REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

A pomenit cineva de LEGEA ANTIFUMAT? Iată cafenelele din Constanţa unde se fumează în neştire

A pomenit cineva de LEGEA ANTIFUMAT? Iată cafenelele din Constanţa unde se fumează în neştire

Replica API 27 februarie 2017 | 00:16 1090

Reguli făcute pentru a fi încălcate!

Reguli făcute pentru a fi încălcate!

Legea antifumat a tăiat elanul multor localuri, administratorii plângându-se acum că s-au diminuat veniturile, iar pentru a mulţumi şi fumătorii, trebuie să facă anumite investiţii. Pentru cei care nu au un spaţiu destinat amenajării unei terase, situaţia e gri spre negru! Dar, staţi liniştiţi, sunt unii care profită de titlu de „terasă” sau „club privat” pentru a încălca nestingheriţi legea.

În cafenele şi baruri se fumează fără probleme. Legea scrisă negru pe alb şi incendiile de amploare nu par să-i impresioneze pe managerii localurilor, care permit în continuare clienţilor să-şi satisfacă viciul în spaţii închise. Se fumează în neştire în mai multe cafenele şi baruri din Constanţa. Pe mesele clienţilor stau la loc de cinste ţigările, care merg de minune cu cafeaua fierbinte. Aşa se face că în unele localuri în care se poate fuma abia mai ai loc să stai, iar celelalte sunt pustii. Conform legii, spaţiul public închis, în care este interzis fumatul, reprezintă o construcţie cu acoperiş şi cu cel puţin doi pereţi.

Tocmai de aceea, administratorii de localuri şi-au modificat construcţiile. Au creat terase cu tavan rabatabil şi pereţi de sticlă mobili care ar trebui să stea deschişi în permanenţă, dar nu stau. Printre localurile care au apelat la aceste trucuri se numără Peninsula, Etiquette, Entourage şi Kuydo. În aceste cafenele se fumează fără nici o problemă, ba chiar apar şi poze pe paginile de Facebook. Cu toatea aceste, deşi se încalcă legea, constănţenii nu par a fi prea indignaţi, ba chiar fumătorii sunt foarte fericiţi.

