REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
11° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Vlad Voiculescu, după începerea campaniei de vaccinare: Momentul este unul de speranţă

Vlad Voiculescu, după începerea campaniei de vaccinare: Momentul este unul de speranţă

Replica API 28 decembrie 2020 | 00:46 1239

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, duminică, după începerea campaniei de vaccinare împotriva noului coronavirus, că acest moment este unul "de speranţă", însă a atras atenţia că trebuie să fim în continuare precauţi în următoarele şase luni.

Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu a asistat duminică la vaccinarea primei persoane din România, Mihaela Anghel, o asistentă medicală de la Institutul Matei Balş din Capitală.

"Momentul este unul important, este unul de speranţă şi este unul care ar trebui să ne arate că putem învinge acest virus. Dar trebuie să fim în continuare precauţi pentru următoarele şase luni. Personalul din spitale va fi în continuare în prima linie şi va trebui să lupte pentru pacienţi. Este esenţial să continuăm să fim precauţi", a declarat Voiculescu.

Întrebat dacă populaţia a fost informată despre posibile reacţii adverse după administrarea vaccinului, Vlad Voiculescu a spus: "Trebuie spus că în fiecare centru există o cameră separată cu tot ceea ce este necesar pentru a se interveni. Pentru orice produs farmaceutic există această posibilitate teoretică, dar există în fiecare centru ceea ce trebuie pentru a se preveni orice agravare a oricărei reacţii adverse. Astăzi, începe vaccinarea în 10 spitale. Procesul este relativ simplu, încăperile sunt aproape la fel peste tot, facilităţile sunt aceleaşi, personalul este pregătit. Este un simplu vaccin (...) În momentul acesta suntem în plan. Avem toate centrele pregătite, avem toată logistica pregătită (...) Nu există niciun fel de întârziere în acest moment".

Campania de vaccinare anti-COVID a demarat duminică, fiind vizat, în prima fază, personalul medico-sanitar din toate cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva noului coronavirus.

Primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID au intrat în România vineri, pe cale terestră, prin Vama Nădlac 2, iar sâmbătă acestea au ajuns la centrul principal de stocare - Institutul "Cantacuzino" din Bucureşti, de unde au fost distribuite în ţară.

Potrivit GCS, dozele de vaccin din prima tranşă - cele peste 3.000 de vaccinuri cu valoare de primă administrare - au fost alocate în funcţie de necesarul solicitat de fiecare dintre cele 10 spitale, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sictir pui de securist!
1
0
Tu de ce nu ai luat exemplul ministrilor din alte tari, sa te vaccinezi in direct? Ti-e frica? USR-ul mamii tale...de rable politice ce sunteti...
1
0
Spune sa fim precauti ,adica masurile luate in timp de pandemie raman in continuare valabile,dar nu spune sa fim precauti si la vaccin cei cu boli rare, autoimune. ..Si hotarati-va zece mii,cinci mii, trei mii, primele 60 de vaccinuri prioritare pentru astazi !
2
0
MUIE MALARIA GALBENA SI TUTUROR VOTANTILOR SI SIMPATIZANTILOR SAI
1
0
Ca te vei vaccina inaintea oamenilor de rand? Du-te-n mortii ma-ti de gunoi ce esti
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108