Urmările dezastrului provocat de incendiul de la Arhiepiscopia Tomisului! Video
Urmările dezastrului provocat de incendiul de la Arhiepiscopia Tomisului! Video
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestMai marii bisericii din Constanța au fost loviți, sâmbătă seara, de o tragedie: mansarda Palatului Arhiepiscopal a luat foc, incendiul fiind lichidat de pompieri după patru ore de muncă cu flăcările. Duminică, apele s-au mai liniștit, iar urmările dezastrului se văd... și de la înălțime.
Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină în cursul serii de sâmbătă, 15 octombrie a.c., în Constanța, pentru lichidarea unui incendiu.
Flăcările se manifestau cu violență la mansarda Palatului Arhiepiscopal și s-au extins rapid pe întreaga suprafață, mai ales că podul este din lemn. După patru ore, pompierii constănțeni, ajutați de cei din Tulcea și Ialomița, au reușit să lichideze incendiul.
Focul ar fi pornit de la o lumânare lăsată aprinsă, la mansarda arhiepiscopiei, care era locuită de călugări. De altfel, aceștia erau în clădire însă s-au autoevacuat.
Urmările dezastrului se pot vedea și de la înălțime, dar și de la sol. De altfel, pompierii încă se află la fața locului.
Video:
Palatul Arhiepiscopal nu are autorizație de securitate la incendiu
Palatul Arhiepiscopal este o construcție ce datează încă din anul 1932. Începând cu anul 1998 aceasta are destinația de reședința a Arhiepiscopiei Tomisului. Ulterior anului 2000, a fost amenajat un spațiu funcțional în podul construcției cu funcțiunea de chilii (spatii de reședința pentru călugări).
În acest moment, având în vedere faptul că destinația este aceeași, precum și funcțiunile Palatului Arhiepiscopal Tomis, cât și a legislației în vigoare, acesta nu necesită autorizație de securitate la incendiu, fiind stipulat acest aspect la art I, lit f din Anexa nr 1 a HG 571 din 10 august 2016, cu modificările și completările ulterioare.
.
Video:
CITEȘTE ȘI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News