REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Viitorul sumbru al studenților care termină Psihologia. Statul nu are joburi pentru ei!

Viitorul sumbru al studenților care termină Psihologia. Statul nu are joburi pentru ei!

Marieta ȘTEFAN 30 iunie 2023 | 00:00 3052

„Omul are nevoie de echilibru. Echilibrul este energia minții. Echilibrul este sănătate. Sănătatea este principiul vital al fericirii”, susține James Thompson, un psiholog englez. Așa cum vizităm un medic când avem o problemă fizică, tot așa ar trebui să consultăm un psiholog când sufletul este bolnav, pentru că tristețea, neîncrederea și lipsa de respect de sine se pot adânci în timp. Din păcate, puțini au norocul, după absolvire, să prindă un loc la stat, și asta pentru că nu sunt destule opțiuni. Profesia de psiholog este una liberală. Așa că majoritatea este conștientă că va trebui să-și deschidă cabinete particulare.

Viitorul sumbru al studentilor care termina Psihologia. Statul nu are joburi pentru ei!

Mulți tineri sunt fascinați de profesia de psiholog, dorind să devină niște oameni respectați în societate. Dar nu toți au chemare. „Mulți acționează dintr-un impuls. E cool, e seducător să devii psiholog. Mulți zic: Mă duc și lucrez cu mințile oamenilor. Nu e chiar așa, pentru că și pacienții pot lucra cu mintea ta. Te vând și te cumpără… Trebuie să ai vocație. E ca și cum te-ai născut cu un talent și trebuie să îl fructifici”, ne-a declarat Gheorghiță Violeta, psiholog clinician și psihoterapeut sistemic de cuplu și familie, din Constanța.

Absolvenții trebuie să-și continue studiile

După terminarea facultății, care durează acum doar trei ani, absolvenții trebuie să se gândească cărei ramuri a psihologiei să se dedice. Fiecare individ e construit într-un anumit fel, are afinități și o anumită structură, tipologie. ” Din punctul meu de vedere, e necesar ca un absolvent să își continue studiile, să facă un master pe o anumită specializare, care i se potrivește. Poate opta pentru psihologia comportamentală, psihanalitică, poate deveni evaluator clinic în companii, etc.” a adăugat Gheorghiță Violeta.

Viitorul sumbru al studentilor care termina Psihologia. Statul nu are joburi pentru ei!

Profesia de psiholog este una liberală

„Din păcate, absolvenții nu au cine știe ce posibilități să se angajeze la stat. Profesia de psiholog este una liberală. Așa că majoritatea este conștientă că va trebui să-și deschidă cabinete particulare. Costurile nu sunt foarte mari, dar totuși implică investiții. Cei care excelează pot fi angajați totuși și la stat. Există posibilitatea ocupării unui post în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Constanța și în secția externă a spitalului de la Palazu.

De asemenea, în privat,  în centrele de sănătate mintală pentru adulți și copii, în clinici private, în companii și în cadrul școlilor de șoferi. În clinicile private, în centrele de sănătate mintală pentru adulți și copii, absolvenții pot găsi un loc”, a conchis psihologul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toate femeile psiholog au avut ceva probleme, au citit ceva cărți.motivationale și cred că gata e simplu. Puține stiu cu adevarat psihologie pură că să poată brodat pe ea specialități. În mare parte e că la vrăjitoare, vorbe încălzite atent studiate.
0
0
Pai statului nu-i trebuie nimic doar sa ia salarii mai mari pensii speciale cei intereseaza de sănăt**e a populației....toții varza ....
0
0
Redenumiti facultatea daca absolventi de psihologie nu gasesc de lucru spunetii facultatea de stiinte politice,e adevarat ca la stiinte politice mai inveti cate ceva dar la baza tot vrajeala au politicieni,unde mai pui ca sunt senatori sau deputati ai unor partide care nici nacar nu stiu daca doctrina partidul din care fac parte este de stanga sau dreapta sau ce trecut are partidul lor.
2
0
Ca sa umbli in mintea omului trebuie sa fii medic psihiatru, nu absolvent de psihologie sau teologie... ori popa ori psiholog - acelasi lucru.
2
2
Nu am întâlnit psiholog care să nu aibă nevoie de psihiatru...90%din cei care nu sunt capabili de studii universitare serioase fac Psihologia...la facultațile de studenți
4
2
Ciudat ca nu le gasesc de munca la cati dilimache sunt pe strazile patriei.
3
0
Cum se vede si din comentariile de mai jos,tara are nevoie nu doar de psihologi,dar si de educatie,de invatamant. Pana sa ajunga sa inteleaga la ce sunt buni psihologii,iata ca multi cetateni sunt asa de adanciti in nestiinta ca nu inteleg nici lucruri elementare.
6
3
dar de ce trebuie sa le gaseasca statul servici putorilor astora? au facut facultate cu bani si nu era obligatorie. si ce-au studiat? stiinta rahatului din wc
4
2
Nu trebuie "sanatorii de nebuni" pentru LGBT-isti, alinati, drogati!!! Doar ei au vrut desființarea lor!
3
2
O facultate facuta degeaba.Ei sunt mai anfundati decat cei care apeleaza la ei.
8
4
toate maimutele care deabia leaga doua vorbe cica termina psihologia.vrajeala,cui ii trebuie asa ceva? nimanui!
7
7

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272