REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

VIDEO. Polițiștii și gardienii din Constanța PROTESTEAZĂ: „Mulțumim pentru cele două veste antiglonț, date pentru 10 polițiști!”

VIDEO. Polițiștii și gardienii din Constanța PROTESTEAZĂ: „Mulțumim pentru cele două veste antiglonț, date pentru 10 polițiști!”

Replica API 7 februarie 2019 | 14:58 392

Polițiștii, lucrătorii din penitenciare și rezerviștii militari ies în stradă!

Joi, 7 februarie a.c., încă de la prima oră, polițiștii, lucrătorii din penitenciare și rezerviștii militari au ieșit în stradă. Aceștia s-au strâns în fața Ministerului Afacerilor Interne, iar ulterior au protestat și în fața Ministerului Justiției, împotriva inechităților salariale. Constanța a fost reprezentată la protest de membrii Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, filiala locală.

„Salariile personalului din sectorul de apărare, ordine publică și siguranță națională au fost înghețate prin ordonanțe de urgență care au suspendat în mod repetat aplicarea legii cadru de salarizare a personalului plătit din fonduri publice (L153/2017) și care au dezechilibrat acest pretins cadru unitar al salarizării în sectorul public prin discriminarea acestui domeniu de activitate.

Printr-o scamatorie legislativă (OUG 59/2017), pensiile militare au fost reduse cu peste 30%, fiind eliminate de facto drepturi obținute în vederea pensionării: Semnul onorific "În Serviciul Patriei" (L574/2004), majorarea pentru fiecare an peste vechimea în serviciu minimă necesară pentru pensionare (L223/2015, art. 29 lit b) și contribuția individuală suplimentară la pensie (L223/2015, art. 108).

Pentru personalul în activitate din sectorul de apărare, ordine publică și siguranță națională alocațiile bugetare aferente îmbunătățirii condițiilor de lucru și asigurării dotărilor și logisticii s-au redus continuu, pentru personalul din penitenciare acestea fiind de 3 ori mai mici în 2019 față de 2017 în pofida faptului că bugetul instituțilei a avut un trend crescător”, au precizat liderii sindicali organizatori ai protestului.

Vasile Zelcă, lider sindical de la Constanța, prezent la protestul din Capitală alături de colegii săi constănțeni, le-a transmis guvernanților: „Știm că nu vă pasă de morții noștri decât când faceți poze. După aceea, plecați, iar familia rămâne nenorocită. La Constanța, în ultimele două luni, am îngropat doi tineri pensionari. Aveau un an de când ieșiseră la pensie! V-ați interesat de soarta lui Ciprian? Strângem bani pe unde putem pentru a-i asigura tratamentul de 100.000 de euro”, a afirmat liderul sindical. Totodată, acesta a arătat: „Reclamăm bătaia de joc privind Legea salarizării unitare, dar și dotările precare. Mulțumim pentru cele două – trei veste antiglonț date pentru 10 – 15 polițiști. Nu dorim să ne îmbogățim, dorim un trai decent, care să permită confortul psihic de a aplica legea așa cum trebuie”, a subliniat polițistul constănțean.

Vineri, 8 februarie 2019, începând cu ora 08.30, protestul continuă la Parlament.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine in timpul scolii amesteca vodca cu bere dupa absolvire amesteca nisip cu ciment!
0
0
Mai intai invatati sa va comportati si sa nu va credeti superiori , apoi sa aveti pretentii. Aveti impresia ca daca prezentati o legitimatie sunteti cei mai tari, iar daca ajungeti in instanta plangeti la judecator. La munca plangaciosilor
0
3
pai chiar ca trebuie sa multumiti, 2-3 veste antiglont la regimul armelor din Romania este enorm, pun pariu ca afost vreo sparla la mijloc de au cumparat atatea lucruri nefolositoare. ia hai ciocu mic si daca nu va convine carati-va in 3.14zda mamii voastre la pazit orgii in uk. hai sicti scursurilor gaboresti, militieni borati putind a garcea, la munca putorilor nu la mana intinsa de la buget
0
5
La munca ma gunoaiele naibi ce sunteti la munca jegosilor umflatilor spartilor in cur la sapa sa vedeti ce inseamna munca leprosilor vreti pula in gura aia vreti
2
7
Ce plm vreti salarii mari ca patrulati pe strada sau veste antiglont. Unde va credeti usa , in misiune imposibila, stati linistiti ca aveti salariile foarte mari
2
9

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367