REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

UTILAJELE LUATE DE CONSILIUL JUDEŢEAN ÎN 2013, CU FONDURI EUROPENE, S-AU EVAPORAT!

UTILAJELE LUATE DE CONSILIUL JUDEŢEAN ÎN 2013, CU FONDURI EUROPENE, S-AU EVAPORAT!

Replica API 25 octombrie 2018 | 00:49 659

Incredibil! Firma de leasing le-a luat înapoi, pentru că fosta conducere nu a plătit ratele!

Incredibil! Firma de leasing le-a luat înapoi, pentru că fosta conducere nu a plătit ratele!

În administrarea și exploatarea Regiei Județene de Drumuri Judetene au intrat, în 2013, utilaje noi, care urmau să ajute la menținerea în bună stare a căilor rutiere din întregul județ. Nicuşor Constantinescu, șeful de atunci al instituției în subordinea căreia se află RAJDP, respectiv Consiliul Județean Constanța, a făcut mare tam-tam pe acest subiect, invitând toată presa locală pentru prezenta reușita lui! Iată că, la cinci ani de la marea inaugurare, utilajele nu mai există! Conducerea CJC din acea perioadă nu a plătit ratele pentru achitarea leasingului, așa că banca le-a luat și le-a vândut, ulterior, la prețuri foarte mici.

În 2013, RAJDP Constanța, condusă, la acea vreme, de Adrian Gâmbuțeanu, a fost dotată cu 4 mașini de monitorizare și control trafic, 2 echipaje multifuncționale pentru intervenție, alte două echipamente cu șenile multifuncționale de tip incendiu. Toate aceste utilaje urmau să ajute la intervenirea rapidă în trafic în timpul căderilor abundente de zăpadă, dar şi în cazul accidentelor, acestea înlăturând rapid şi eficient efectele diverselor accidente de pe drum.

Bunurile au fost achiziționate în cadrul unui proiect transfrontalier român-bulgar, în valoare de 7,8 milioane euro, din care, contribuția Consiliului Județean Constanța a fost de 85.000 euro. Utilajele au fost achiziționate în leasing, prin Unicredit, iar termenul de plată a fost de cinci ani. Consiliul Județean a virat bani către RAJDP pentru achitarea utilajele timp de câțiva ani, însă, de când au apărut problemele lui Nicușor Constantinescu, ratele nu au mai fost plătite.

Directorul RAJDP îi acuza, la un moment dat, pe vicepreședinții CJC din acea perioadă, Cristinel Dragomir și Cristian Darie, care au preluat frâiele instituției după ce Constantinescu a plecat în SUA pentru a-și rezolva problemele de sănătate, că vor distrugă Regia și că, imediat după ce președintele CJC, Nicușor Constantinescu, a plecat, i-au retras, în mod arbitrar, banii pentru achitarea leasingului pentru utilajele cumpărate în 2013. RAJDP a achitat, din fonduri proprii, ratele, atât cât a putut, apoi, din cauza problemelor financiare, plățile s-au oprit.

