REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Viorel Ionescu vrea să transforme Hârșova în stațiune turistică! Video

Viorel Ionescu vrea să transforme Hârșova în stațiune turistică! Video

Mirela PASCAL 7 februarie 2024 | 00:00 2684

Viorel Ionescu, primarul localității Hârșova, s-a aflat marți, 6 februarie, în studioul Replica, unde a acordat un interviu în cadrul căruia a vorbit despre proiecte și alegeri. Cu această ocazie, edilul a anunțat că va candida pentru al treilea mandat. Totodată, Ionescu a vorbit și despre un proiect măreț pe care speră să-l realizeze, și anume transformarea orașului Hârșova în stațiune turistică. Ce l-a împiedicat până acum să realizeze acest proiect, aflați în materialul de mai jos.

Viorel Ionescu vrea sa transforme Harsova in statiune turistica! VideoViorel Ionescu, Mirela Pascal

În debutul interviului, primarul Viorel Ionescu a vorbit despre realizările anului trecut, dar și despre proiectele viitoare. ”Vreau să vă spun că eu privesc acest an ca fiind un an bisect, sunt proiecte care urmează a se implementa acum în primăvară și nu pentru că este an electoral. Pentru anumite proiecte, cum ar fi proiectul de asfaltare, am analizat astfel încât în perioada iernii să facem documentația, și când vine primăvara să facem lucrările. Avem un proiect de construire a unui centru de colectare în aport voluntar, am finalizat achiziția, am stabilit deja câștigătorul și urmează într-o săptămână două, să dau ordinul de începere. Este un proiect care îmi place pentru că am dat posibilitatea cetățenilor să nu mai arunce la marginea orașului gunoiul. Venim, în paralel, până la sfârșitul lunii februarie cred că se va finaliza, proiectul de montare camere de luat vederi, vom monta în oraș 157 de camere de luat vederi, dintre care 10 vor fi de identificare a numerelor de mașini. Au fost poziționate și pe drumuri care duc spre periferie, tocmai pentru a identifica mai ușor mașini care vor duce gunoiul la periferie . Acest proiect de colectare a gunoiului, împreună cu cel de monitorizare camere de luat vederi, vor fi suficiente ca să îi determine pe cei care încă se vor mai gândi să arunce gunoiul unde nu trebuie. Un alt proiect important este proiectul de asfaltare, dacă nu vom avea contestații, eu zic că până la sfârșitul acestei luni pot declara câștigătorii. Un alt proiect este construirea unui centru comunitar integrat sau centru de persoane abuzate.Va oferi servicii medicale coroborate cu servicii sociale și servicii educaționale. Va fi un centru de de zi, dar care va deservi toate persoanele indiferent dacă sunt sau nu asigurate, prioritate vor avea copii”, a spus Viorel Ionescu.

Mai multe despre proiecte, urmăriți în materialul VIDEO de mai jos:

Ionescu: În 8 ani de zile am tolerat multe reclamații, multe controale nefondate, nu voi mai tolera acest lucru

De la proiecte, ne îndreptăm atenția spre alegeri și campania electorală. Viorel Ionescu candidează pentru al treailea mandat la Primăria Hârșova și spune că nu va mai tolera nedreptăți, așa cum a făcut în toți acești ani.
Pe mine nu mă interesează contracandidații, pe mine mă interesează munca mea, mă interesează echipa mea, iar eu voi fi într-o competiție cu mine. Eu vreau o campanie civilizată, eu vreau să-mi văd  de treaba mea, vreau să le spun hârșovenilor ce am făcut și ce nu am putut face, să explic de ce nu am putut face, dar vreau să le transmit contracandidaților că eu sunt principiul acțiunii și reacțiunii. În acești 8 ani de zile am tolerat multe reclamații, multe controale nefondate, drept dovadă că sunt aici, dar nu voi mai tolera acest lucru și voi răspunde nu pe măsura lor, dar voi răspunde”, spune Ionescu.

Pentru al treilea mandat, Viorel Ionescu are un proiect măreț pe care speră să-l realizeze, în ciuda piedicilor de care se lovește. Vrea să transforme Hârșova în stațiune Turistică. Este o idee mai veche și a demarat, deja, procedurile, însă, spune el, e foarte greu. ”Oameni buni, cât m-am chinuit eu să obțin statutul de stațiune nu s-a chinuit nimeni până în prezent! Pentru a obține statutul turistică de interes local, Hârșova trebuie să aibă 100 de spații de cazare din care 30% să fie de la trei stele sau trei margarete în sus,. În luna octombrie a anului trecut, am făcut o adresă către Ministerul Turismului, mi-au spus că nu există nicio unitate înregistrată sau acreditată din punct de vedere turistic la Hârșova. Investitorii spun „ noi venim să investim, dar trebuie să obții statutul”. Statutul nu se obține decât dacă veniți voi să investiți. Agenția Națională de Resurse Minerale sau Institutul Național de Cercetare Balneo-Climaterică ar trebuit să inițieze o notă de fundamentare, o modificare legislativă, pentru că Hârșova are resurse minerale, calitatea pelor termale este testată chiar de mine. Voi lămuri această chestiune, va fi unul din cele mai importante puncte ale mele pentru următorul mandat”, a spus Ionescu.

Mai multe despre acest subiect, urmăriți în materialul VIDEO de mai jos:

 Interviul INTEGRAL îl puteți urmări mai jos:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212