REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

ACUZAŢII GRAVE la adresa conducerii Şcolii Nicolae Tonitza! Licitaţia care „cheamă” procurorii „în vizită”

ACUZAŢII GRAVE la adresa conducerii Şcolii Nicolae Tonitza! Licitaţia care „cheamă” procurorii „în vizită”

Replica API 15 februarie 2017 | 23:25 3354

Baia care trebuie renovată, ţinută sub cheie!

Baia care trebuie renovată, ţinută sub cheie!

Acuzaţii grave la adresa conducerii Şcolii Gimnaziale nr. 39 Nicolae Tonitza din municipiul Constanţa. Reprezentanţii societăţii Improvement Construct SRL susţin că se petrec lucruri „necurate” cu privire la anumite lucrări de reabilitare, în sensul că licitaţia nici nu a avut loc, însă renovările sunt în toi. De cealaltă parte, directorul unităţii de învăţământ susţine că totul se desfăşoară conform procedurilor legale, iar reprezentanţii firmei mai sus precizate nu fac altceva decât să pună presiune în vederea luării unei decizii favorabile lor.

Ape tulburi! Ionel Radu, reprezentantul SC Improvement Construct SRL susţine că în cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 39 Nicolae Tonitza din municipiul Constanţa se derulează lucrări de reabilitare atribuite pe…. „ochi frumoşi”. Mai exact, este vorba despre o licitaţie organizată în vederea renovării grupului sanitar al elevilor de la etajul 1 şi placarea cu bucăţi ceramice de exterior şi pavele la intrarea pentru elevi. Conform caietului de sarcini, operatorii economici interesaţi pot vizita locaţia în vederea însuşirii detaliilor şi a utilizării acestora în scopul evaluării cheltuielilor, însă, potrivit lui Ionel Radu, toate sunt numai la nivel teoretic. „Am ajuns acolo şi am solicitat caietul de sarcini, dar mi s-a spus că e în posesia contabilei care, momentan, lipseşte pentru că e cu jumătate de normă şi la şcoala 23. Am revenit după amiază şi am vorbit cu contabila. Apoi, am urcat, fără să cer voie, e adevărat, la etajul 1. Acolo, stupoare, ce să vezi!? Se lucra în disperare. Deci, lucrarea e deja începută, cu precizarea că ofertele se pot depune până miercuri, 15 februarie. Apoi am intrat în posesia caietului de sarcini şi am vorbit să fiu lăsat să văd amplasamentul. Mi s-a transmis că nu se poate întrucât este încuiat acolo şi cheile sunt la doamna administrator, care şi-a încheiat programul la ora 15.00. Era 15.15. Ok, am revenit a doua zi (14 februarie – n.r.). Mi s-a spus că la etajul 1 au intrat nişte părinţi voluntari şi au dărâmat câte ceva şi că e încuiat pentru a evita să se rănească elevii. Drept urmare, mi s-a recomandat să vizitez grupul sanitar de la etajul 2, care deja e modernizat, şi parterul - care nu e -, pentru a face o comparaţie. Dar eu am insistat să văd etajul 1. Mi s-a spus NU, nu se poate. Până la urmă care e situaţia? Ce se întâmplă acolo?”, a declarat, pentru „Replica”, Ionel Radu. Acesta a adăugat şi faptul că angajaţii unităţii de învăţământ ar fi încercat să spună că poate e o greşeală în caietul de sarcini şi că poate se renovează grupul sanitar de la parter: „Cert este că erau deja încurcaţi, se albiseră la faţă, nu mai ştiau ce să zică”, potrivit reprezentantului SC Improvement Construct SRL.

Directorul unităţii şcolare: „Este ciudat ce face domnul Radu…”