Amintim că în urma controalelor de luna trecută, inspectorii ISU Dobrogea au dat amenzi în cuantum de 32 de mii de lei. Nici asta nu pare să-i sperie, însă, pe managerii de baruri şi restaurante. Ca persoană juridică, aceştia riscă o amendă de până la 5.000 de lei. Autorităţile precizează că orice persoană poate reclama încălcarea legii anti-fumat, prin simpla apelare a serviciului de poliţie locală. Amenda este de la 100 la 500 de lei pentru persoanele fizice, iar sfera de aplicare intră în competenţa Poliţiei şi Poliţiei locale.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
in BEL AMI nu se fumeaza iar clietele este selectata rautatile sunt scrise de unii care au interzis in bar
0
0
Dupa cum a zis Marian acolo la Bel Ami se duc si stau baietii care nu au de munca si nu stiu ce fac toata ziua ?! Astia sunt niste machidoni care nu au ce face si stau la barfa toata ziua si toata noaptea
1
0
Sa o punem capra pe Belghin
0
0
Exista pe 10 martie la bel ami
0
0
Show-URI de gay nu exista in luna aceasta?
0
0
Oferta 1 martie 2017 1 gram cocaina 400 ron 1 gram marijuana 50 ron Sex oral 50 ron finalizarea Sex oral normal 100 ron finalizarea Sex total 200 ron ora Show lesby 300 ron ora Nu ratati oferta lunii Martie
9
0
Sa ma cac pe baru Bel Ami
3
1
La bel ami e o atmosfera superba cu oameni de calitate , duceti-va si veti vedea
1
3
Pe tura unui barman numai se joaca ruleta ruseasca cu gloante din heroina
2
0
E tare tau la bel ami! Te poti caca chiar si langa wc! Mai rar asa tratament prin alte baruri. Doar sa aveti grija ca se mai pune din cand in cand drogul marijuana in pahar...
7
0
Haideti sa va explic eu cu bel ami a vad ca s-a insistat pe subiect. Acolo intr-adevar un grup selectat de clienti fumeaza marijuana si din cand in cand trag pe nas cocaina. Patroana nu are nicio treaba cu drogurile, ea are in casa in care locuieste in spatele barului in aceeasi curte 3 camere in mansarda fiecare cu cate o fata in ea. Cred ca sunt ceva minore de prin vaslui, galati. CIentii se pot duce pe ele pe camera dupa ce trag ceva, beau ceva. Plata se face la patroana. Dupa ce se inchide barul si raman doar cativa fetele coboara si fac show, danseaza pe mese, fac show lesbi
5
0
Eu am auzit ca isi injecteaza PSD. Sunt periculosi, le curge ciuma rosie prin vena. Huuaaa!!
4
2
La 11 noaptea vin pocnitori si racoleaza clienti betii
3
0
Da si eu am auzit ca la Bel Ami se duc numai baieti ciudata treaba" pe acolo
0
1
Dar pentru a publica pozele in articol, aveti acordul in scris al fotografului ? Deoarece, exista o lege care prevede clar dreptul de autor in cadrul fotografiilor !
0
0
Cata treaba ai avut ziarista lu' peste prajit ....ai folosit poze de acum trei patru ani pe care le ai furat de pe fb ul oamenilor ...mare autoare ...mare articol ! ...
0
0
Bai una din pozele de la Kuydo e de prin 2013 !!!
2
1
Numai boschetari la Bel Ami ..oameni fara serviciu care bea si o freaca toata ziua ..Niste L A B E triste
9
3
La barul Bel Ami nu se da Bon fiscal
6
0
Incet, incet restaurantele carciumile bodegile si barurile se transforma in pensiuni pentru domnisoare sau case de rugaciune pentru penticostali. Sa nu va puna necuratul sa aprindeti tigarea ca e ca si cum ai fluiera in biserica.
1
0
La Bel Ami la barmanul e poponar si isi cheama toti prietenii poponari in numar de 15 20 de insi si vorbesc tare urla tipa sunt in calduri.....dupa ce barmanul inchide barul ei toti raman cu el "sa il ajute la curatenie" si pleaca dupa 3 4 dimineata
12
2
Autoarea acestui material mananca cacat si ii asmute pe cei de la ISU impotriva localurilor. O tampita
2
2
....sa vedeti in institutii ce se fumeaza in interior...dar cine sa controleze ?????
3
1
