REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Zeci de romi locuiesc într-o căsuță din KM 4-5, fără drept de folosință. RAEDPP, proprietara imobilului, se chinuie să-i evacueze!

Zeci de romi locuiesc într-o căsuță din KM 4-5, fără drept de folosință. RAEDPP, proprietara imobilului, se chinuie să-i evacueze!

Replica API 29 octombrie 2018 | 00:00 827

Zeci de persoane locuiesc într-o cameră de 33 mp! Este incredibil, dar adevărat și se întâmplă la Constanța! Pe strada Theodor Speranţia nr. 57 din KM 4-5, printre vile cu etaje și case luxoase, este situat și un imobil unde locuiesc zeci de romi. De mai bine de 6 ani, liniștea constănțenilor care locuiesc în vecinătatea imobilului mai sus menționat este pertubată de țipete, scandaluri, plânsete de copii.

Primăria Constanța, prin Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat (RAEDPP) Constanța deține spațiul de pe Theodor Speranţia nr. 57, imobilul fiind închiriat unei familii de romi, în urmă cu câțiva ani. Ei bine, chiriașii în cauză au părăsit casa de 33,81 mp, fără a anunța proprietarul, aducând în locul lor mai multe rude. În timp, acestea s-au înmulțit, acestora alăturându-se alte persoane, iar, în acest moment, locuiesc în spațiul minuscul peste 30 de romi.

click pe imagini!

