REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Vasile Dîncu: 'Avem deja foarte mulți ani de când nu am mai avut stagiul militar obligatoriu'

Vasile Dîncu: 'Avem deja foarte mulți ani de când nu am mai avut stagiul militar obligatoriu'

Replica API 12 iunie 2022 | 00:00 1000

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat duminică, la B1 TV, că în România armata de rezerviștii are o medie spre 50 de ani. Cu toate acestea, ministrul a subliniat că NATO este mai pregătită ca oricând să apere fiecare centimetru pătrat din teritoriu unui stat membru atacat:

Vasile Dîncu

„Avem deja foarte mulți ani de când nu am mai avut stagiul militar obligatoriu, avem o armată de rezerviști care din cauza acestui fapt ajung să aibă o medie spre 50 de ani, spre ieșirea din activitate, dar noi suntem o țară NATO. Alianța a trecut după 2014 și mai ales după invazia din Ucraina de la concertul de securitate colectivă la apărare colectivă.

Avem o siguranță a activării articolului 5 din tratatul NATO. Fiecare centimetru pătrat al unei țări NATO este apărat de întreaga Alianță. La noi în acest moment avem 5.000 de soldați NATO cu echipamentul necesar. Există un plan de apărare colectivă care este foarte bine pus la punct. Avem în Marea Neagră trei crucișătoare care sunt pregătite pentru apărarea flancului estic.

Evident fiecare țară trebuie să se pregătească și singure pentru apărare”, a declarat Vasile Dîncu, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce sa apere soldatii romani in Romania??? Curentul electric l am dat, gazele si petrolul l am dat, telefonia am dat o, agricultura am dat o si de asemenea toate celelalte bunuri. Toti romanii sunt datori la banci straine. Prin urmare, hai la revedere armata romana obligatorie.
0
0
Nu va faceti griji , daca nu reusiti sa va mai rasturnati nevasta , vin aliatii cu NATO rachetele si v o tintuieste ca pe Moska , adica o da la fund . Daca stranuta Putin spre Ro , d'alde Dancu rup granitele primi !
1
0
Am facut armata. Cam doua luni au fost cu instructie folositoare,care include tragerile cu pistolul automat si tunul. Restul a fost o perioada de umilire,de transformare a tinerilor in fapturi obediente ,speriate . Nu tu spirit de echipa,nu atasament si empatie,nimic din ce se flutura oficial. Patriotismul nuse dobandeste prin ordin,nu se inoculeaza prin injectii sau pastile. Abia azi se mai face ceva cum trebuie in armata. Ce a fost,nu merita sa mai fie.
0
0
Ce bine ar fi ca sa-i luati pe tatuatzi si pensati, in armata, vreo 2 ani!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212