sa respecte legea satanele.
2
0
Constanta e plina de bulangii si de sifoane !! Sifoanelor fetitelor!!!
4
6
Terase inchise? Peretzi mobile? Acoperisuri construite ? DE AUTORIZATIE DE CONSTURE ati Auzit?! Politia locala in frunte cu directorul acesteia si sefii servicii de la comercial si disciplina in constructii sunt vinovati de inchiderea ochilor lar hotiile si faradelegile penale .
4
1
La bel ami nu se fumeaza marijuana!!! Acolo chiar barmanul ti-o injecteaza in tampla!
9
0
nu se dau nici macar bonuri fiscale. dar cine sa controleze ca doar patronul a fost angajat la ANAF. fostii colegi il ocolesc.constanta asta e plina de escroci
9
0
Imi place la Bel Ami
0
1
La Bel Ami nu sa fumat niciodata si nici nu se fumeaza ,toate sunt minciuni
2
2
Dar prin institutii, mai ales sanitare, verifica cineva? sau se ocoleste ... fumul se simte oricum
2
2
Nu mai mancati cacat. La bel ami se fumeaza doar pe terasa. Nu puteti strica reputatia unui bar care functioneaza de zeci de ani prin mizeriile pe care le postati.
2
5
salut, unde este Bel Ami?
3
1
Mi-ati distrus Constanta cu legile voastre de cacat. Nu am unde sa mai beau o sampanie si sa fumez un trabuc ca omu ca sariti de pula-n sus rpd. Sa se fumeze peste tot!!!!!! Si iarba si cocaina
5
0
Barul Bel Ami e de poponari noaptea se lasa cu show uri plus droguri la discretie
11
1
Cam mult se vorbeste de barul bel ami...haiteti fratilor sa mergem acolo daca e asa bine
17
1
Mai ales la Bel Ami...Trag pe nas fumeaza iarba ...dezastru e acolo
5
0
la bar belami se injecteaza heroina in ochi
9
0
babu si fagadau nu aud si nu vad. ei traiesc la londra nu in cocina asta de oras distrus. SA VINA MAZARE PRIMAR!
5
2
POZELE DE LA KUYDO SUNT DE 2 ANI, AU CANAPELE VISINII, MINCINOASA URATA CE ESTI
3
2
sa va dau sa fumati trabucul meu din foi de piele ! Dar sa nu trageti tare din el ca se inmoaie repede si va curge un lichid albicios in gura !!!
2
5
La Bel Ami patroana bea de rupe si clientii trag cocaina pe terasa politia stie
4
2
Pai daca si asa facem legi care in primul rand constrang si fac viata mai nasoala, mai cenusie,eu zic sa se interzica lumanarile in biserici,in restaurante sa se serveasca doar conserve si sandwich rece,pentru ca de la plite,aragazuri si altele pot izbucni incendii. Sa se interzica vanzarea difuzoarelor,muzica in localuri si fiecare sa asculte doar in casti,ca sa nu fie discriminati cei care asculta stilul de muzica preferat.Da, cine a facut legea in forma ei tembela sa fie decretata zeita parlamentului,sa aiba asigurata o viata sanatoasa in natura,departe de toata lumea,chiar in alta tara.
7
1
Patronii care vor sa le mearga afacerea permit fumatul in spatii inchise , bravo lor , cu pile, cu relatii la ISU, SE POATE ORICE!! Cui nu ii convine sa stea in casa!
5
4
Si tot la Bel Ami... am inteles ca o fut aia pe ma-sa lui Florin, tot pe terasa.
4
0
Sa suni la 112, ce gluma. te redirectioneaza catre Pol Locala, aici este un serviciu special de control, care are program pana la ora 16.00. toti fumeaza dupa ora 21.00, adica nu are cine sa faca control.
6
0
si la bueno se fumeaza la etaj...si nu e nici o terasa..perete retractabil..o rusine...politia locala trebuie desfiintata...!!!! rusine patronilor avari!
5
3
Lasati oamenii sa se simta bine! V-ati luat dupa vinzatoarea aia de morcovi de la Cluj.Mergeti la manastire voi,astia ,care vreti sa fiti principiali. De ce nu ies fumatorii sa faca o manifestatie pentru ca li se ingradesc drepturile?
4
7
La barul Bel Ami patroana bea de rupe si fumeaza in bar cu clientii plus alte nazbatii
8
3
Ce subiect shmecher ai dezbatut mai fatuca, ziarizda ce esti tu de ziarizda. Si daca se fumeaza ce? Nu va convine? Va deraneaza fumul? mergeti la cofetarie. Sau stati im plm acasa.
