REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Zece milioane în doar câteva luni: încă un contract pentru o firmă de casă a Nuclearelectrica

Zece milioane în doar câteva luni: încă un contract pentru o firmă de casă a Nuclearelectrica

Replica API 25 septembrie 2019 | 00:00 751

Servicii de curăţenie

Servicii de curăţenie

Una din firmele de casă ale Nuclearlectrica a primit contractul pentru servicii de curăţenie în spaţiile de cazare ale Centralei Nuclearelectrice Cernavodă. Este a doua înţelegere semnată între cele două părţi, societatea din Cernavodă primind 10 milioane de lei de la compania de stat, în doar câteva luni.

Nuclearelectrica a atribuit pe 13 septembrie 2019 un contract valabil 48 de luni pentru „Servicii complete de curățenie a locuințelor proprietate SNN, a spațiilor de cazare și a tuturor celorlalte obiective exterioare aflate în responsabilitatea Biroului Administrare Complex Cazare al CNE Cernavodă”. Potrivit documentaţiei de atribuire, „Achiziţia are ca obiect următoarele activităţi:

A. Curățenie spații interioare:

- Curățenie în spaţiile interioare ale locuințelor de serviciu şi intervenție, proprietate SNN, cu regim de cazare temporară (aproximativ 442 de unități de cazare), în conformitate cu prevederile Normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei, aprobate cu Ordinul Ministrului Sănătății nr. 119/2014;

- Curățenie în spaţiile comune ale locuințelor de serviciu şi intervenție: casa scării, uscătoare, ghene gunoi, holuri, bucătării şi spălătorii comune;

- Curățenie în birourile obiectivelor exterioare CNE Cernavodă şi în spaţiile comune ale acestora (19 birouri şi alte spaţii aferente);

- Curățenie în alte spaţii (Constanţa - Centru informare publică BI2-BI3, spaţii şi birouri parter BI2-BI3, spaţii demisol FE5, Centrul de Control al Urgenţelor din Afara Amplasamentului (CCUAA) FE5, spaţii comune bl. Bogdan Vodă; Cernavodă - Spaţii servire Restaurant Cantină şi grupuri sanitare aferente-Campus 2, Spălătorie Campus 2, etc.).

B. Curățenie spații exterioare - Complex locuințe Cernavodă (Campus 1,2,3) şi obiective exterioare Cernavodă (Bloc A1, T1,2,3, Hotel Salciei, Cămin 150 locuri, Garaj Auto);

Pentru efectuarea activităţilor de mai sus, Prestatorul va avea obligaţia să asigure toate materialele şi consumabilele necesare, în cantităţi suficiente şi cu respectarea strictă a cerinţelor Caietului de sarcini. Totodată, Prestatorul va asigura echipamentele şi instalaţiile necesare prestării serviciilor atât în spaţiile interioare cât şi în spaţiile exterioare, în conformitate cu cerinţele Caietului de sarcini, cum ar fi, dar fără a se limita la: aspiratoare pentru mediu uscat, aspiratoare pentru mediu umed, maşini de tuns iarba, motocositoare, pompe de aspiraţie ape reziduale, maşini de tuns gard viu, instalaţii şi dispozitive pentru irigat, maşină deszăpezire, motoferăstraie etc., precum şi toate dispozitivele, sculele, alte asemenea”.

Şapte oferte

La licitaţia organizată de Nuclearelectrica s-au depus şapte oferte, iar câştigătoare a fost desemnată Unify Co Ltd SRL din Cernavodă. Aceasta s-a angajat să ducă la capăt contractul pentru 6.540.193,6 lei, fără TVA, în condiţiile în care valoarea maxim estimată a serviciilor era de 8.175.248 lei. Firma deținută de Călin Șerban și administrată de George Paris a raportat pentru anul 2018 afaceri de 19,8 milioane de lei și un profit net de 1,1 milioane lei, cu 223 de angajați, dar și datorii de 4,9 milioane lei.

În iunie, mai primea un contract

În iunie 2019, Unify Co Ltd SRL primea şi contractul pentru ”Servicii complete de reparații și întreținere a construcțiilor și instalațiilor sanitare aferente locuințelor proprietate SNN, Sucursala CNE Cernavodă, a spațiilor de cazare și a tuturor celorlalte obiective exterioare aflate în responsabilitatea Biroului Administrare Complex Cazare al CNE Cernavodă”, în valoare de 3.511.202,48 lei. Firma din Cernavodă a primit astfel în doar câteva luni peste 10 milioane de lei de la centrala nucleară. Relaţia de afaceri dintre cele două entităţi durează însă de mai mulţi ani, Unify Co Ltd încasând de-a lungul timpului câteva zeci de milioane de euro de la Nuclearelectrica.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai R.C. daca era firma din Olanda, nu mai comentati nimic. S-a licitat, legea zice pretul cel mai mic, asa ca firma de casa, de apartament, abonata.......Alta este problema, dar pe voi nu va duce capul.
2
0
La se...curisti totul este pe tava in Roumania dar si paraindaratul la aceasta suma este pe masura...La timpuri noi...tot noi altii nu mai stiu sa faca curatenie pe salarii de minim pe economie.
4
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108