REPLICA ONLINE CONSTANTA

9° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

VAL de DEBRANȘĂRI ILEGALE la rețeaua de termoficare, în Constanța!

VAL de DEBRANȘĂRI ILEGALE la rețeaua de termoficare, în Constanța!

Replica API 8 ianuarie 2022 | 00:21 15539

Desele avarii de la fostul RADET, actuala Societate de Termoficare Constanța, i-a făcut pe consumatorii de energie să se debranșeze. Costurile de debranșare nu sunt foarte mari, dar pentru unii este mai simplu să apeleze la metoda ilegală. Numai că vor scoate de 10 ori mai mulți bani din buzunar, la mijloc fiind vorba de sancțiuni.

Tot mai mulți constănțeni și-au declarat nemulțumirile cu privire la serviciile de termoficare oferite de fostul RADET, actuala Termoficare Constanța. Din cauza deselor avarii ale societății, au fost înregistrate aproximativ 1780 de cazuri de debranșare în perioada 10 mai – 10 septembrie. Menționăm că debranșarea se face doar în perioada în care nu se furnizează agent termic pentru încălzire.

Amenzi usturătoare pentru debranșări ilegale

Totodată, Liviu Popa, directorul Termoficare Constanța, a declarat, pentru Replica de Constanța, că și în acest an au existat debranșări ilegale, însă, de acest lucru se ocupă Poliția Locală care îi sancționează usturător pe „făptași”. ”Am sesizat și anul acesta cazuri de debranșări ilegale, pe care le-am predat Poliției Locale. Aceștia amendează făptașii cu suma de 5.000 de lei, conform legii publicată în Monitorul Oficial nr. 693 din 13 iulie 2021.”,ne-a declarat Liviu Popa, directorul Termoficare Constanța. În trecut amenda era de 500 de lei, aceeași sumă care se achită pentru taxa de debranșare.

39 de sancțiuni pentru debranșări ilegale

Din informațiile noastre, au fost încheiate pentru încălcarea prevederilor Legii 325/2006, 39 de procese verbale și s-au emis sancțiuni în valoare de 126.500 lei.

Documente necesare pentru a solicita debranșarea

Pentru a renunța la serviciile oferite de Societatea de Termoficare Constanța, sunt necesare următoarele documente: Cererea de debranșare, care poate fi luată de la sediul Registraturii RADET sau poate fi descărcată de pe site-ul lor. Aceasta include numele complet al solicitantului, adresa completă, precizarea sursei alternative care va fi folosită în locul sistemului centralizat, data și semnătura; Acordul scris al vecinilor, pe verticală și pe orizontală, care va trebui depus la Direcția Tehnică (Serviciul Tehnic și Avize); Cererea către Asociația de Proprietari și acordul scris al acesteia - și acest document va trebui depus la Direcția Tehnică. Pe lângă acestea, la dosar se mai adaugă și: Copie după actul de identitate al proprietarului; Copie cu actul de proprietate al locuinței pentru care se solicită debranșarea; Acordul de acces la sistemul de distribuție de gaze. Este posibil să fie nevoie de despăgubirea celorlalți vecini deja debranșați, în cazul în care nu ai contribuit în momentul în care a fost trasă noua conductă de gaz pentru centrale; Proiectul tehnic de debranșare de la rețeaua de termoficare, întocmit de un proiectant specializat și atestat MLPTL (Ministerul Lucrărilor Publice, Transporturilor și Locuinței), IS (instalație sanitară) și IT (instalație termică); Copie CUI pentru SRL sau PFA al executantului de proiect. Taxa pentru lucrările de debranșare este de 500 de lei.

M.O

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine verifica cati sunt debransati legal sau ilegal? Cine verifica daca cei debransati pentru o aperioada de timp si au declarat ca nu locuiesc in apartament , nu locuiesc tot acolo si intre timp s-au bransat la gaze fara sa aiba debransarea finala de la R****? Sunt multe situatii neclare care pot duce la punerea in pericol a vecinilor si fara ca cineva sa aiba o situatie clara a modului de debransare sau racordare......ca sa se achite taxe mai mici,nu din alte motive
0
2
daca a trecut un an de la debransare, nu se mai aplica nici o amenda.
2
0
Tovarasu Popa, tu cu ce te incalzesti, nu cu gaze? O gasca de hoti, platim pierderile CET-ului si a RADET-ului. Sunt 75 la suta din factura
19
1
Sa va iau termoficarea si centralele pe gaz in pwl. Nu poti deschide un geam ca te gazezi.
7
10
Ce jigodii sunteti ! Cum apare un comentariu ce nu va convine ,il respingeti spunand ca el contine cuvine nepermise ......desi nimic mai neadevarat
21
0
Eu, Ilie Rachieru sunt cel mai mare bandit din istoria Radet-ului.
12
1
Ma gandeam ca spuneti ca de vina pentru probleme sunt cei care s-au saturat si s-au debransat ilegal.
12
2
dar cand am fost lasati de craciun fara apa calda si caldura, radetul a fost sanctionat?
36
1
Destui. Nimeni in lumea civilizata nu se incalzeste cu improvizatiile voastre numite centrale de ap pe gaze....
7
34
Dati caldura, fratilor si lumea nu mai pleaca!!!!!!!! Ce este bataia asta de joc??????????????Din cele 7 zile dintro-o saptamana 2 nu avem caldura!!!!!!!
28
2
Primaria Constanta, in loc de compensari si investitii in reteaua de termoficare, mai bine ar spune citi constanteni mai sint racordati la incalzire centralizata. Asa vom intelege daca mai este rezonabil sa se mentina acest sistem pagubos ori mai bine sa fie lasat sa-si dea obstescul sfirsit.
32
4
Va rog sa notati si faptul ca Popa hotul fostul director PSD de la RADET actual sef PNL de la termoficare traieste intro vila luxoasa in buricul Constantei. Dar nu asta este stirea bomba, ghici cu ce se incalzeste, posesorul de mercedes nou, exact cu centrala pe gaze. Deci imbecilul sta la caldurica pe centrala si ne povesteste noua cat de bine e sa fii bransat la termoficare fostul RADET. Verginica si Feliciu voi sunteti bransati la Termoficare?
35
3
La termoficare ...cine aplica corectia?
39
1
cit te costa furaciunile radet,mai bine te debra sezi.cum sa platesti ba apa incalzite aruncata la canal deoarecd puturosii vara n.au fost in stare sa.si repare gaurile?Plus furaciunile clasice,,incarcarea facturii din pix!
39
3
Dorel iao in gura!
20
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212