REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
17.9° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Acuzaţii GRAVE la adresa unui director de liceu din judeţ: a luat concursul cu documente expirate!

Acuzaţii GRAVE la adresa unui director de liceu din judeţ: a luat concursul cu documente expirate!

Replica API 24 noiembrie 2016 | 00:15 879

Cel vizat DEZMINTE tot!

Cel vizat DEZMINTE tot!

Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna este în centrul unui scandal pornit de la concursul de directori organizat în luna octombrie a acestui an. Daniela Cristea ar fi depus un Plan de Acţiune al Şcolii expirat şi ar fi minţit într-una din adeverinţele depuse cum că ar fi fost la un schimb de experienţă în alte state membre ale Uniunii Europene, după cum au declarat colegii breaslă. Contactată de către „Replica”, Daniela Cristea, directorul a negat acuzaţiile şi, mai mult, a adus dovezi care să ateste contrariul.

Daniela Cristea, directorul Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna este acuzată de colegii de breaslă că ar fi minţit în actele depuse pentru postul de director şi director adjunct la care ar fi aplicat în toamna acestui an, concurs pe care l-a şi câştigat. Cadrul didactic ar fi depun un Plan de Acţiune al Şcolii expirat de 2 ani de zile, care ar fi aparţinut unui alt director, după cum precizează acuzatorii. Conform procedurii, candidaţii pentru posturile de conducere ale unităţilor de învăţământ primesc puncte pentru aceste planuri, iar, astfel, punctajul obţinut de Daniela Cristea nu ar fi fost corect. Mai mult, aceleaşi persoane au declarat pentru „Replica” faptul că într-un din adeverinţe, femeia ar fi precizat că a făcut deplasări în câteva state din Uniunea Europeană pentru a participa la schimburi de experienţe.

„Acest lucru nu ar fi adevărat, căci cadrul didactic are programate plecări în proiecte câteva ţări în anul 2017. Nu este corect. A obţinut punctajele minţind”, a declarat unul din acuzatori. „Nu era expirat. A fost actualizat. Sunt persoane care nu doresc decât să scoată în evidenţă numai aspecte negative. Au o problemă cu conducerea, nu contează cine e la conducere. Legat de adeverinţă, este vorba de o decizie a echipei de proiect. Eu anul acesta, în 2016, în februarie, am depus un proiect Erasmus, care a fost câştigat. Eu am ataşat şi scan-ul de pe proiectul că a fost aprobat. Acest proiect a început anul acesta şi este normal, fiind iniţiatorul şi coordonatorul acestui proiect, era normal să mă punctez. Chiar dacă acest proiect nu era luat în considerare, eu mai am un proiect, mai am un stagiu de mobilitate, în Finlanda, făcut timp de 2 săptămâni. Mai am cursuri de formare în străinătate. Eu sunt formator în domeniul agriculturii - 2 săptămâni am făcut în 2004, la Academia Cordoba din Spania. Puteai să ai sute de cursuri în străinătate. Eu aveam ataşate documente care atestau că eu aveam mult mai multe decât punctajul. Persoanele respectivă care contestă acest lucru să vină şi să le demonstrez, pe acte, că eu nu am depus o adeverinţă pe anul trecut cu 5 credite, ce s-au făcut, cum ştiţi, fiecare pe dezvoltare profesională, în care fiecare a făcut ce a dorit şi a primit 700 de RON. Eu nu am depus adeverinţa respectivă. Am depus cursurile de formare făcute în străinătate. Am fost în foarte multe proiecte europene. Am fost coordonator, înainte de a intra în Uniunea Europeană. La Castelu, unde am lucrat înainte, s-au făcut foarte multe proiecte europene şi de formare. Singurul lucru care mi-a lipsit la CV a fost doctoratul”, a declarat, pentru „Replica”, directorul Liceului Tehnologic din Cumpăna, Daniela Cristea. Daniela Cristea a câştigat postul de director la care a aplicat cu 41,125 puncte la proba scrisă, 45 de puncte la proba CV-ului şi 46,4 puncte pentru interviul acordat pentru funcţia de director şi 47,7 puncte la interviul pentru funcţia de director adjunct.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369