REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.1° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Incendiul de la Arhiepiscopia Tomisului, lichidat. Tănăsescu: Nu a fost mână criminală. Video

Incendiul de la Arhiepiscopia Tomisului, lichidat. Tănăsescu: Nu a fost mână criminală. Video

Mirela PASCAL, Andreea VREJOIU 17 octombrie 2022 | 00:00 5113

După patru ore de la izbucnirea incendiului de la Arhiepiscopia Tomisului, timp în care pompierii au luptat neîncetat cu flăcările, într-un final a fost lichidat. Mansarda din lemn a fost afectată în totalitate, aproximativ 800 de mp. Pompierii rămân la fața locului pentru îndepărtarea tuturor efectelor negative ale incendiului.

Pompierii rămân la fața locului. Nu mai este flacără, însă fum da, așa că aceștia rămân pe poziții, pentru îndepărtarea tuturor efectelor negative ale incendiului.

În palat nu era nimeni, la izbucnirea incendiului, iar în catedrală era slujbă, aproximativ 30 de persoane fiind prezente. În momentul în care a izbucnit incendiul au rămas la slujbă, a  spus Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei. ”Am vorbit cu PreaÎnaltul, a spus că, dacă se pune problema, evacuăm și catedrala”, a mai spus Tănăsescu. ”Cineva a sugerat că ar fi vorba de o mână criminală, nu există așa ceva. E o clădire veche, era dotată cu stingătoare, ISU poate confirma situația. Aveam sistem de stingere a incendiului, de detecție nu știu”, a mai spus purtătorul de cuvânt

Video

Viceprimarul Rusu: Nu știu dacă imobilul avea autorizație de securitate la incendiu

La locul incendiului s-a prezentat și viceprimarul Ionuț Rusu. ”Cred că se vor mai întâmpla astfel de incidente din cauza faptului că, de peste 30 de ani, nu s-au luat măsurile care trebuie. Din câte am înțeles, e afectat podul vechi din lemn, sunt peste 20 de dispozitive pe care ISU le-a adus, eroii noștri luptă cu focul”, a spus Rusu. Acesta a declarat că, deocamdată, nu știu dacă imobilul avea autorizație de securitate  la incendiu. ”În general, asupra clădirilor vechi care nu se fac intervenții de orice natură, nu au nevoie de autorizație. Aceasta e lege. Clădirea are 90 de ani”, a mai completat viceprimarul

Video:

Ce spune ISU, despre intervenția de la Arhiepiscopie

 ”Apelul la 112 a fost făcut la 21.51 de minute. Ni s-a solicitat intervenția la Arhiepiscopia Constanța. La acest moment, acțiunea e dinamică, colegii lucrează pentru lichidarea incendiului. E dificil, pentru că acoperișul e din lemn. Nu au fost persoane care să necesite îngrijiri medicale sau transportul la spital. Colegii mei au intrat în interior, nu au fost găsite persoane în interior. Se lucrează de pe toate laturile clădirii. Nu e pericol de extindere la alte clădiri, distanța e destul de mare”, a spus Răzvan Parconie, purtătorul de cuvânt al ISU. Potrivit lui Parconie, 70 de pompieri se află la fața locului.

Video:

Între timp, mașinile din zona Arhiepiscopiei sunt ridicate de către angajații Confort Urban, pentru a facilita intervenția pompierilor, acestea fiind depozitate în parcarea de la Poarta 1.

.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272