Așa că, Regia a rămas fără utilaje. Le-a avut la nas și n-a știut să le păstreze, iar acum, conducerea Regiei ”plânge” după ele. Este nevoie să achiziționeze alte utilaje pentru a-și putea desfășura în continuare activitatea în condiții optime. „A trebuit să le dăm înapoi. Nu s-au plătit ratele, iar firma de leasing le-a luat înapoi. Trebuie să facem un plan pentru achiziționarea altor utilaje”, a spus actualul şef al RAJDP, Lucian Lungoci.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cat au dat astia gaura bugetului C.J si cat sa recuperat pentru ca ce vad eu din comentariile de mai jos aici e vorba be banda organizata nu a furat doar unu sau doi Cum spuneti ma p.s.d.istilor ca D N A inventeaza lucruri si inpreuna cu procurori penali chinuie oameni nevinovati de ce nu sunteti intro tara normala ca aia va cofisca tot ramaneati si datori cand iesati de la mititica stateati cu chirie banditilor economici.
16
0
si au facut ursari astia vile si vacante cu bani luati dupa ele !!.. huaaa hotiiilor .. la zdup cu ei !!
3
0
Darie a fost PNL si avea un magazinas cu ace,brice.. auto. Ce bine sa ai functii la stat. Asta rentabilitate.Trandafir a fost PNL.
4
0
Intrebatii pe Darie si Dragomir de ce? Ca sa saboteze RAJDP si sa-l cumpere CJC nu le-a platit leasingul. L-au bagat pe Nicusor la zdup si pe Gambuteanu. Darie....roata e rotunda...se intoarce. O sa vedem candva si toate hotiile tale. Crama, viile, oboarele de legume fructe si auto....lista e mai lunga. Credeai ca pui mana si pe cariere?
8
0
in tara hotilor intrebati unde sunt utilajele
9
0
FURAT BANII DE LA MODERNIZAREA STATIILOR DE SPURARE! SI STROE FURA IN CONTINUARE.TARA DE CACAT SI DE HOTI
35
0
stii ca cei de la replica o SUG?
151
15
Tuciuriul asta e carciumarul Darie Cristi de la casuta TELEORMAN, cel care l-a uitat o zi intreaga inecat pe viceprimarul taranist TRANDAFIR dupa un pescuit in delta, caz ce a fost musamalizat de prietenul TOPORAN MIHAI. Tot acest tiganoi de Negru Voda il alerga prin campaniile electorale cu oalele de fasole pe Stanca Petre si pe Dontu Ghita, cerand-le bani sau functii pt el sau neamuri. Parvenitul Darie doar pe Nicusor a reusit sa-l pacaleasca si ulterior sa-l ingroape in delatiuni pt a-si scapa curul si burdihanul prin cele 80 ha de vie si in crama de 5 milioane sau in terenurile de Agigea
180
2
Mie-mi place cand iese madularul ala belit de Codrin Stapanescu si explica el despre colegii nevinovati din puscarii, cum at fi Porcushor Constantinescu etc
179
3
Ce bine cand iau pesedeii muie la fel ca betivul porc. Sper ca porcul sa mai ia ceva-n coada la ce are acum. Muie dragnea, muie pesede !!!
191
5
Ce bine merg lucrurile de cand l-au bagat la parnaie pe Constantinescu fiindca n-a mai vrut sa le dea bani hotilor de la Centrul Militar!
14
186
Luati plosca in gura lu Nicu Si mie si mie folositiva deducerea
6
182
Multa muie cu cacat hotului brailoiu !!!
203
2
Sunt curios cine a preluat utilajele de la firma de leasing. Nu cumva asta a fost si directiva..
36
1
voi inca nu ati inteles ca DNA-ul are treaba cu politica nu cu hotii si infractorii!!!
29
1
Sa ia DNA banii publici platiti de noi de la consilierii judeteni side la Nicusor Ctinescu
18
5
Absolvent al Academiei Basescu ? Te rog frumos,ataca si scufunda,atentie la buzunare !
22
3
Daca institutiile statului sunt surde, chioare si mute, ar trebui noi sa demonstram in fata lor si in fata primariei si a prefecturii impotriva acestor excroci tradatori si hoti care au distrus orasul. Presa e complicea lor si ar trebui acuzati si ei de complicitate si de favorizarea faptuitorilor, si de inselaciune cu privire la aceste lepre. Presa ne face sa votam infractori. SorinOprescu a fost saltat de DNA cand tocmai daduse 10mii euro unei ziariste ca sa il prezinte alb si bun de votat, nu negru si bun de puscarie.
29
2
Intreba-ti la noua administratie unde sunt,adica pe P A L A S
32
0
Unde esti DNA ?
30
4
daca s-au evaporat la puscarie sa se duca singuri la Poarta alba
21
5
Si oare cine-a cumparat utilajele la preturi foarte mici? Nu cumva o firma cara va-ncheia contracte de deszapezire???
41
1
Le-au speriat si ele s-or pitit.
21
4
Draie, Dragomir si multii alti! Mai au tupeul sa apara in administratie? Au! Despre ce vorbim aici? Despre cum o sa ne ia iar iarna prin surprindere? Si noi platim rovigniete si impozite ? Vai poola noastra! Pablo Escobar era mic copil pe langa astia.
46
1
Tradatorilor de tara!!!
30
3
leasing pe transfrontalier? Nu este permis de ghid... alceva era acolo!
21
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614