REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Administratorii Aeroportului Kogălniceanu vor să-şi prelungească mandatele. Consiliul Judeţean Constanţa se opune

Administratorii Aeroportului Kogălniceanu vor să-şi prelungească mandatele. Consiliul Judeţean Constanţa se opune

Replica API 8 mai 2017 | 00:04 568

Şedinţă AGA pe 11 mai

Şedinţă AGA pe 11 mai

Cei şapte administratori ai Societăţii Naţionale Aeroportul Internaţional Mihail Kogălnceanu SA Constanţa vor să-şi prelungească mandatele cu încă patru luni, iar Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) va trebui să decidă asupra acestui lucru în şedinţa de pe 11 mai. Interesant este faptul că acţionarii minoritari, Consiliul Judeţean Constanţa şi Fondul Proprietatea, se împotrivesc şi cer organizarea unei proceduri de selecţie pentru alţi administrator.

Membrii Consiliului de Administraţie (CA) de la Aeroportul Kogălniceanu au cerut acţionarilor reînnoirea mandatelor pentru o perioadă de patru luni, cu posibilitatea prelungirii până la maxim şase luni. Este vorba despre Dumitru Nancu (preşedinte CA), Eugen Marin (vicepreşedinte), Ion Mădălin Marinescu, Iurin Pancencu, Bogdan Stelian Mândrescu- toţi din partea Ministerului Transporturilor, Dan Weiler- reprezentant al acţionarului Fondul Proprietatea şi Cristian Moldovanu- din partea Consiliului Judeţean Constanţa (CJC).

Acţionarii minoritari nu sunt însă de acord cu acest lucru, motiv pentru care se opun prelungirii mandatelor. Aşa se face că CJC, care deţine 20% din acţiunile Aeroportului Kogălniceanu, prin preşedintele Marius Horia Ţuţuianu, a transmis că “se opune prelungirii mandatelor administratorilor drept pentru care solicităm Consiliului de Administraţie convocarea Adunării Generale a Acţionarilor având ca ordine de zi “aprobarea organizării procedurii de selecţie a membrilor Consiliului de Administraţie al societăţii de către autoritatea tutelară în conformitate cu art. 29 din OUG 109/2001 privind guvernanţa corporativă a întreprindelor publice””. Aceeaşi poziţie a adoptat-o şi Fondul Proprietatea, prin reprezentantul său, Adrian Cighi.

Administratori cu carnet de partid

Reamintim că noile reglementări au introdus o matrice a profilului pe care trebuie să-l aibă un administrator, „un tabel care cuprinde competenţele măsurabile, trăsăturile şi condiţiile care trebuie îndeplinite în mod ideal de membrii consiliului, individual şi colectiv, împreună cu aptitudinile, cunoştinţele, experienţa şi alte atribute ale membrilor în funcţie, precum şi ale potenţialilor candidaţi.

