REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Veniţi din Cobadin să-şi instaleze corturile în Constanţa: ‘Focar de infecţie, nu altceva!’

Veniţi din Cobadin să-şi instaleze corturile în Constanţa: ‘Focar de infecţie, nu altceva!’

Replica API 26 septembrie 2018 | 00:00 357

Săptămâna a debutat la malul mării cu controale intense din partea polițiștilor locali! Aceştia împreună cu lucrători ai firmei de salubrizare SC. Polaris M Holding au acționat în zona Abator lângă un complex, în scopul igienizării zonei și menținerii unei permanente stări de curățenie după ce mai multe persoane își improvizaseră un adăpost pe un teren viran situat pe Șoseaua Mangaliei. Persoanele în cauză au fost legitimate și sancționate contravențional, iar zona a fost igienizată de către lucrătorii firmei de salubrizare. De asemenea, li s-a recomandat să se deplaseze către localitatea de domiciliu, respectiv comuna Cobadin din județul Constanța.

Locuitorii din zona Abator spun că ţiganii au reprezentat mereu o problemă în zona asta, găsind aici mereu un loc în care să se instaleze cu mic cu mare, fără să fie prinşi. Ba mai mult, o parte dintre locuitorii cartierului în caz nici nu aveau curajul să itnervină în sensul lor, lăsându-i să se dezlănţuie.

“Nu îi mai suportăm pe oamenii ăştia. Pe lângă faptul că ne este incomod să îi vedem şi să îi ştim pe aici, lasă şi multă mizerie în urma lor. Focar de infecţie, nu altceva! Ne-am săturat de ţiganii ăştia. Să îi ducă în cartierul social sau de unde au venit ei. Îşi tot mută corturile când aici, când în alte părţi.”, a declarat pentru Replica de Constanţa, un locuitor din Abator.

Precizăm că de-a lungul timpului mai multe familii de romi şi-au montat corturile în diverse zone mărginaşe din municipiul Constanţa sau chiar în zone centrale, acolo unde nici autorităţile dar nici oamenii legii nu mai fac faţă. Spunem asta pentru că reamintim mai multe incidente ce au avut loc în Piaţa Griviţei sau chiar în Piaţa Chiliei, două zone populate în proporţie de peste 50% de persoane de etnie romă.

Pe lângă asta reamintim faptul că ţiganii îşi montaseră corturile şi în zonele mărginaşe, la periferia oraşului. Spre exemplu, în zona Faleză Sud, mai exact la pasajul CFR mai multe persoane de etnie romă trăiau aici în corturi improvizate şi făceau din vegetaţie o zonă moartă, plină de gunoaie şi mirosuri de nesuportat.

Ulterior aceştia au fost nevoiţi să îşi strângă corturile de pe iarba din pasajul CFR care delimitează cartierele Poarta 6 de Km 4-5. Autorităţile locale au demarat la începutul anului în curs acţiuni de tăiere a ţevilor care nu mai sunt funcţionale, precum şi de igienizare a zonei. Odată cu aceste lucrări, ţiganii au fost alungaţi.

Menţionăm că prezenţa acestora a reprezentat mereu un pericol pentru copiii care sunt nevoiţi să facă naveta traversând pasajul în caz pentru a ajunge la şcoală. Aici, ţiganii din zonă îi pândeau şi exista pericolul să fie ori tâlhăriţi, ori agresaţi fizic.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa-ti iau toata rasa makedoneasca in pula de oier nespalat si needucat. Pleaca in mortii mati in muntii pindului si faceti ce faceau stramosii vostri adica barbatii fut oile si femeile voastre erau futute de turci ca asa e rasa voastra retardata
5
3
Pentru Yani fustanela .Voi,rromanii puteti a scroafe si casele voastre miros a cocine . Toate tarile europene va stiu,imputitilor !
1
9
Sa fie obligati sa se intoarca in loc de domiciliu,la primarii care i-au adus in scop electoral.Un astfel de exemplu este Castelu unde,in mandatele lui Anghel cred ca numarul lor a crescut de cca 50 de ori.Fac naveta la Cta la cersit ,scormonit in gunoaie de nu mai poti sta in vagoanele cfr de miros si paduchi.Sa se spele Anghel la cap cu ei!
9
0
ce Iasi mai scoate ce coshul crematoriului
5
0
Astia sunt exact ca tiganii si tataroii din medgidia in frunte cu Beldis care put a seu de batal
14
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614