REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

A început SEZONUL ORORILOR: CRIME, accidente mortale şi OAMENI TĂIAŢI! Care e explicaţia?

A început SEZONUL ORORILOR: CRIME, accidente mortale şi OAMENI TĂIAŢI! Care e explicaţia?

Replica API 7 decembrie 2016 | 00:00 335

Ce spune psihologul criminalist

Ce spune psihologul criminalist

Din momentul în care luna noiembrie se apropia de sfârşit parcă s-a dezlănţuit iadul! Crime înfiorătoare, accidente rutiere mortale, înjunghieri şi scandaluri în plină stradă! Mai exact, trei crime au fost înregistrate la malul mării în numai două săptămâni, interval în care au fost şi trei accidente rutiere în care mai multe persoane şi-au pierdut vieţile, dar şi mai multe scandaluri s-au iscat, care s-au lăsat cu oameni înjunghiaţi. Despre tot acest „fenomen”, psihologul criminalist susţine că aşa se întâmplă în fiecare an atunci când se apropie sărbătorile.

Era 20 noiembrie, dimineaţa, moment în care un apel prin 112 a alertat autorităţile. Un bărbat a fost găsit într-o baltă de sânge, cu răni la nivelul capului, în incinta societăţii Total Expres Recycling SRL de pe Aurel Vlaicu. Era într-o încăpere, aşezat pe scaun, cu capul pe birou. Imediat a fost declanşată o anchetă, stabilindu-se că paznicul ar putea fi suspect şi că de la faţa locului lipsea şi maşina persoanei vătămate, un Ford Fiesta, argintiu, cu numărul de înmatriculare CT 45 VYO. În timp ce se depuneau eforturi supraomeneşti pentru a fi salvat bărbatul găsit cu mai multe plăgi, anchetatorii căutau criminalul, pe Gheorghe Stoica.

După ce a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, persoana vătămată a decedat, din păcate. Cercetările au continuat, iar în noaptea de 26 spre 27 noiembrie suspectul a fost prins la Focşani şi audiat. Astfel, procurorii au refăcut scena crimei şi traseul pe care Stoica l-a parcurs în cele circa 7 zile. Mai exact, a declarat că nu voia decât să doarmă, dar magazionerul tot trăgea de el să se trezească şi să-l ajute să mute fierul vechi şi să-l aranjeze. Nervos, acesta s-a ridicat, a luat un ciocan şi l-a urmat. La intrarea în birou i-a aplicat o lovitură la nivelul capului, victima prăbuşindu-se la pământ.

A târât-o, a aşezat-o pe scaun, i-a pus capul pe birou şi i-a mai aplicat o lovitură, dar cu coada metalică a ciocanului. Apoi a căutat în buzunarele hainei persoanei vătămate, i-a luat suma de 3.000 de lei, bani care erau ai patronului pentru cumpărarea de fier vechi, a luat şi maşina şi a fugit. A abandonat vehiculul la Fundulea şi apoi a luat trenul. S-a plimbat prin mai multe locuri, a trecut şi prin Roman, Bistriţa, după care, când a terminat banii, ar fi decis să revină la Constanţa. Cel puţin aşa a declarat Gheorghe Stoica. La Focşani, însă, a fost prins fără bilet şi dat jos din tren.

Având un comportament ciudat, era foarte agitat, a fost legitimat de oamenii legii, astfel fiind prins. A fost reţinut şi arestat. Şi, din păcate, acesta a fost începutul. Pe 26 noiembrie, un bărbat a fost găsit într-o baltă de sânge, în curtea unei locuinţe dezafectate de pe strada Interioară nr. 2 din municipiul Constanţa. Atunci s-a stabilit că era vorba de un scandal iscat pe fondul consumului de băuturi alcoolice, între doi colegi de pahar. Şi scenariile horror nu se opresc aici.

Pe 4 decembrie, o femeie din Arsa şi-a găsit mama cu capul zdrobit, întinsă pe pat, în timp ce tatăl era spânzurat în baie. Anchetatorii au stabilit că bărbatul, Lică Radu era gelos, motiv pentru care şi-a lovit soţia cu ciocanul la nivelul capului, în timp ce aceasta dormea, după care s-a sinucis. De asemenea, în perioada 28 noeimbrie - 5 decembrie, trei accidente rutiere mortale au fost înregistrate dar şi scandaluri în urma cărora persoane au ajuns la spital cu diferite leziuni, între care şi prin înjunghiere.

„Sinucigaşii se simt singuri, alcoolicii o iau razna pentru că exagerează, cei care nu au bani dau în cap!”

Despre tot acest „fenomen”, psihologul criminalist Liviu Chesnoiu susţine că este prezent în fiecare an, înainte se sărbători . „Este ceva mai amplu. În primul rând, şi aici fac referire la femeia ucisă de soţ, ea sigur a mai fost ameninţată. Lucrurile acestea trebuiau luate în serios. De atunci trebui să plece. O altă chestiune este că mulţi oameni au probleme psihice. Dar la noi nu prea sunt băgate în seamă. Medicul de familie, spre exemplu, are obligaţia să te trimită la psiholog/psihiatru dacă vede că e ceva în neregulă cu tine. Dar se întâmplă asta? Nu. Aşa cum unii au probleme cu inima, cu plămânii, ficatul, alţii au cu capul. Asta este.

Nu ne naştem toţi zdraveni, sănătoşi. De multe ori, aceste afecţiuni se amplifică din cauza consumului de alcool, din cauza stresului, drogurilor. Dar, de menţionat este şi faptul că mai toţi au un coeficient de inteligenţă foarte limitat. Oamenii cât de cât civilizaţi nu vor ajuge să-şi cu toporul în cap, cu ciocanul... Acum intervine şi perioada sărbătorilor. Sinucigaşii încep să recurgă la gesturi extreme pentru că se simt singuri, nebunii o iau razna pentru că se simt abandonaţi, alcoolicii exagerează şi devin agresivi. Cei care n-au bani aleg să fure, să dea în cap şi tot aşa. Din cauza asta sunt multe astfel de evenimente nefericite în această perioadă”, explică Liviu Chesnoiu.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367