REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Vladimir Putin avertizează asupra unor consecințe catastrofale la nivel global

Vladimir Putin avertizează asupra unor consecințe catastrofale la nivel global

Replica API 8 iulie 2022 | 00:00 1251

Președintele rus Vladimir Putin le-a cerut, vineri, companiilor ruse să fie pregătite pentru un embargo petrolier și pentru alte sancțiuni impuse de Uniunea Europeană.

Vladimir Putin

"După cum știți, Uniunea Europeană a adoptat un nou pachet de sancțiuni la adresa Rusiei, pachet care include un embargo petrolier, scrie antena3.ro.

Companiile interne trebuie să fie pregătite pentru această decizie. Am vorbit despre perspectiva acestor restricții la ultima reuniune dedicată complexului energetic și petrolier", a declarat liderul rus la o întâlnire cu guvernul de la Moscova, potrivit agenției TASS, citată de CNN.

El a indicat că Occidentul încearcă să "forțeze" alte state să crească producția energetică, în contextul în care piața rusă "este stabilă și nu tolerează tulburările".

"De la începutul anului, nivelul producției petroliere a depășit valorile de anul trecut cu 3,5%. Producția de gaze în perioada ianuarie - mai a scăzut ușor, cu doar 2%", a detaliat Putin.

Liderul de la Kremlin a anticipat, pe de altă parte, că sancțiunile se vor repercuta asupra pieței mondiale de energie, notează AFP.

Putin anticipează "consecințe catastrofale" asupra pieței energetice globale

"O utilizare mai pronunțată a politicii sancțiunilor poate antrena consecințe încă și mai grave, fără a exagera, poate chiar catastrofale, pentru piața mondială a energiei", a afirmat Vladimir Putin, reiterând apoi una din tezele sale favorite, conform căreia "sancțiunile împotriva Rusiei provoacă multe pagube exact țărilor care le impun".

Uniunea Europeană a convenit în luna mai a acestui an asupra unui embargo asupra a 90% din importurile petroliere din Rusia până la finele acestui an, cu derogări pentru livrările către Ungaria, dependentă în foarte mare măsură de hidrocarburile livrate de Moscova.

În replică la sancțiunile occidentale, Rusia a redus în ultimele săptămâni livrările de gaze către clienții europeni.

Tranzitul gazului rusesc prin Ucraina a atins un minim istoric în luna iunie.

La acest lucru se adaugă incertitudinea tot mai mare în Germania, înainte de oprirea totală, începând de luni, a gazoductului Nord Stream 1.

Drept urmare, prețurile la energie au crescut spectaculos, alimentând o creștere rapidă a inflației, cu efecte pe termen lung asupra consumului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ia uite, ba! Si rusii au un Luo Yuanping al lor. HAHAHA!
5
0
"te ba in ma-ta !
0
0
Mult mai multa mooie
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212