REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Vicepreşedintele ANCMMR: Micile magazine trebuie să rămână deschise; comercianţii au nevoie de susţinerea statului

Vicepreşedintele ANCMMR: Micile magazine trebuie să rămână deschise; comercianţii au nevoie de susţinerea statului

Replica API 19 martie 2020 | 00:00 790

Asociaţia Naţională a Comercianţilor Mici şi Mijlocii din România (ANCMMR) cere autorităţilor ca micile magazine să rămână deschise şi să nu le fie restricţionată activitatea, în contextul instituirii stării de urgenţă, solicitând totodată şi măsuri de sprijin pentru micii comercianţi afectaţi deja de criza produsă de noul coronavirus.

"Micile magazine trebuie să rămână deschise! În condiţiile extinderii epidemiei, magazinul de proximitate devine tot mai important pentru a evita aglomerările din marile magazine şi pentru a reduce circulaţia persoanelor pe distanţe mari. Cetăţenii trebuie să aibă aproape punctele de aprovizionare cu alimente şi bunuri de strictă necesitate, iar comercianţii au nevoie de susţinerea statului, prin măsuri concrete, pentru a-şi putea desfăşura activitatea", a declarat Feliciu Paraschiv, vicepreşedintele ANCMMR.

Potrivit unui comunicat reprezentanţii ANCMMR susţin că depun toate eforturile pentru aprovizionare "în ritm susţinut", dar şi pentru igienizarea spaţiilor comerciale şi de interacţiune cu clienţii.

"Pentru ANCMMR, siguranţa angajaţilor şi a clienţilor este prioritară. Ca membri responsabili ai comunităţii, am luat măsuri de protecţie şi igienizare a spaţiilor comerciale şi de interacţiune cu clienţii şi depunem toate eforturile pentru aprovizionare în ritm susţinut. Considerăm că Guvernul ar trebui să includă cheltuielile făcute în beneficiul salariaţilor, în scopul limitării pandemiei COVID-19, în categoria cheltuielilor sociale deductibile integral. Acelaşi regim se poate aplica şi cheltuielilor efectuate cu materialele consumabile şi serviciile aferente necesare pentru prevenirea răspândirii epidemiei, realizate în beneficiul clienţilor. Aceste cheltuieli substanţiale şi neprevăzute pot pune presiune pe activitatea economică a micilor comercianţi, deja serios afectată în contextul epidemiei. Nu trebuie să uităm că angajaţii cei mai expuşi infectării cu coronavirus, după personalul medical, sunt cei din retail şi în special casierii şi personalul de la vitrinele asistate, care intră în contact zilnic cu mii de oameni", a mai spus vicepreşedintele ANCMMR, potrivit Agerpres.

Asociaţia Naţională a Comercianţilor Mici şi Mijlocii din România consideră că autorităţile statului trebuie să continue dialogul cu sectorul de retail şi cu toţi agenţii economici care vor fi afectaţi atât de efectele epidemiei, cât şi de restricţionarea unor drepturi fundamentale precum libertatea economică. De aceea, măsuri precum amânarea plăţii contribuţiilor sociale (CAS, CASS şi CAM), amânarea cu două luni a depunerii declaraţiilor fiscale sau rambursarea rapidă a TVA pot constitui un sprijin în această perioadă dificilă din punct de vedere social şi economic.

"În unele zone, activitatea zilnică ar putea avea de suferit prin reducerea sau întreruperea programului. În aceste condiţii, solicităm Guvernului să aibă în vedere scutirea de la plata impozitelor şi contribuţiilor aferente indemnizaţiei pentru angajaţii a căror activitate a fost limitată. În zonele afectate, ar trebui reduse chiar şi impozitele locale pentru a nu asista la creşterea poverii fiscale în contextul reducerii sau întreruperii activităţii, preîntâmpinând astfel falimentul unor agenţi economici", a precizat Feliciu Paraschiv.

Alte măsuri solicitate de ANCMMR vizează compensarea plăţilor concediilor medicale restante datorate de stat angajatorilor cu sumele datorate pentru CAS, CASS şi CAM; compensarea plăţilor concediilor medicale cu sumele datorate pentru CAS, CASS şi CAM în luna următoare înregistrării concediului medical; măsuri speciale pentru facilitarea aprovizionării constante cu mărfuri a magazinelor de proximitate; verificarea lanţului de preţuri producător-distribuitor-retailer pentru a diminua specula cu produsele a căror cerere creşte; sprijinul autorităţilor pentru dezinfecţia imediată a magazinelor intrate in carantină, pentru a reduce gravele pierderi financiare cauzate de perisabilităţi şi pentru a putea relua fluxul aprovizionării către clienţii din proximitate.

ANCMMR asigură autorităţile statului ca va susţine toate demersurile menite să contracareze răspândirea pandemiei. Membrii ANCMMR se pot implica activ în campaniile publice de informare şi aşteaptă în acest sens materiale informative din partea autorităţilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru desteptul de mai sus, in caz ca nu stii metro este un cash&carry si a fost inventat pentru revanzatori, si horec adica pentru mici comerciantii, si in caz ca nu stii iarasi si ei platesc o gramada de taxe si impozite...
0
0
Toti comerciantii si "afaceristii" au inceput sa planga ca ei au nevoie de sustinere ca sunt loviti dar oamenii care traiesc, daca se poate chema trait ,cu un salariu mizerabil si mai nou chiar fara, ce sa mai zica? Micii comercianti sunt cei care au magazine de cartier si cumpara marfa de la marii retaileri Auchan sau metro, dupa care o vand la suprapret,adica speculanti cu acte in regula.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272