REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
9.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Uzina Midia Năvodari vrea să înființeze o centrală fotovoltaică, dar n-are teren...

Uzina Midia Năvodari vrea să înființeze o centrală fotovoltaică, dar n-are teren...

Andreea CONDURACHE 21 octombrie 2023 | 00:00 3330

Midia Green Energy SA, fosta Societate Comercială Uzina Termoelectrica Midia SA Năvodari, ce are ca obiect de activitate producerea, transportul și distribuția energiei electrice, dorește să înființeze o centrală fotovoltaică. Înainte de construcția propriu-zisă, compania trebuie să găsească un teren. Intenționează să cumpere unul sau să închirieze pe o perioadă de 30 de ani, cu condiția ca imobilul să aibă Aviz Tehnic de Racordare, pentru construirea centralei cu o putere de 3 – 7 MWp. Uzina pune la bătaie suma de 6.237.000 de lei.

Uzina Midia Navodari vrea sa infiinteze o centrala fotovoltaica, dar n-are teren...Midia Green Energy SA

Midia Green Energy SA intenționează să construiască o centrală fotovoltaică cu o putere cuprinsă între 3 – 7 MWp. Pentru că nu are teren, trebuie să facă rost de unul: cumpărat sau închiriat. În acest sens a fost lansată și o procedură de licitație în vederea cumpărării sau închirierii pentru 30 de ani a unui teren, cu Aviz Tehnic de Racordare (ATR). Valoarea contractului este estimată la 6.237.000 de lei. Terenul trebuie să fie localizat în partea de sud a României și trebuie să se afle în proprietatea ofertantului și să nu existe litigii cu privire la imobil, iar în cazul în care terenul este închiriat, trebuie să existe acordul proprietarului ca să se poată subînchiria.

Uzina Midia Navodari vrea sa infiinteze o centrala fotovoltaica, dar n-are teren...centrală fotovoltaică

De asemenea, în cazul în care terenul este amplasat în zona de graniță a țării sau malul Mării Negre (mai puțin de 30 de km), trebuie avizul specific MApN de înstrăinare a terenului.

Uzina Midia Navodari vrea sa infiinteze o centrala fotovoltaica, dar n-are teren...

Uzina Termoelectrica Midia SA și-a schimbat denumirea

Uzina Termoelectrica Midia S.A., cea mai mică companie din subordinea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, înființată înainte de 1989 cu un singur scop, furnizarea de abur pentru rafinăria Petromidia, și-a schimbat denumirea, în 6 decembrie 2022, în Midia Green Energy SA. Cu această ocazie, fosta Uzină Termoelectrica Midia S.A și-a relocat și sediul principal din B-dul Năvodari nr. 9A în B-dul Năvodari nr. 9B, intrând, astfel, într-un proces de restructurare personal și activitate principală.

Compania are ca acționar majoritar Statul Român, cu 57 % din acțiuni, și KMG International NV, cu sediul în Olanda, deținând 43 % din acțiuni. Începând cu data de 17.11.2021 s-a realizat transferul de afacere între Uzina Termoelectrica Midia S.A și Rompetrol Energy S.A. prin care toată activitatea principala a UTMIDIA a fost transferată către Rompetrol Energy împreună cu active, locație, capacități de producție si angajați conform contractului de transfer de activitate semnat între părți pe 29.04.2021.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
După ce tot terenul a fost smenuit, prăduit de fostele administrații pentru construcția de blocuri și vile, în folosul unor jmekeri temporari in politică, acum căutam să-l inchiriem de la aceiași hoți. Unde s-a mai pomenit să nu ai loc de investiții in folosul urbei, decât la Constanța? De unde justitie la Constanța? Toți borfași!
2
0
Suprafața vechiului CET Midia este arhisuficienta !
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468