REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Vânătorii ÎNCALCĂ restricţiile impuse de pesta porcină! Ce s-a întâmplat pe fondul de vânătoare Dumbrăveni

Vânătorii ÎNCALCĂ restricţiile impuse de pesta porcină! Ce s-a întâmplat pe fondul de vânătoare Dumbrăveni

Replica API 22 ianuarie 2019 | 22:36 418

Inconştienţi

Inconştienţi

Ilegalități la fondul de vânătoare 49 Dumbrăveni, aflat la granița cu Bulgaria?! Potrivit unor surse din domeniu, în cursul zilei de duminică mai mulți vânători au pus la pământ un porc mistreț pe care, ulterior, l-au împărțit între ei, fără să respecte condițiile de siguranță, în contextul pestei porcină. Direcția Sanitară Veterinară Constanța confirmă, în parte, informaţiile.

Duminică, 20 ianuarie a.c., mai mulți vânători au mers la fondul 49 Dumbrăveni și au vânat un porc mistreț. Potrivit unor surse, animalul ar fi fost împărţit între membrii care au luat parte la vânătoare, fără să mai aștepte rezultatul probelor de laborator, pentru a se verifica dacă porcul are sau nu virsul pestei porcine africane.

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanța nu a fost informată despre partida de vânătoare. Purtătorul de cuvânt al instituției a confirmat partida după ce a discutat cu șeful fondului de vânătoare. Se vor face analize sanitar-veterinare pentru eventuala depistare a virusului pestei porcine în carnea de vânat, mai ales că, în urmă cu câteva zile, la aproximativ 50 km depăratre de Dumbrăveni, respectiv la Ion Corvin, a fost confirmat un focar de pestă porcină pe fondul de vânătoare nr. 5.

Conform deciziei Comitetului Local de Combatere a Bolilor și Sănătății Animale de la nivel național, se împușcă porcul, se prelevează probe, se duc la analiză, iar în condițiile impuse de lege, respectiv ținut în lăzi frigorifice până vin rezultatele analizelor, care poate dura două sau trei zile. Dacă porcul are pestă, atunci se arde ori se îngroapă. În cazul acesta, dacă probele de laborator ies pozitive, atunci peste a fost împrăștiată. Cristina Linte, purtătorul de cuvânt al Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța a confirmat că duminică s-a vânat la Dumbrăveni.

”Din declarațiile directorului de la fondul de vânătoare, într-adevăr s-a realizat vânătoare duminică. Cadavrele sunt integre, au fost recoltate probe, am înțeles că sunt pe drum către laborator, în vederea examinării lor. Ulterior, rezultatele dacă sunt negative, se împart”, a spus Linte.

De precizat că cei care încalcă restricţiile impuse de pesta porcină africană riscă dosar penal.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu va mai agitati, nimic nu se va schimba, porcii au fost trecuti, ulterior, in autorizatie, analizele pentru pesta au fost...aranjate chiar daca porcul a fost impartit, gatit, facut carnati, autoritatile se autosesizeaza dar vor constata ca faptele nu exista, asta este tara, astia sunt oamenii, triasca conducearea, si tovarasul Petru Stalin Ogrinji!
1
0
Si sambata la oltina au dat porcii acasa la vanatori
5
0
Daca 1 porc nu a fost trecut pe autorizatie e grav, dar asta se poate verifica usor. Stiu ca vanatorii plateau 200 lei pentru godac. Presedintele Ogrinji Petre nu e vanator?
6
0
tot vorbiti de porcul impuscat la dumbraveni au fost doi porci impuscati unul dintre porci impuscat de ogrinji petre dat la gonaci si netrecut pe autorizatie
5
0
In AJVPS Constanta a dat pesta moldoveneasca de cativa ani.Ce e rau este ca e la cap, la conducere
4
0
Esti prost tare tu pisat de caine talie mica,Sacalii se vaneaza.NU CERB NU MISTRET NU URS
0
0
25 de ani fara vanatoare si o sa ne trezim cu sacali si alte animale prin curtilenoamenilor..... Ce prosti sunteti unii care comentati
1
1
Parca numara pe camp cineva nr.porcilor impuscati,unul la analize restul delicatese.....
8
0
25 de ani vanatoarea interzisa pe pamanturile noastre!Si i am linistit!Sa se vaneze doar in limite si alea sa fie bine stabilite DOAR in functie de numarului de animale al speciei din rasa respectiva
2
5
Mai tampitelule, pai nu asa se porcedeaza cu animalele infectate??? Se ingroapa sau se incinereaza...
4
1
Ptr Nea ntroparte sau cum il cheama, Manolache Lucian , te mananca tare de tot in curuletz...
3
4
Alo, autoritatile statului, , luati la intrebari paznicii de vanatoare de la Baneasa, Ostrov, ion corvin, si alte fonduri de langa Dunare, sa aflati cati porci au infropat fara sa anunte autoritatile. Cine lea spus sa faca asta? Dezastru bacteriologic, asa nu mai scapam de Pesta porcina niciodata!
5
2
mancamiai morcovu,,Tiriac e liberal,asa ca nu mai manca caaat.
7
4
AJVPS Constanta a ajuns o mare de oameni prostiti de o mana de javre din conducere
7
3
Valahi sigur era cu ei, ii face dosar penal, ii suspenda arma si ajunge iar sofer de taxi?
5
3
Eu le as face niste sugiuc cu carne de porc cu peste porcina si i as servi pe toti vanatorii
5
4
Vanatorii sunt Psd-isti , securisti, noii pungasi inavutiti, legile nu sunt pentru ei.
8
5
Asadar,dupa mistreti exista si vanatori cu pesta porcina africana pe izmene.
8
3

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920