REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

ZONA CONSTANŢEI ÎN CARE ORDINEA O FAC MASCAŢII: „Intră singuri în dube!”

ZONA CONSTANŢEI ÎN CARE ORDINEA O FAC MASCAŢII: „Intră singuri în dube!”

Replica API 11 august 2017 | 00:00 604

Indivizi de etnie romă

Indivizi de etnie romă

Există zone ale urbei de la malul mării, unde numai mascaţii pot face ordine. Şi aici ne referim la cele împânzite de persoane de etnie romă, care, atunci când se iau la harţă, acoperă orice exerciţiu de testare a sirenelor care ar trebui să anunţe situaţiile de urgenţă. Una dintre acestea este şi cea care cuprinde strada Semănătorului din municipiu. O astfel de „alarmă” a fost dată şi în seara de miercuri, iar când luptătorii SAS au ajuns în zonă, dar şi jandarmii, „războinicii urlători” au plecat capul şi au urcat în dube.

Miercuri seară, 9 august. În jur de ora 20.30 - 20.45. Pe strada Semănătorului, la imobilul cu numărul 24, încep să se audă nişte voci din ce în ce mai ascuţite. Acolo locuiesc Dulghear Sali, în vârstă de 43 de ani, şi Zulchear Macovei, în vârstă de 45 de ani, fraţi, dar şi cu o droaie de alte rude. Sunetele se înteţesc şi se transformă în urlete de-a dreptul. Apoi intră-n horă şi alte onomatopee, mai ascuţite, mai groase, pesemne că au intervenit şi rudele grijulii. Şi începe tărăboiul. Îmbrânceli, căzături, picioare-n cap, ameninţări şi, bineînţeles, iar „haoleouri” de pe margine. Şi scenele se mişcă înspre stradă.

Ajung acolo şi ies şi alţi spectatori, de la casele vecine. Iar „murmurul” de pe margine ia amploare şi se transformă în ditamai sunetele scoase de goarnele vapoarelor. Până ce un om care nu vrea să ia parte la circ sună la Poliţie. Oamenii legii deja cunosc situaţia. Nu este una nouă. Şi pleacă numaidecât. Dar şi cu ajutorul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa şi al jandarmilor. Ajung cu promptitudine la faţa locului şi într-o secundă identifică pionii principali. Aceştia, cu capul plecat, iau direcţia dubelor.

Şi mulţimea se împrăştie. Unii fericiţi că au mai văzut un episod din „rrom şi neliniştit”, alţii că au scăpat de tămbălău – mai scumpi la vedere, ce-i drept, aceia din a doua categorie. Şi astfel totul a luat sfârşit, până data viitoare, când iar vor consuma băuturi alcoolice, se vor contrazice, se vor umfla în muşchi sau nu se vor înţelege la căsătoriile dintre minori. Iar oamenii legii vor veni din nou, îi vor conduce la audieri, şi tot aşa. Pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice se aplică amenzi. Care sigur că vor fi plătite...

Pentru restul se deschide o anchetă, două, trei. Şi suspecţii se transformă în inculpaţi, vor fi judecaţi şi apoi condamnaţi. Dar poate că iau cu suspendare şi vin acasă. Dacă nu, sunt alţii care să continue „tradiţia” în cartier. Până vin mascaţii... Şi iar urcă-n dube…

„Urmare a cercetărilor, poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Constanţa au întocmit dosar penal pe numele a doi bărbaţi, ambii din Constanţa, pentru săvârşirea infracţiunilor de loviri sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Conflictul spontan între cei doi bărbaţi, produs la ora 20.45, a avut la bază consumul excesiv de alcool. Alături de poliţiştii de la Secţia 2 au participat şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi jandarmi constănţeni”, au precizat anchetatorii. Cercetările continuă. Şi, din păcate, strada Semănătorului nu este singura cu acest „renume” din Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vino si vezi cu ochii tai pe st.oltul nr11 cort care blocheaza strada muzica balamuc si atunci sa vorbrsti azi nu avea pe unde sa treaca masina de gunoi pt.a ridica gunoiu.
2
0
Au Jandarmii si ce pensii si salarii au politistii....?
0
5
Mascati cand sunt sunati . Eii trebuie sa bata direct fara discuti si sa vezi daca mai fac astia ceva. Tiganu e precum magaru nu i dai bataie nu intelege
23
0
SAS si Jandarmeria au ajuns la fata locului la aprox 40 min dupa ce au fost solicitati de agentii de la fata locului. E normal asa ceva?acolo erau peste o suta de tigani.
9
0
In Palas cand faceti ordine ca cei de la sectia 4 dorm sunt mana in mana cutiganii.DOMNULE GHITA DE LA SACTIA 4 LA TINE NE SE ADUDE MIZICA GALAGIA SI TIGANIA PANA DIMINEATA LA ORELE 3-4.SAU TE FACI CA NU AUZI. DACA LE ZICI CEVA LA TIGANI SAR LA BATAIE TE AMENINTA CA TI DA FOC LAMASINA CASA SAU TE BATE.UNDE MAI SPUI CA AGENTII DE LA SECTIA 4 STAU LA ACCEASI MASA CU TIGANOII.VRETI SALARII PENSII ARUNCI MUNCITI PENTRU ELE.
15
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367