REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Lun., 13 Mai 2024
Anul XX Nr. 6728
14.4° Constanța Luni, 13 Mai 2024 Anul XX Nr. 6728
 

VEȘTI PENTRU PĂRINȚI! Spitalul Județean Constanța va avea NEUROLOGIE PEDIATRICĂ!

VEȘTI PENTRU PĂRINȚI! Spitalul Județean Constanța va avea NEUROLOGIE PEDIATRICĂ!

Replica API 23 martie 2019 | 00:00 1341

Aprobarea consilierilor județeni este singurul element care mai lipsește pentru înființarea Compartimentului de Neurologie Pediatrică, în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța.

Reprezentanții Spitalului Județean Constanța au demarat, încă de la începutul lui 2018, procedurile pentru înființarea unui compartiment de neurologie pediatrică, în urma unei solicitări în acest sens depuse de dr. Cristina Maria Mihai, medic șef al Secției de Pediatrie. Necesitatea unui astfel de compartiment se resimte, căci numărul copiilor diagnosticați cu afecțiuni neurologice este în creștere. În prezent, copiii cu afecțiuni neuropsihiatrice sau neurologice sunt tratați doar ambulator, în centre private sau prin Centrul de Sănătate Mintală Copii și Adolescenți, din cadrul Spitalului Clinic Județean „Sf. Andrei” Constanța. Totodată, tot anul trecut, o mămică a luat inițiativa și a lansat în mediul online o petiție prin care o solicitare similară: „înființarea unei secții de neurologie pediatrică în județul Constanța”.

„Consider că, în județul Constanța” este nevoie de existența unei astfel de secții, deoarece sunt foarte multe cazuri de copii din județul Constanța diagnosticați cu boli neurologice. Avem nevoie de existența unei astfel de secții pentru tratarea copiilor noștri, pentru o șansă reală la viață și la o viață normală!”, este mesajul Iuliei Inta, autoarea petiției online. În doar câteva zile, petiția a strâns sute de semnături, dovadă că nevoia înființării acestei secții este reală și stringentă!

Demersurile reprezentanților spitalului și solicitările părinților și medicilor sunt încununate de succes! Spitalul a primit aprobare de la Ministerul Sănătății pentru înființarea unui Compartiment de Neurologie Pediatrică. Acesta va avea cinci paturi și un medic specialist care va trata micii pacienți.

„Avem aprobarea, așteptăm ședința Consiliului Județean Constanța, să vină și hârtia finală, pentru înființarea Compartimentului de Neurologie Pediatrică. Am găsit foarte greu medic neurolog pediatru. Ne-am dorit să înființăm o secție, să creștem numărul de paturi, dar nu s-a putut din lipsă de spațiu. Avem aprobare de la Ministerul Sănătății pentru înființarea compartimentului, cu cinci paturi. De asemenea, am depus și dosarul pentru a intra în finanțare, prin Casa Județeană de Asigurări de Sănătate”, a afirmat pentru „Replica de Constanța”, dr. Bogdan Obadă, director medical al SCJU Constanța.

Florentina BOZÎNTAN

Citește și: Veşti pentru părinţi: la Spitalul Judeţean va fi înfiinţat un compartiment de neurologie pediatrică

Tot mai mulţi copii din Constanţa, încadraţi în grad de handicap. Cei mai mulţi - diagnosticaţi cu afecţiuni psihice!

Părinţii din Constanţa trag un SEMNAL DE ALARMĂ: este nevoie URGENT de o Secţie de Neurologie Pediatrică!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Matei e hoasca aia de umileste parintii cand merg in comisii?neurologii nu prea au toate tiglele pe casa, asta e sigur,cel putin aia de la copii
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407