De cealaltă parte, directorul unităţii de învăţământ, Nicoleta Bercaru, susţine că totul se desfăşoară conform procedurilor legale şi că Ionel Radu pune presiune pentru a-i fi atribuit contractul. „De ieri insistă în continuu (13 februarie – n.r.). A venit de vreo 3-4 ori la şcoală pentru caietul de sarcini. I s-a dat mai târziu, pentru că doamna contabil nu era - lucrează jumătate de normă la noi, jumătate la şcoala 23. A rămas să vadă grupul sanitar, dar nu a spus că vrea etajul 1 neapărat. Nu avem nimic de ascuns. Au fost nişte voluntari care au dezafectat pur şi simplu locul, pentru că vrem să începem lucrarea, altfel Primăria nu-mi dă bani. Astăzi, (14 februarie – n.r.) a venit iar. Nu eram la şcoală şi am vorbit cu dânsul la telefon. I-am zis să intre la parter pentru măsurtori şi apoi să meargă la etajul 2 să vadă cum vrem să arate toaletele. La etajele 2 şi 3 deja sunt renovate. Mâine la ora 16.00 (15 februarie – n.r.) se încheie procedura de depunere a ofertelor. Dacă am 50 de oferte, pentru că e posibil, avem şi din ţară, nu trebuie să le analizez pe toate? Trebuie să-mi fie frică de domnul Radu pentru că mă presează să-i dau lui lucrarea? Pentru că asta face. Chiar mi se pare ciudat ce face dumnealui şi nu este în regulă. Pune multă presiune. Trebuie să aştepte să se încheie procedura de depunere a dosarelor, să aştepte licitaţia, să parcurgem paşii normali. De ce nu aşteaptă şi apoi să conteste dacă i se pare ceva în neregulă?”, a declarat, pentru „Replica”, Nicoleta Bercaru, directorul Şcolii Gimnaziale nr. 39 Nicolar Tonitza din municipiul Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O tupeista,o infatuata,o ciubucareasa de prima clasa!asta este impresia lasata...a vorbit cu mine de parca eram un maturator ce isi executa zile de pedeapsa pe teritoriul ei...halal comportament pentru un cadru didactic!face multe pentru scoala dar cu milioanele parintilor,ce o tot laudati?
1
1
Acelasi lucru se poate spune si despre terenul de fotbal.Oamenii aia au facut un lucru bun.Pana sa se faca terenul, acolo era loc de depozitat gunoiul, al co-locatarilor mei puturosi care isi aruncau gunoiul menajer, seara, in curtea scolii pentru ca lipseau bucati din gard.A doua zi pe caldura tot mirosul ne intra in case, trebuia sa stam cu geamurile inchise, vara. Spun asta, desi...uneori poate ma deranjeaza galagia facuta de copii in orele de sport, de dimineata pana seara.
4
0
Eu am copii la scoala 39 .Este pacat ca oamenii scot tot ce e rau... De ce nu aduceti si un vot pozitiv pentru doamna directoare care incearca sa aduca cladirea la nivelul zilelor noastre. Sa fim sinceri, cladirea este veche cu multe probleme, pe care vad ca aceasta doamna incearca sa le rezolve...Eu ii multumesc doamnei ca incearca sa faca ceva! Poate ar fi fost mai bine sa lase cladirea sa cada peste copii si sa nu mai faca nimic! Intotdeauna cand cineva incearca sa faca ceva bun, toata lumea ii da in cap, lucru la care ne pricepem cel mai bine. Iar cat priveste dl Radu, curios comportament
5
7
Putoret psd si spalare de bani.
9
3
Doamna director are in after school in zona! Face banii Nu din medidatii si are o casa la tomis mall cat cele 6 ale lui Iohannis
7
3
Poate face renovarea cu sponsorizarea care o cere parintilor din alte cariere sa i primeasca pe cei mici la scoal. 100 de euro a fost acum doi ani. Si se aduna , se aduna la DNA cu d na Nicoleta. Scuze, am facut o doamna dar nu e. Are vocabular de maidan nu de pedagog.
13
4
Am avut doua generatii la Scoala Tonitza. Este adevarat ce se spune despre banii din Asociatia de parinti ca se platesc facturi de telefon uriase.Aduce firme de uniforme din alte localitati la suprapret desi in Constanta sunt destule firme dornice sa lase la pret. Iar casiera are gura astupata, este omul ei. Ne a aratat facturi de parchet care sa pus in laboratorul de chimie desi acolo era gresie si multe altele care nu se prea pupau cu realitatea. Cand am spus sa vina directoarea la sedinta cu parintii, invatatoarea a spus sa nu i facem probleme ca o ridica in picioare la consiliul profesoral
