REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Viu plăteşti taxe, după ce mori... alte taxe! Situaţie incredibilă la Constanţa: moartea este mai scumpă decât viaţa

Viu plăteşti taxe, după ce mori... alte taxe! Situaţie incredibilă la Constanţa: moartea este mai scumpă decât viaţa

Replica API 18 decembrie 2017 | 00:00 894

Administratorii cimitirelor au sărit calul!

Administratorii cimitirelor au sărit calul!

Problema locurilor de veci este una deja cunoscută de majoritatea constănţenilor. Dacă în prezent, se plăteşte o taxă de cimitir la primăria Constanţa, una modică de câţiva lei pe an, cei care se duc la unul din cele cinci cimitire din oraş şi află că pot concesiona un spaţiu pe minim 25 de ani, sau chiar pentru 90 de ani, sumele ridicându-se la ordinul câtorva mii de lei, lucru pe care oamenii nu şi-l permit dintr-un salariu minim pe economie, mai ales dacă au nevoie de acel loc de urgenţă.

Aşa a fost şi cazul unui bărbat din Constanţa, care a avut nevoie de un loc de veci pentru unul din părinţi, care a avut neplătuta surpriză de a i se solicita suma de 2.000 de lei pentru a concesiona locul de veci, plus alte taxe. Momentul a fost unul de revoltă, în condiţiile în care suma este una peste posibilităţile cuiva cu salariu minim pe economie, însă a reuşit să „rezerve” acel loc plătind un avans, restul banilor venind din ajutoare de la rude. Iar acest caz nu este singular şi a fost adus în atenţia administraţiei publice locale.

Spre exemplu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Claudiu Palaz, a luat la cunoştinţă de acest aspect cu care se confruntă constănţenii şi a anunţat public că că va face demersurile necesare pentru a vedea care sunt contractele Primăriei Constanţa cu cimitirele din municipiu. Nu este exclus ca acestea să fie puse la dispoziţia opiniei publice.

Desigur, firmele care administrează cimitirele plătesc o taxă către municipalitate, pe care le recuperează de la „clienţi”. Nu există reglementat un „prag” al taxei cerute constănţeanului de către aceste firme, lucru care nu ar putea fi exclus, după cum s-a discutat în cadrul unei conferinţe de presă susţinută de liderul PMP. Acest aspect s-ar putea reglementa printr-un act adiţional la contracte, dacă ambele părţi ajung la un consens. Lesne de înţeles că, în afară de taxa pentru locul de veci, omul de rând este împovărat şi de alte cheltuieli. Astfel, un cavou poate să coste şi 6.000 de lei din cauza betonului turnat.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poate exista varianta legala sa-mi donez hoitul IML pt. practica studentilor deci mai ieftin!
3
1
Trist dar adevarat. Intradevar este dureros sa incinerezi pe cineva, dar va asigur ca e mai bine. Mult mai bine. Suferi odata si nu te mai indurerezi si de fiecare data cand te duci la cimitir. Dar fiind un popor de pupatori de moaste indoctrinati de mafiotii astia de popi, inca mai inmormantam.
8
5
Exact, OPC nu are competente si in cimitire? Este vorba despre servicii prestate. Sa-l vedem pe dl Constantinescu daca se baga. pina acum s-a miscat bine.
5
1
ce liniste? esti un bou, noi avem salariile alora??????Trezeste-te cretine
11
0
Bucuresti-2500 euro Brasov 1800 euro Berlin 3000- incinerara- 10000 imormantare Londra 10000 Florida 25000 Asa ca lininiste!!
0
13
Tocmai Palaz este cel care sa ia masuri ???? pana acum se ocupa de ce retrocedari se mai fac acum a intrat la cimitire ?? pai sa vada cat costa o deshumare daca s-a bagat si aici ca este concesionat cimitirul central de primarie acelui borfas care se ocupa de administrarea Cimitirului Central Primaria da o suma mare de bani la cimitir din banii nostrii.
6
2
Popii vor sari ca arsi cand aud de incinerare, pierd si aia bani, nu vor fi de acord. Cei de la admn. Cimitirelor nu vor sa aranjenze un loc pentru urnele cu cenusa, trebuie sa se ia in calcul si aceasta varianta
15
3
doar de ceva timp s-au hotarat sa puna, la distante f mari tomberoane de gunoi. E f murdar. Vara cand taie ei iarba si buruienile, acolo le lasa. Nu le aduna. Le aduna oamenii. Iarna nu deszapezesc aleile, chiar daca zapada e de 1 m. Incinerarea nu e alternativa, ci angajatii nesimtiti condusi de 1 nesimtit. Pe youtube exista filme in care rusii, cu aparatura medicala, au dem.ca trupul inca simte diferiti stimuli chiar la multe zile de la deces.
13
3
O alternativa ar fi incinerarea.
16
12
E jalnic ce se intampla in Cimitirul Central Constanta,desi imediat esti sactionat daca nu platesti impozitul la Administratia Financiara angajatii cimitirului profaneaza de-a dreptul mormintele,nu tin cont ca in acea groapa este un om, arunca gunoaiele in nesimtire pe morminte ,crengi ,mizerii ,etc . In loc sa faca curatenie isi bst joc .Nu s-a mai vazut asa ceva in tarile civilizate. Parca doar cei de pe aleea principala platesc impozit ,restul sunt persecutati.De ce nu se acorda sanctiuni si pentru mizeria si nesimtirea creata de angajatii cimitirului central si pusi sa-si faca datoria.
19
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102