REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.1° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
14.1° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

ZECI DE MORȚI în accidente, în Constanța. „Din 2005 spunem unde dorim să fie montate camerele video!”

ZECI DE MORȚI în accidente, în Constanța. „Din 2005 spunem unde dorim să fie montate camerele video!”

Replica API 2 ianuarie 2019 | 00:00 373

Statistica realizată de Serviciul Poliției Rutiere Constanța, la final de 2018, prezintă aspecte încurajatoare: numărul accidentelor rutiere care au avut loc pe drumurile județului Constanța a fost în scădere față de anul 2017! De asemenea, a scăzut și numărul persoanelor decedate în urma incidentelor rutiere și a celor rănite grav. E drept, însă, că scăderea nu este una spectaculoasă.

Pe linia poliției rutiere, în cursul primelor 11 luni ale anului 2018, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2017, pe raza județului Constanța s-au înregistrat 107 accidente grave, soldate cu 60 de persoane decedate și 67 de persoane rănite grav, constatându-se scăderi la numărul accidentelor grave (-14), la numărul persoanelor grav rănite (-20) şi al persoanele decedate (-6).

Totodată, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au formulat un număr de 21 de propuneri de arestare, în urma cărora au fost reținute 24 de persoane. În continuarea cercetărilor, instanțele de judecată au admis arestarea preventivă pentru 17 dintre inculpați”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Din păcate, și pe parcursul anului 2018, au avut loc numeroase accidente ale căror victime au fost pietoni, surprinși de autoturisme chiar în momentul în care traversau pe marcajul corespunzător. Astfel de accidente, soldate cu pierderi de vieți omenești au avut loc pe treceri de pietoni din municipiul Constanța, de pe B-dul Alexandru Lăpușneanu și B-dul 1 Mai, dar și în județ, în numeroase cazuri fiind invocată lipsa de vizibilitate în zona trecerilor de pietoni.

Încă sunt așteptate camerele de supraveghere video din intersecții...

De un real ajutor pentru soluționarea și chiar pentru prevenirea acestor incidente rutiere ar fi camerele de supraveghere video. În ciuda faptului că autoritățile locale anunță de câțiva ani intenția de a realiza un astfel de sistem de supraveghere video în municipiul Constanța, acestea nu au fost încă puse în aplicare. „Din 2005 tot transmitem adrese pentru sistemul de supraveghere video cu punctarea locurilor unde am dori să fie montate”, a precizat comisarul șef Constantin Dancu, inspectorul șef al IPJ Constanța. Până în prezent, însă, Constanța nu are acea supraveghere video pe care o râvnește toată lumea!

De precizat că, în prezent, administrația locală intenționează să demareze un proiect privind montarea de camere de supraveghere în scări de bloc, în scopul prevenirii infracțiunilor. Inițial sunt avute în vedere cinci scări de bloc din municipiu.

F.B.

Citește și:

ACCIDENTELE RUTIERE care au ÎNSÂNGERAT șoselele din Constanța!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E in regula sa fie cat mai multe camera de cea mai buna calitate,insa si reactiile celor ce aplica legea sa fie ferme,extrem de dure. Si sa mai terminam naibii cu assa zisa discriminare a tiganilor si clanurilor lor! Sunt grupari infractionale ce profita de tam-tamul cu egalitatea intre etnii. Bine ,de ce oare ungurii,bulgarii,lipovenii,sarbii,grecii si alte etnii nu fac ce fac tiganii astia ? Ei de ce nu spun ca sunt discriminati? Pai discriminati suntem noi majoritarii,ca suportam jafurile,talhariile,crimele,platim contributii la sanitate ca sa se trateze banditii ce se bat cu sabiile !
1
0
C.amerele video trebuie montate acolo unde se da spaga pentru obtinerea permisului de conducere.Cei care primesc spaga sunt complici la crimele savarsite pe sosele de cei care nu cunosc nici macar semnele de circulatie,nu stiu sa scrie si sa citeasca.Cum au luat ei testul grila? Sa le fie rusine celor care le dau carnete unor asemenea specimene!
1
0
... are camere de supraveghere video ! Pentru infractori sunt un motiv descurajant , multi prefera sa dea spargeri in mun. Constanta !...
3
0
PSD n-a avut niciodata altfel de primari in Constanta. Altfel decat prosti. Fagadau e pe toboggan oricum. E interesant ce ratat va propune PSD in locul sau. In rest, vor fi destui ratati sa-l voteze. Si altii si mai si carsa sa putoreasca in casa in timpul asta. Neverending story.
3
0
Politia vrea camere de luat vederi in orasul Constanta , dar accidentele mortale se petrec in afara orasului ! Ce se intampla intre Constanta si Valu cu parapetul despartitor ?
5
1
fagadau este cel mai prost primar din istoria orasului
11
1
Noi romi nu vrem camete de loat vederi
6
1
In multe orase, chiar si in Harsova, s-au montat camere de luat vederi cu fonduri europene. In Constanta nu se vrea si nu se poate. Au inceput programul cu bicicletele acum 4-5 ani. Nici acum nu e gata
9
0
Chiar e vorba de caractere nepermise ca acolade, ghilimele, diacritice. Lene generalizata.
3
0
De ce nu ma lasati sa postez?ce caractere nepermise visati?tuciurii si spaga de la politisti inseamna caractere nepermise?stim ca de asta nu puneti camere,desi Fagadau minte ca va pune sa isi vada votantii din HC ce fac si cum umbla nestingheriti peste tot,stau gratis,se plimba gratis pe ratc,ca si acolo se refuza camerele ca sa le faceti lor conditii
4
1
pntru intilictualu de la 1 ,,sugei ciorapi la comisar.
1
3
Nu pot fi puse camere de supraveghere in intersectii. Poate au nevoie de Certificat de Urbanism si Autorizatie, iar la Costantza lu Fagadau astea dureaza ani de zile. Plus ca popicii aia pe trotuare sunt mai usor de montat si mai banosi. Chiar asa, aia au Autorizatie?
5
1
Un labar ereditar. Nu face nimic, doar incaseaza la final de luna.
8
0
De ce tace acest parazit in functie!?
8
0
Camerele video trebuie sa fie montate obligatoriu in toate intersectiile din oras ..toate pietele targuri gari autogari aici se face bisnita cu tigari ..pot fi luati ca din oala cand le vezi mutrele pe camera ex. piata tomis 3 e plina full de turcime tigani cadane au niste mutre de iti vine sa le pocesti cu parul ..DAR toate astea nu se vrea ptr ca politia este parte in afacerea cu tigari se stie acest lucru la nivel inalt ..orice cetatean poate sa-i filmeze cand ia spaga zilnic din piata sau stau la barfa cu bisnitarii ..
19
0
cat exista cocalari si lipsa de educatie rutiera poti sa montezi cate camere vrei ...
15
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272