10
2
La scoala Tonitza se stang foarte multi bani de la parintii copiilor cu stirea doamnei directoare aceasta"doamna filantropica "cum spunea cineva .Bani care nu sunt justifcati .4ani am cotizat la fondul scolii fara sa stim ce se face cu banii.In clasa a 5 la sedinta am solicitat doamnei diriginte si doamnei directoare un decont de cheltuieli ,iar "doamna directoare" o blonda tupeista ne a spus ca nu e treaba ei pentru ce am strans baniii.Administratora de la Asociatia parintilor nici nu respira fara sa ii spuna "doamnei directoare".
12
1
Cei care sunt invidiosi scriu numai rautati! Eu am copilul la fotbal si primesc chitanta. In plus de ce nu ziceti nimic ca acest domn asteapta de 3 luni sa puna balon pe teren pentru a beneficia copiii la orele de sport de conditii normale la orele de sport???
3
2
Ca parinte va pot spune ca elevii nu fac niciodata ora de sport pe terenul sintetic amenajat cu banii parintilor,acolo vine Dimaca si face meditatii la fotbal platite fara a elibera nici o chitanta,seara dupa 19 sau in weekend terenul este invadat de diverse personaje ce inchiriaza tot de la Dimaca,chitanta?nu exista ca doar e mosia lui si face ce vrea el dar pana cand?
3
3
Va cacati atat pe voi mai bine lasa sa va mance sobolanii!!
5
11
Referitor la directoare...Nu e nimic neadevarat. Ca parinte stiu pretentiile exclusiviste ale acestei doamne filantropice
13
0
Acest Dimaca foloseste terenul scolii in folos personal Nu a invatat nimic din ancheta de luare de mita in care a fost anchetat cand era director. va dat seama cati bani neimpozabili ii intra pe mana??? Isj ce paziti? Directoarea este individa care la serbarea scolara tinuta ziua a lansat joc de artificii ca la nunta
6
1
Este evident cu acest afacerist de carton incearca prin intermediul presei sa castige un contract
5
10
Exista gradinita 39? Ca in rest stii de toate
1
8
Aici este vorba despre nereguli in tinerea unei licitatii! Nu are legatura cu cine sesizeaza acest lucru! Se deviaza intentionat de la subiect! Cred ca e un caz pentru DNA!
9
4
radu ion un interlop nenorocit care isi bate oamenii si ii umileste
4
10
Nu va e rusine ? Ce voluntati domnule ca ati cerut cate 20 de lei de elev pentru fondul scolii. S-a discutat in sedinta cu consiliul parintilor si trebuia sa se fava licitatie pentru oferta cea.mai buna . Acum ce faceti ? Mergeti pe sest ? Ce voluntari ? Cu ce drept lucreaza voluntari la demolat ? De protectia muncii cine raspunde. Doamna inapector scolar Bucovala ar fi timpul sa va autosesizati pentru lamurirea spetei. O zi buna.
17
5
Bercaru a fost ajutata in permanenta sa fie undeva la conducere ... Din acele pozitii a sprijinit temeinic pe afaceristii ciumei rosii . Sigur , cu parandarat ...
20
4
dl.ion radu nu stie sa ia lucrari decat prin presiuni si jocuri murdare,are o firma care nu prezinta incredere
7
15
Doamna Bercaru - un personaj periculos.Autoritatile sa ia masuri
24
5
Acest individ a luat fel de fel de lucrari in felul acesta de la diferite institutii, scoli , gradinite. Domnul acesta cu firma sa a avut la gradinita noastra o lucrare mare mare, fiind parinte la noi la clasa . are in gradinita 2 copii. noi toti ne-am intrebat cum a luat el aceasta lucrare si, ne_am explicat: domnul radu ion lucreaya acum la casa fostei doamne directoare de la gradinita 51 de la care a obtinut lucrarea. ciudat sau cum?
9
14
Terenul de sport se inchiriaza de catre Dimaca Gelu la diverse persoane fara nici o chitanta cu preturi...dupa om.De asemenea acest condamnat pt. Mita fost director antreneaza elevi pt. Echipa scolii cu 200 ron pe luna,paza costa si ea....si astea sub obladuirea dnei consilier judetean psd Bercaru.La isj se stiu astea dar nu misca nimic.Rusine.
23
4
Directoarea scolii Tonita este fosta angajata CJC, membra psd si titulara a echipei de sex a clanului Mazare. Restul este spalare de bani.
32
9
berbecaru este este fan ciuma rosie!!!
26
8

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367