Scopul matricei, aşa cum este prevăzut la art. 28 din anexa 1 la HG 722/2016, este asigurarea, pe baza analizei sistematice, a existenţei unei proceduri de selecţie transparente, formale, competitive şi comprehensive din punct de vedere decizional”. Pe lângă tot felul de competenţe profesionale, viitorii administrator ai companiilor de stat trebuie să aibă, obligatoriu, şi expunere politică. Aeroportul Kogălniceanu a înregistrat anul trecut venituri de 28.730.630 lei şi pierderi de 310.770 lei. Din totalul veniturilor, nu mai puţin de 20.500.000 lei au repezentat subvenţia publică, prin care statul român ţine aeroportul în viaţă, pentru a fi mereu la dispoziţia US Army.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Multumiri actualei conduceri si echipei formate! Asemenea vremuri imbelsugate nu au trait salariatii acestui aeroport, sub niciun director general! Deci, cinste domnilor Artagea si Acatrinei ca au grija de salariatii aeroportului! Menirea unui sindicat este sa isi multumeasca membrii, nu sa distruga societatea cu procese inutile! Bravo Fotu si Boldea!
2
0
verificati ce face gelatul la birou???ca in timpul liber il ajuta pe moldocip la poker
1
2
Gelatul o iubeste pe blonda politistului
2
2
Asteptam schimbarea in conducerea aeroportului MK!! Vrem sa vedem pe cineva capabil!! Fara nepotisme la aeroport!!!
3
2
Sa vina AIC HANDLING cu Mocian si Canea
0
5
Tutuianu un plin de el, infumurat, crede ca le stie pe toate la invat masa aia care facea schimb valutar acasa la ea acum 15 ani
1
3
Hai sa nu o mai dam la intors, Fotu conduce aeroportul, este cumnatul primaritei. El taie si spanzura, el exclude pe cine nu se conformeaza. Artagea va ramane deoarece a batut palma cu ......... Tutuianu vrea dar nu poate sparge gasca de hoti de acolo. Aici este MK si este alta lume, facuta pe nepotisme, favoruri si spagi. Va pup pe portofel
1
3
Ai adunat lumea si lam dar jos pe moldovanu. Ai stabilit magariile astea cu Artagea si cu Boldea Nu mai te crede nimeni
5
0
iar se abereaza toti comentatorii cu toate prostiile lor inventate si rautatile de doi lei zilnice
2
4
Ce va tot chinuiti cu presupunerile,ca oricum nu vor fi schimbati nici Artagea,nici Fotu,nici Nancu,etc. PSD nu-si pune oamenii in deconcentrate,le da la muie! La muie o s-o ia ei la urmatoarele alegeri impreuna cu Stroe,Cacarau,Dontu,Tutuianu,etc,ca vorba aia,odata vede nasu....
3
7
La semnalul meu toata lumea sa vina in fata la aeroport sa punem iar pa artagea director
3
2
cam multi angajati care au de spus ceva negativ nu credeti , se intampla ceva pe acest aeroport , insa atat timp cat un impostor de la care acest aeroport are de recuperat o suma de2 miliarde , este readus in functie de consilier al tovarasului director general , credeti ca se va intampla ceva .?!!!!!....sunt sceptic, insa optimist totusi ca poate vor veni si oameni capabili. Cat despre angajati nemultumiti....domnilor tradarea are si revers al medaliei pe care il meritati cu varf si indesat........
4
1
Aveti grija cu jignirile la adresa lui Fotul ca se supata si pana ii cade puterea mai da afara jumatate din angajati!!!!
6
3
Oameni mai imputiti si mai neinteresati ca actuali administratori nu exista.rugam o schimbare pana nu il distrug de tot
8
1
da ti le 1000 lei salariu ca atata merita si atunci nu va mai dori nimeni sa fie manager la acest pseudo aeroport .
4
3
Bercaru Nicoleta nu are treaba cu pesedeul. Ea se plaseaza unde este puterea su influenta.Cat a fost Ema Gavrila cu Sandu Mazare a fost in stare sa se duca la PP-DD . A fost si pe la PD . Acum este umbra la madam Giju. Asa oameni ... mai bine lipsa
6
1
Artagea se comporta de parca ar fi pe tarlaua lui. Trateaza oamenii cu un profund dispret...e o mare jigodie. Faceti curatenie domnule presedinte! Cloaca de macedoneni cu pregatire indoielnica, dar angajati pe pile. Analizati toti sefii de servicii si o sa aveti ce constata. Succes!
4
3
Foarte bine domnule presedinte! Faceti putina curatenie! Ca ne-am saturat de porcul de Artagea sau de securistul de Nancu!
8
2
Cineva pierde ciolanelul. Cineva nu vrea sa plece acasa, cineva nu vrea sa lase puterea. Nea Fotule mare jeavra esti. Tutuiene rupe-le muia. Este o cloaca acolo. Te rugam sparge bunoiul.
11
4
Ha ha ha si hi hi hi. Tzutzu Mutzu asta vrea sa puna pe cineva de la Hondor Stil, o barmanita de la cofetaria Amfiteatru sau un specialist de la 2x1 Holding? Poate se pricepe vreun ospatar sau carciumar sau nea Ghita Dontu? Hahalera asta de machidon fabricant de savarine umbla numai cu prostii, incercand si el sa se capatuiasca adunand paratzii de la fiecare om propus. Un incapabil care reusit performanta de ZERO investitii in judetul Constanta si nici nu se va ridica mai sus de genunchiul broastei. Cu fata asta de pacalici la ordin si fara creier la purtator, ce sa faca si el?
10
5
analfabetul Carsium a fost aranjat de Fotu - Artagea si gasca. Acum se intoarce.. Ce face Fotu si Artagea ? Sau Moldovanu e prostul consacrat care o sai pupe iar in cur?!
6
1
Doua calitati are Nicoleta Bercaru : sluga lu' Gaju Mariana si moralitate indoielnica. E buna pentru functii.
9
0
Karsium Moldoveanu-psd-aripa Nicusor este cel mai potrivit. Analfabetul perfect!
6
1
Bag-o in CA pe Nico Bercaru, ca doar a fost cu Ema Gavrila la PPDD. Nu poti sa le lasi de izbeliste pe amicele lui Alexandru Mazare.
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614