REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
7.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Violenţe la New Delhi înainte de sosirea lui Donald Trump

Violenţe la New Delhi înainte de sosirea lui Donald Trump

Replica API 25 februarie 2020 | 00:00 354

Confruntări au avut loc luni la New Delhi între protestatari împotriva unei legi privind cetăţenia indiană şi susţinători ai reglementării controversate, relatează AFP. Presa locală afirmă că un poliţist a fost ucis în timpul violenţelor.

Incidentele au avut loc cu numai câteva ore înaintea sosirii preşedintelui american Donald Trump în capitala Indiei.

Manifestaţiile împotriva legii au început în decembrie anul trecut. Textul, considerat discriminatoriu de cei care i se opun, facilitează acordarea cetăţeniei pentru refugiaţi, cu condiţia să nu fie musulmani.

Mişcarea de protest este, potrivit AFP, citată de Agerpres, cea mai amplă din India în ultimii ani, după ce naţionaliştii hinduşi au ajuns la guvernare în 2014, sub conducerea premierului Narendra Modi. Manifestaţiile împotriva legii cetăţeniei au scăzut în intensitate de la începutul lui 2020, dar în mai multe locuri continuă proteste de tip 'sit-in', în cadrul cărora demonstranţii ocupă paşnic anumite zone.

Ultimul episod violent s-a declanşat duminică, într-un cartier majoritar musulman din Delhi, şi a continuat luni. Forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene şi bastoane. Manifestanţii au incendiat două clădiri şi un vehicul al pompierilor, informează agenţia Press Trust of India, preluată de AFP. Televiziunile locale au difuzat imagini cu coloane de fum negru.

Şeful executivului local din Delhi, Arvind Kejriwal, i-a cerut pe Twitter ministrului de interne să restabilească ordinea.

Trump, care a ajuns luni în India, la Gujarat, urma să viziteze în cursul după-amiezii Agra, pentru a vedea apusul de soare la Taj Mahal. De acolo, programul său prevede o nouă deplasare cu avionul, până la New Delhi, unde va rămâne şi marţi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212