REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
15.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Vânzătorii de brazi se plâng că nu prea au vânzare! Video

Vânzătorii de brazi se plâng că nu prea au vânzare! Video

Virgil STOIAN 19 decembrie 2022 | 00:00 1706

Crăciunul se apropie cu repeziciune, și unul dintre simbolurile fără de care nu putem sărbători nașterea Domnului este bradul. Cu toate că din ce în ce mai multe persoane apelează la brazii artificiali, există și familii care vor să le miroasă a cetină în casă, chiar dacă asta înseamnă un ban în plus, prețurile fiind foarte mari. Dacă în anii trecuți, în special înaintea pandemiei, piețele din Constanța erau pline de brazi, de data aceasta comercianții pot fi numărați pe degetele de la o mână. Reporterii Replica au reușit să vorbească cu unul dintre acești comercianți, cu toate autorizațiile în regulă, care a venit tocmai din Vrancea pentru a ”ferici” constănțenii.

Brazi Vrancea

În alți ani, piețele din Constanța erau pline de vânzătorii de brazi, veniți din toată țara pentru a vinde copacul „ cu cetina tot verde”. Acum, brazii se comercializează în hipermarketuri, în Constanța fiind un singur comerciant cu autorizație care vinde brazi. Prețurile sunt destul de piperate, începând cu 200 de lei pentru un brad de 2 m, și putând ajunge până la 400 de lei.

Comercianții din Vrancea


Vasile Toma, din Vrancea, vine de ani buni la Constanța, cu brazi, însă spune că anul acesta este printre cei mai slabi din punct de vedere al vânzării, totuși speră să vândă toți brazii, aproximativ 100, până înainte de Crăciun: ”Am venit din Vrancea, brazii sunt din culturi specializate, din pepiniere, din zona Soveja. Am înțeles că suntem singurii cu autorizație, din Constanța. Am venit la Constanța de miercuri, 15 decembrie, și avem 100 de brazi la vânzare. Părerile sunt împărțite, unii sunt mulțumiți, unora li se par scumpi. Prețurile sunt între 200 și 300 de roni, și pleacă de la 2 metri înălțime până la 3. Vom sta în Constanța până pe 23 decembrie” a declarat comerciantul pentru Replica de Constanța.

Cât costă brazii în Constanța


Dacă un brad poate fi achiziționat cu 200 de lei de la comercianți, în hipermarketuri aceștia oscilează ca preț. Astfel, la BricoDepot un brad pleacă de la 115 lei, la Selgros între 150 și 300, iar la Dedeman pot fi cumpărați începând cu 60 de lei până la 150 de lei.
În concluzie, brazii naturali au devenit un lux, constănțenii preferând ruda mai săracă și artificială, pentru a întâmpina Crăciunul.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ideal ar fi sa nu-i mai taie, sa-i lase acolo in pamant. Ne luam de straini ca vin si ne taie copacii, dar noi ne taiem singuri brazii pt Craciun...
2
1
saracii brazi care au 3-4 ani! nu stiau atunci ca acum se vor scumpi doar ca au stat in pamant. oamenii sunt nesimtiti, nu au nci un motiv sa i scumpeasca . sa ramana la ei.
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272