Nu mai este o noutate faptul că în Constanța există o comunitate de romi destul de mare. Cei mai mulți, locuiesc în cartierul Henri Coandă, dar și în casele naționalizate ale RAEDPP-ului. Însă, puțini sunt care ocupă spațiile în mod legal. Nu plătesc chirii, iar reprezentanții primăriei abia dacă reușesc să evacueze din imobile. Un astfel de caz îl întâlnim și pe strada Theodor Speranţia nr. 57, din KM 4-5. O cămăruță de doar 33,81 mp., abia dacă se vede de vilele și casele luxoase din zonă. Liniștea locuitorilor din această zonă este perturbată, de câțiva ani, de gălăcia pe care o fac romii care locuiesc în imobilul mai sus menționat. În decursul anilor, aceștia s-au înmulțit, astăzi ajungând să ocupe spațiul nu mai puțin de 30 de persoane. Cum încap atâtea suflete într-o cutie de chibrituri?! Doar cei care locuiesc aici știu. Dar, ce contează, atâta timp cât au un acoperiș deasupra capului, fără să plătească un chior. Oamenii ăștia nu plătesc chirie pentru spațiul pe care-l ocupă, motiv pentru care RAEDPP se chinuie să-i evacueze. A obținut la Judecătorie o decizie, însă nu este definitivă, urmând ca Tribunalul să aibă ultimul cuvânt. Cum s-a ajuns la această situație? Imobilul a fost deținut cu contract de închiriere de către Giumazie Ibram, încă din 2004, care a părăsit spațiul fără a înștiința Regia, fiind ocupat de către fratele acestuia, Demir Ibram, împreună cu familia lui, 9 la număr. Deși notificați să elibereze spațiul, întrucât nu dețin un titlu valabil, aceștia nu au dat curs solicitării. Pârâții spun că au solicitat în 2013 prelungirea contractului de închiriere emis în 2004 și schimbarea titularului de contract, în baza unei declarații notariale a fostului locatar, Giumazie Ibram, numai că solicitarea nu a fost soluționată în favoarea lor, întrucât nu dețineau drept locativ în contractul de închiriere. În 2017, romii au revenit la RAEDPP cu cerere, dar și aceasta a fost respinsă. Așadar, în condițiile în care cererea de prelungire a contractului de închiriere și schimbare a titularului a fost respinsă de către Regie, aceștia au continuat să ocupe imobilul. Luna trecută, RAEDPP a obținut în instanță evacuarea. Romii, însă, continuă să ocupe spațiul de pe Theodor Speranţia nr. 57, spre nefericirea vecinilor terorizați de scandaluri, țipete și beții. ”Vai, nu vă spun” De șase ani ne chinuim cu ei. Sunt mulți, gălăcioși, mai consumă alcool. Casa a tot fost pasa de la unul la altul, între ei, între rude. Sunt vreo 30 și ceva de persoane care locuiesc acum, aici. Abia așteptăm să scăpăm de ei”, s-a plâns un vecin.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu sunt r***i sunt TURCI acum tot ce este n***u și j***s nu înseamnă ca este r**m încetați sunt TURCII atat
0
0
tot abuziv stau tigani si pe str cuza voda colt cu st.mihaileanu
4
0
Multi tigani stau abuziv in case si mihai viteazu cu mamaia stau uni tigani si in grivitei stau abuziv
6
1
Zece ani m-am judecat cu primaria si raedpp-ul pentru o casa in care locuiam cu forme legale si fara propietar in peninsula, printe miile de tigani fara forme legale si am pierdut trei procese. Eu m-am saturat si am plecat..in locul meu sau mutat tiganii. Ce sa vezi? Stau bine merci desi au trecut mai bine de 7 ani de atunci. O tara de corupti si talhari. Cum zic unii mai jos, fara foc nu exista purificare. Trist, dar adevarat din pacate.
8
0
Pe de o parte nu e voie sa ne spunem parerile fata de porcariile suportate de la rromi,ca suntem catalogati ca rasisti,pe de alta parte rromii sunt alungati mai rau decat cainii. Avem un stat cu adevarat impotent,care nu ia in considerare un plan serios si perfect transparent in privinta acestei etnii clar ramase cu secole in urma civilizatiei contemporane. Reprezentantii statului nu sunt mai buni decat tiganii ,nu au glagorie nici cat broasca,ei fiind setati doar pe represiuni impotriva romanilor si a rromilor.
3
0
Si ziceati ca partea cu focul are doua avantaje, curata si apoi purifica locul ?
4
0
raedpp nu are nici cea mai mica intentie sa ii evacueze, asa fac si cu alte zeci de tigani
7
0
Au avut grija monarhistii din Romania sa scoata in afara legii Garda de fier de teama ca nu vor putea sa roada ei tara de bani cu clica lor.Dar crimele si violurle produse asupra taranilor si femeilor de tarani facute de catre monarhisti nu au dus la scoaterea in afara legii a oricarei miscari de sustinere a regalitatii. Acesti viermi regali colcaie in tot felul de asociatii pe retele de socializare desi ar trebui sa existe o petitie ptr o lege care sa interzica miscari monarhiste intr-o tara a carei constitutie nu permite nici referendum de optiune ptr monarhie.
5
2
Votantii PSD Decebal Fagadau.Stit cit e spaga la RAEDPPO ptr pont si contrcate dar DNA cica nu vede?Ia amaritii
12
0
smecheria e ca mexicanii sunt legati de fapt de loc, ei nu se pot muta in alta parte pentru ca talibanii de acolo nu ii accepta si ii asteapta cu topoarele. De asta nu pleaca desi probabil ar fi mai mult de furaciune la bucuresti sau cluj.
2
1
Acum ocupa doar un spatiu de 33 metri maine ...3300 , acestia vor fi majoritatea.
3
2
a avut o idee care a dat rezultate foarte bune:focul,care purifica.Sper din suflet ca in curand sa apara din nou ceva gen Garda de Fier,pentru ca legea in romanistan e doar pentru oamenii cinstiti,jigodiile si criminalii sunt protejati.
12
1
Tiganilor le place litoralul si in general localitatile turistice. Viata dulce, peisaj misto, fetite goale.
6
1
In cei 33 mp, ferecate usile si geamurile si pus foc.
9
2
nici o noutate aici! sunt in multe locuri iar primaria nu are solutii! sau nu le cauta. este adevarat canu este convenabil sa evacuezi niste oameni in strada, mai ales in prag de iarna, insa de undeva trebuie sa se inceapa cu gasirea unor solutii pentru acesti oameni, pentru ca solutiile nu vin de la sine, iar acestia vor continua sa locutiasca abuziv oriunde vor putea! La noi pe strada sunt cred vreo 20 care traiiesc intr-o casa care are proprietar, o casa care ar trebui demolata pentru ca este o ruina practic, insa nimeni nu intervine! aia e!
4
1
Evacuarea sigura si fara birocratie se face cu benzina pusa pe tocurile geamurilor,usilor si pe acoperis. Simplu,eficient si igienic.
16
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218