REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

VAL de dosare PENALE pentru şoferii care au prezentat poliţiştilor adeverinţe FALSE

VAL de dosare PENALE pentru şoferii care au prezentat poliţiştilor adeverinţe FALSE

Replica API 29 aprilie 2020 | 00:00 1177

În contextul stării de urgenţă instituite prin decret prezidenţial, ca urmare a verificărilor efectuate cu privire la respectarea măsurilor dispuse pentru combaterea răspândirii virusului SARS Cov 2, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța au fost înregistrate la 27.04.2020 un număr de cinci dosare în care s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracțiunii de fals în declarații, prev. de art. 326 al. 1 Cod penal, reținându-se următoarele:

La 12.04.2020, organele de poliție din cadrul Secţiei 4 Poliție Constanța au depistat în trafic, pe bd. Aurel Vlaicu din mun. Constanța, jud. Constanța, o persoană de sex masculin care, pentru a justifica deplasarea în afara domiciliului, a prezentat o adeverință falsificată, ce atesta calitatea de angajat în cadrul unei societăți comerciale, împrejurare necorespunzătoare adevărului. Două zile mai târziu, pe 14 aprilie, organele de poliție din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Cogealac au depistat în trafic, pe drumurile publice din localitatea Tariverde, jud. Constanța, o persoană de sex masculin care, pentru a justifica deplasarea în afara domiciliului, a prezentat o adeverință falsificată, ce atesta calitatea de angajat în cadrul unei societăți comerciale, împrejurare necorespunzătoare adevărului;

La 18.04.2020, organele de poliție din cadrul Poliției Municipiului Constanța au depistat în trafic, pe bd. Aurel Vlaicu din mun. Constanța, jud. Constanța, o persoană de sex masculin care, pentru a justifica deplasarea în afara domiciliului, a prezentat o adeverință falsificată, ce atesta calitatea de angajat în cadrul unei societăți comerciale, împrejurare necorespunzătoare adevărului.

Pe 18.04.2020, organele de poliție din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Cogealac au depistat în trafic, pe DN 22 în zona localităţii Tariverde, jud. Constanța, o persoană de sex masculin care, pentru a justifica deplasarea în afara domiciliului, a prezentat o adeverință falsificată, ce atesta calitatea de angajat în cadrul unei societăți comerciale, împrejurare necorespunzătoare adevărului;

La 23.04.2020, organele de poliție din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Constanţa au depistat în trafic, pe drumurile publice din com. Valu lui Traian, jud. Constanța, o persoană de sex masculin care, pentru a justifica deplasarea în afara domiciliului, a prezentat o adeverință falsificată, ce atesta calitatea de angajat în cadrul unei societăți comerciale, împrejurare necorespunzătoare adevărului.

Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Anchete care este pedeappsa ?sau care dau amenzi din pix ca asa li sa ordonat de sefi care e pedeapsa domnule procuror .....ei au imunitate.
0
0
Le-a spus ma-ta, au fost la ea
1
2
Cum au ajuns capetele de creta analfabete la concluzia ca adeverintele sunt false?
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272