REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

USR cere introducerea obligativității certificatului verde pentru toți angajații

USR cere introducerea obligativității certificatului verde pentru toți angajații

Replica API 11 noiembrie 2021 | 22:14 2023

USR cere ”aplicarea nediscriminatorie a Certificatului Verde pentru toți angajații, indiferent că aceștia activează în sistemul public sau cel privat”. Cei care refuză vaccinarea și-ar putea pierde locul de muncă.

”USR susține ferm introducerea Certificatului Verde ca măsură de protecție la locul de muncă, atât pentru protecția angajaților, cât și pentru persoanele cu care aceștia vin în contact.

Din acest motiv, USR va cere în Legislativ aplicarea nediscriminatorie a Certificatului Verde pentru toți angajații, indiferent că aceștia activează în sistemul public sau cel privat.

Vom depune această prevedere la Camera Deputaților sub forma unor amendamente la forma proiectului legislativ, care a trecut recent prin Senatul României.

De asemenea, având în vedere scara largă de aplicare a acestei măsuri, vom propune și o perioadă tranzitorie de 60 de zile de la intrarea în vigoare a legii. În cele 60 de zile, angajații își vor putea efectua sau completa schema de vaccinare, iar testarea regulată (de două ori săptămânal) va fi suportată integral din bugetul statului.

După finalul perioadei tranzitorii de 60 de zile, angajații nu vor mai trebui să se testeze, dacă au optat pentru vaccinare. În caz contrar, testarea periodică va fi suportată din fonduri proprii ale angajatului.

În cazul în care un angajat ar refuza testarea periodică din fonduri proprii după perioada tranzitorie, există posibilitatea suspendării contractului de muncă al acestuia”, se arată în comunicatul USR, scrie antena3.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Statul nu da nimic gratis vaccinul este platit de privati si de toti cei care platesc taxe la stat
2
0
Astia au avut medicina pe mana la guvernare si n-au facut nimic lumea neavand tratamente si paturi la ati, si acum sunt filosofi. Poate dispar din peisaj. Numai zbieretele din strada sunt de ei.
10
2
dar lui masa lui ciolos nu ii trebuie certificat cand merge pe varianta?
10
2
USR, definitia este urati,sclintiti si retardati
14
2
Eu i-as pune sa plateasca si spitalizarea pe astia nevaccinati care injura medicii apoi dau fuga la spital si spun ca,nu am crezut ca ma ia tocmai pe mine. Tratamentul cu pamant sa le fie recomandat !
4
21
eu nu ma vaccinez.si daca baga obligatoriu ai pun sa semneze ei nu eu pentru vaccin.e normal sa semnezi ca si cum te duci la taiere?
15
4
vota pentru acest lucru sa spuna adio de la votul meu la urmatoarele alegeri.
16
3
Ce bine ca n au intrat la guvernare
14
3
f corect, asa trebuie... statul ti a oferit vaccin gratuit, nu vrei, plateste teste din banii tai! cel mult la 5 zile, nicidecum la 30 de zile!
4
22
partidul asta e gasca asemanatoare cu anus contra naturii
20
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272