REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
15.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

VIDEO Repetiții în frig groaznic și mucegai, pentru balerinii de la Teatrul „Oleg Danovski”

VIDEO Repetiții în frig groaznic și mucegai, pentru balerinii de la Teatrul „Oleg Danovski”

Replica API 3 noiembrie 2017 | 19:21 254

Balerinii de la Teatrul de Operă și Balet „Oleg Danovski” impresionează, când urcă pe scenă. Aduc la viață fel de fel de personaje, cu o măiestrie și o grație pentru care, de ani buni, colecționează premii și distincții, la concursurile la care participă. Puțini știu, însă, că în spatele spectacolului de mișcări grațioase, de lumini și culori și de pe scenă, se ascunde o muncă colosală de pregătire, într-o sală de repetiții plină de mucegai, unde apa se prelinge pe pereți la fiecare ploaie.

Sala de repetiții a balerinilor constănțeni este situată pe strada Răscoalei, în zona Piața Unirii. Este o sală realizată în anii 1980, de regretatul Oleg Danovski, cu respectarea unor caracteristice special impuse pentru a fi propice repetițiilor artiștilor. O sală cu pereți înalți, cu podea special realizată pentru a preveni rănirile, având în vedere natura antrenamentelor. Dar, deși sala are caracteristicile necesare, a început să își spună faptul că de ani buni nu s-au mai făcut renovării și reparații.

În primul rând, sala este plină de igrasie, din cauza apei care se prelinge pe pereți, când plouă, dar și din cauza absenței unor surse de încălzire. Pentru a putea ieși pe scenă, în fața publicului, cu cele mai frumoase spectacole, balerinii sunt nevoiți să facă repetiții, de dimineață până seară, într-o încăpere neîncălzită. Aparatele de aer condiționat, care îi mai ajutau în zilele geroase de iarnă ori în cele caniculare s-au defectat de mult.

Probleme sunt și în ceea ce privește instalația electrică, unde au fost făcute tot felul de improvizații, pentru ca balerinii să aibă măcar lumină în timpul repetițiilor.

Sala de repetiții aparține Consiliului Județean Constanța, iar potrivit reprezentanților Direcției de Balet, au fost deja purtate discuții pentru realizarea unor renovări, au primit promisiuni, dar banii întârzie să vină.

Este greu de crezut că, în anul 2017, când autoritățile au manifestat interest pentru înscrierea Constanței pe harta culturală a României și a lumii, cu multele festivaluri care s-au desfășurat în municipiul nostru, susținute financiar de administrația locală și județeană, tocmai pentru artiștii care au adus renume orașului de la malul mării prin spectacolele premiate, nu s-au găsit fonduri!

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E trist ce se intampla, trist sa vezi si teatrul oleg danovski cum se darama pe zi ce trece si sala de spectacole e din ce in ce mai neingrijita.... Oare daca s ar face o colecta la nivelul orasului constanta si banii stransi chiar ar fi folositi pt sala de repetitii oare cati ar fi de solidari? Sau daca n au bani...macar cu materiale de constructie...o galeata de var etc?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212