REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Valentin Olivian TROFIN, Pro România: PONTA, cel mai bun PREMIER pe care-l poate avea România

Valentin Olivian TROFIN, Pro România: PONTA, cel mai bun PREMIER pe care-l poate avea România

Replica API 28 noiembrie 2020 | 23:43 3031

Valentin Olivian Trofin a terminat facultatea de Drept, profesează ca avocat la firma sa de avocatură din Bucureşti, este membru al partidului Pro România şi candidează pe locul 2 pentru Camera Deputaţilor. Vine din mediul privat şi a ales să facă politică pentru că din 2016 a considerat că numai are cui să dea votul său de încredere, candidaţii au vorbit mult şi au făcut puţin. A avut multe dezamăgiri, mai ales în zona de sănătate şi educaţie, unde lucrurile nu merg în direcţia care ar trebui. Însă, cu ce gânduri a pornit la drum şi care sunt proiectele sale, ne-a povestit chiar el în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica.

Pandemia a scos la iveală bubele din sistemul de sănătate

În debutul interviului, Valentin Olivian Trofin, candidatul Pro România la Camera Deputaţilor, a vorbit despre sistemul de sănătate, considerând că nu era pregătit pentru pandemie. „Nu erau pregătite nici sistemele de sănătate din alte ţări unde oricum sunt mult mai bine puse la punct. Pandemia a izbucnit anul trecut în decembrie în China, iar OMS a tot avertizat. Guvernul român nu s-a pregătit. În martie eram tot nepregătiţi, în noiembrie suntem la fel de nepregătiţi, având în vedere că nu mai sunt locuri la ATI şi pacienţii îşi primesc tratamentul pe scaune. Ar fi trebuit să se facă o testate cât mai largă, să vedem mai întâi care sunt persoanele care au nevoie de tratament, să-i tratăm pe aceea, iar cei sănătoşi să-şi vadă de cursul normal al vieţii. Faptul că pe mine mă doare ceva, nu înseamnă că trebuie să ţin pe altcineva în casă sau să închid o afacere care merge”, a mai spus Valentin Trofin.

Candidatul Pro România, despre şcoala online şi închiderea pieţelor

Tată a doi copii, Valentin Olivian Trofin este nemulţumit şi de felul în care se face şcoala online. “De 30 de ani suntem mereu luaţi pe nepregătite. Nu avem de ce să ne mirăm. În starea de urgenţă, din 16 martie, s-au închis şcolile. Unele şcoli au început cursurile online, altele nu. Unii copii aveau tablete, alţii nu. Până la redeschiderea şcolilor, Guvernul nu a cumpărat tablete, nu a asigurat nici infrastructura necesară, iar în momentul de faţă, nici cei care au tablete nu-şi pot desfăşura cursurile cum trebuie. Ba se întrerupe legătura, ba vorbesc copiii în plus. Unii copii nu ştiu să folosească tabletele, nu stiu să se conecteze, trebuie fişe printate, scanate. E o utopie şcoala online”, a explicat avocatul Valentin Trofin. Candidatul de la Pro România nu este de acord nici cu închiderea pieţelor. Nu cunoaşte situaţii în care un comerciant din piaţă să fi fost îmbolnăvit. “Mi se pare normal ca oamenii să-şi vândă produsele, atât timp cât mall-urile şi celelalte centre comerciale sunt deschise. Statul trebuia să pună mai mulţi agenţi de la Poliţia Locală şi Jandarmerie ca oamenii să respecte măsurile sanitare. Atât timp cât nu s-a reclamat niciun focar de infecţie, nu văd de ce le-au închis.”

Nu-l atrage pensia de parlamentar

Având propriul cabinet de avocatură, Valentin Trofin nu a intrat în politică pentru pensia specială. “Nu ştiu dacă le merită sau nu. Sunt împotriva lor şi dacă m-aţi întreba pe mine, le-aş elimina. Parlamentarii au tot timpul unele privilegii pe care persoanele de rând nu le au sau le-aş limita la o pensie minimă pe economie. Cu pensiile parlamentarilor lucrurile sunt foarte controversate şi este o chestie extrem de populistă. De exemplu, eu sunt avocat şi voi fi în continuare, nu voi renunţa la profesia mea. Nu mi se pare normal să iau o pensie şi dintr-o parte şi din alta. Am un job şi contribui pentru el, voi lua pensia de acolo”, a fost categoric avocatul.

Ce şanse credeţi că are Pro România la Alegerile Parlamentare?

Din cauza anumitor oraşe carantinate, Valetin Trofin nu e prea optimist, dar crede în şansele lui Victor Ponta. “Şansele le vor decide doar cetăţenii care merg la vot. Din punctul meu de vedere, partidul nostru are cel mai bun premier pe care-l poate avea România, şi anume Victor Ponta. Motiv pentru care şansele sunt foarte mari. M-am înscris în Pro România pentru că am încredere în Victor Ponta.”

Mai multe subiecte, puteţi urmări în VIDEO de mai jos:

Cod mandatar financiar Pro România 11200008

Zuleiha M. SOCACIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108