REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

VDT Construct Impex şi-a tras PUD-ul din Palazu prin mangle ‚legale’

VDT Construct Impex şi-a tras PUD-ul din Palazu prin mangle ‚legale’

Replica API 2 iunie 2020 | 00:00 4175

Imobilul cu 10 etaje, ce ar urma să fie edificat lângă sensul giratoriu aflat la intersecția Bulevardului Tomis cu strada Lucian Blaga, la intrare spre Palazu, a stârnit zeci de controverse. Încă de când au aflat de proiect, locuitorii din zonă și-au manifestat nemulțumirea, ba chiar au luat parte la ședința de consiliu local de anul trecut, atunci când a fost aprobat PUD-ul. De altfel, vecinii au iscat un adevărat scandal în ședință, aducându-i critici edilului Decebal Făgădău, că permite realizarea unui astfel de proiect, între case. Iată că susținerile locuitorilor au fost întărite de un control al Inspectoratului de Stat în Construcții care a constatat mai multe nereguli, concluzionând că hotărârea care a stat la baza aprobării PUD-ului este nelegală.

Inspectoratul de Stat în Construcții : PUD-ul e nelegal

Anul trecut, Inspectoratul de Stat în Construcții a reținut că PUD-ul pentru imobilul situat în Palazu Mare este neconform, întrucât la data aprobării prin HCL nr. 237/2019 certificatul de urbanism nu ar mai fi fost valabil. S-a mai reținut ca motiv de neconformitate faptul că avizul arhitectului-șef tratează un imobil cu un alt regim de înălțime, dar și că n-a fost respectat termenul de maxim 45 de zile de la finalizarea dezbaterii publice. Alte nereguli constatate ar fi neconformitatea studiului geotehnic și inexistența studiilor de fundamentare precum. Primăria Constanța și Consiliul Local au solicitat în instanță anularea procesului-verbal de control, numai că, magistrații au respins, pe 21 mai cererea.

Blocuri și pe malul lacului Siutghiol și-n Mamaia

Terenul, achiziționat în 2016, este amplasat la intersecția bulevardului Tomis cu strada Dumbrăveni, în dreptul sensului giratoriu de la intrarea în cartierul Palazu Mare și aparține firmei VDT Construct Impex, al cărei asociat este Ivan Vasilică . Potrivit proiectului, la demisol se vor asigura 75 locuri de parcare, în sistem supraetajat, cu trei nivele. Se vor realiza 59 de apartamente, din care 13 cu trei camere, 42 cu două camere și 4 studiouri.

Nu este singurul proiect de acest gen dezvoltat de Vasilică. El a mai ridicat alte cinci enormități, cu 7 și 8 etaje, în stațiunea Mamaia pe malul lacului Siutghiol și în Mamaia Nord. Ivan Vasilică este asociat și în Global Building Investment SA, alături de Emanuel Tucan, fratele lui Jean Paul Tucan.

Mirela PASCAL

Citește și: SCANDAL la şedinţa de consiliu local! Mărul discordiei: un bloc ce urmează să se construiască la intrare în Palazu Mare!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Consilierii care au votat pentru si functionarii care au semnat,au belit-o.DNA-ul si asa nu prea are treaba...
1
0
Sa ne sugeti la pwla, tu si natia ta de branzari.
3
0
Vasilica puta mica e dator de nu mai stie de el la cec
1
0
Destul cu atatea blocuri construite haotic, calicilor ! Opriti-va !
5
1
Ivan este nume de romanes Lipo... Usurel cu pianu imobilizatule.... Draq de zdrente si secaturi
7
2
Asta cam seamana a razboi intre machidoni jegosi.
4
4
De ce le o sugi la toti?
3
0
ARATA CA O PULA BELITA BLOCUL ALA INTRE CASE...
14
2
undei lege nui tocmeala
10
2
Toata arhitectura postdecembrista este ilegala: a facut din Constanta un haos.
18
2
O sa o suga si babut cu blocul inclinat din aceeasi zona.fagabau,blocurile din palazu vor deveni pentru tine ce a fost vectra pt pastaie.ti-am documentat actiunile,pregateste-te
14
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108