12
7
nevasta lui ala de la kuydo o parvenita din banii luati ca spaga de barbacsu
10
3
o cafenea ocolita de catre I.S.U. pentru ca patronul este un fost angajat al garzii financiare constanta, un escroc de meserie care cerea spaga inclusiv de la pietari cu tarabe in tomis3, grivitei... este ocolit de amenzi de catre I.S.U. pentru ca ani de zile la rand a ocolit controalele la firmele celor de la situatii de urgenta
7
0
La Bel Ami se fumeaza marijuana pe terasa
5
4
..Pizzico ... Touch cafe ... terasa nu e ....terasa, adica spatiu deschis....
4
1
Sa fim seriosi , cate incendii de localuri au fost pt ca se fuma inauntru? Si daca se fuma inauntru ce era? Cine nu vroia sa se duca in localul in care se fuma nu se ducea nimeni. Acum incercam sa fim mai catolici decat papa. Legea antifumat era ultima pronlema a tarii in rest toate mergeau struna.
7
3
Lista Completa: CRAZY, MARCO POLO, NEW PIZZICO, ANTURAJ, GROOM, PENINSULA, iar seara dupa ora 22, lista se mareste... Asa e la noi, legile nu sunt pentru toti, cu multe intelesuri si portite. Cu putin tupeu, merge
8
1
cafenelele astea daca nu ar lasa sa se fumeze intr o sapt dau faliment... orice fumator stie : cafeaua fara tigare e ca nunta fara formatie
9
2
La Romania nu etse cine sa aplice legea
8
1
La Bel Ami se fumeaza la bar impreuna cu barmanul si la mese cu clientii
15
1
Vedeti la Don Corleone la Perla, se fumeaza in draci!
14
4
Cafenelele prezentate de voi respecta legea. Daca ai acoperis retractabil se poate fuma in voie. Documentati-va inainte de a scrie la gazeta asta de perete. Oamenii au investit. Dupa voi, ar trebui sa dea cu totii faliment
7
10
Duceti.va acolo unde restul localurilor sunt "negre" , nu va plac fumatorii dar ii urmariti pana si in gaura curului. Sa muriti de cancer asta va doresc, hiene salbatice ce sunteti. Si daca administratorul a modificat localul ca sa fie in ton cu legea, cum poti sa spui ca incalca legea?? Tare "....." mai esti !!
4
10
Nu sunt de acord ! Legea sa se respecte ! Sa se faca investitii daca vor castig !Organele abilitate ce fac ?
11
10
Sunt nefumator,dar sincer nu cred ca asta era cea mai importanta problema a romanilor!
14
10
Jale!! Cand vad cati frustrati pe aici..Da bre, se fumeaza! Daca nu va place fumul de ce nu va duceti in celelalte baruri unde nu se fumeaza deloc? Dar voua va place cutrelor acolo unde vine lume multa, sa va vada baietii fetele tumefiate de farduri si tatele siliconate! Ce o sa faceti acum daca in aceste baruri vin cei mai multi baieti cu lovele? Durere, durere mare. Taci si inghite cum zicea cineva!
13
13
Mai pune si Marco Polo, Crazy...Sau de acolo mai ciuguliti si voi niste resturi? Care e problema voastra? Hai sa le dam in cap, ca se descurca...
19
8
proprietate a unui fost comisar de garda financiara care a jecmanit sute de comercianti constanteni.ala nici macar nu are acoperis retractabil, cieste o incapere cu 4 ziduri, acoperis si podea din beton, dar cand ani de zile a dat spagi normal ca cei de la I.S.U. il ocolesc
16
3
Se fumeaza in draci nu numai in cluburi si baruri. ISU nu prea isi face treaba, poare are scuza ca sant prea putini.
8
5
numita Ungureanu Mihaela cum isi imagineaza ea ca "se incalca legea" daca aia si-au modificat constructiile ca sa fie in concordanta cu legea? Zau, Replica s-a umplut de "redactori" cu studii de Facebook. Adica pareristi si urechisti. Vai de steaua ta, fatuco!
8
11
Si la caterinca aia de Racing Pub din Piata Ovidiu se rupe cu fumatul. Plin de pusti ca in imaginea principala..ratati si panarame.
14
7
Dar la madame Margo nu se duc ? ca au rupt tot aia , se fumeaza peste tot .
15
11

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218