REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Alegeri presărate cu INCIDENTE la Constanţa: ştampile „rătăcite”, urne nesigilate, vot multiplu!

Alegeri presărate cu INCIDENTE la Constanţa: ştampile „rătăcite”, urne nesigilate, vot multiplu!

Replica API 12 decembrie 2016 | 09:21 327

Sesizări la 112

Sesizări la 112

Incidente peste incidente în ziua alegerilor parlamentare la Constanța! Biroul Electoral Județean a fost sesizat cu privire la mai multe incidente care s-au desfășurat duminică, 11 decembrie a.c.: mai multe urne găsite nesigilate, ştampile rătăcite etc.!

O urnă de votare de la Școala nr. 11, unde se află secția de votare 203, de pe strada Călărași din municipiul Constanța este nesigilată încă de dimineață. Polițiștii au fost sesizați de incident și vor demara cercetările. Procedura de vot la secția de votare a fost suspendată timp de o oră. „Am înțeles că aseară, neavând un spațiu adecvat au pus buletinele de vot în urnă. Au pus capacul și au sigilat. Dimineață când au desigilat au arătat că urna este ok și au pornit procesul electoral.”, a declarat purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Județean Constanța, Marius Cojocaru.

„Nu a existat nici o idee de fraudare sau de furt. Sigiliile nu erau bine puse. Din câți erau, se sesiza careva dacă s-au fi fraudat. Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat. Eu fac parte din corpul experților și niciodată nu mi s-a întâmplat așa ceva. A venit poliția, a luat declarații și a încheiat un proces verbal”, a declarat Daniela Plohd, președintele secției 203. O urnă mobilă a rămas în plină stradă la Delfinariu. Mai exact comisia de la secția 181 a fost solicitată pentru un vot la domiciliu. În timp ce mergeau spre destinație au constatat că nu au luat buletinele de vot și ștampilele.

Astfel, un jandarm a rămas în stradă cu urna mobilă până când s-au întors membrii comisiei. Potrivit informațiilor noastre sesizarea a fost făcută de organizația PNL. Polițiștii au făcut cercetări, iar în urma acestora informațiile nu au fost confirmate de către IPJ. Potrivit primelor informații, se pare că urna lăsată în stradă se află și în grija unui membru al secției de votare, după cum au precizat oamenii legii. „De asemenea, în ceea ce privește sesizarea de la secția 181 cu privire la urna mobilă, aceasta a fost redirecționață Biroului Electoral de circumscripție, iar pentru transportul necorespunzător al urnei, BEJ Constanța a sesizat poliția”, a explicat Marius Cojocaru, purtător de cuvânt BEJ Constanța.

Vor multiplu

O bătrână se pare că ar fi încercat să voteze de două ori. Situația a fost semnalată de reprezentanții USR Constanța. Totuși, la Biroul Electoral Județean nu a fost primită nici o sesizare cu privire la acest caz, iar oamenii legii nu au confirmat incidentul. O altă ștampilă de vot a dispărut la secția 132 de votare din Constanța. De menționat este faptul că la secția respectivă a votat primarul Constanței, Decebal Făgădău, mai precis, la Grădinița numărul 51. Potrivit datelor, USR va face o sesizare la BEJ.

Reamintim faptul că la aceeași secție a fost demarată o anchetă de către oamenii legii cu privire la cazul unei urne nesigilate. Acest incident nu a fost confirmat de oamenii legii. Se pare că o ștampilă de vot a dispărut din secția cu numărul 156 și anume, la Școala nr. 7 "Remus Opreanu", aflată pe strada Adamclisi. Sesizarea s-a confirmat, oamenii legii au declanşat cercetările. De asemenea, un bărbat a votat în Poarta Albă, iar ulterior a fost depistat încercând să voteze şi în Constanţa! A fost deschis dosar penal.

Claudia CORBU, Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218