REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Alegerile de la PNL Constanţa, o DEZORGANIZARE TOTALĂ. Muhscină este preşedinte după ce s-a luat pauză, să fie cvorum

Alegerile de la PNL Constanţa, o DEZORGANIZARE TOTALĂ. Muhscină este preşedinte după ce s-a luat pauză, să fie cvorum

Replica API 1 aprilie 2017 | 00:00 545

JENANT!

JENANT!

Zi importantă pentr membri PNL din Constanța! Vineri, 31 martie a.c., au avut loc alegerile pentru conducerea organizației municipale, în sala mare de la Casa de Cultură din Constanța. Ședința a debutat cu declarațiile lui Gheorghe Dragomir, care a și prezidat ședința. În jurul orei 16:15, a fost anunțată prezența după semnăturile de pe convocator. Din 703 membri, au fost prezenți doar 327 de persoane, neîntrunind cvorumul statutar de 50%+1. Astfel, s-a luat o pauză de 15 minute și a fost suspendată ședința ordinară, continuându-se cu ședință extraordinară și s-a păstrat scopul adunării.

„Vreau să fac câteva precizări pentru colegii din sală vizavi de multe comentarii ce scurs în ultimele zile, mă refer la acuze. Câteva lămuriri trebuiesc făcute și nu voi intra într-o polemică cu cei care au aruncat cuvinte grele asupra noastră, asupra partidului. Mai întâi, astăzi va avea loc comitetul local al filialei municipale Constanța, unul în care vom alege noua conducere. Va fi aleasă pentru că cea de până acum este cea numită de către un Birou Politic anul trecut, pe 3 martie. Avem multe organizații unde avem numite astfel de conduceri.

Vom face alegeri în aproape toate organizațiile, sunt câteva care nu sunt pregătite. Vom fi pregătiți pentru conferința județeană din 27 aprilie. S-a contestat faptul că această ședință are loc fără consultarea echipei de la municipiu, fără anumite aprobări. Toate hotărârile luate sunt în conformitate cu statutul partidului, cu regulamentul și luate cu vot atât în Biroul Politic Județean cât și în Comisia pentru alegeri. Corespondența s-a făcut în scris, cu adresă de înaintare. Până la data în care a venit doamna Turcan, organizația municipală nu a fost capabilă să înainteze o propunere pentru această adunare generală, cu toate că președintele de comisie, Adrian Manole, a avut câteva consultări, încercând să găsească data convenabilă. Nefiind o propunere, comisia a aprobat un calendar”, a punctat Gheorghe Dragomir.

Dintre PNL-iști care și-au anunțat candidatura a fost prezent doar George Muhscină, Stere Hira și Sorina Tușa fiind absenți. O altă absență de importanță a fost a președintelui interimar Vergil Chițac.

„S-a invocat motivul imposibilității de a participa a domnului Vergil Chițac la această întâlnire, pentru că faptul că este plecat într-o deplasare și pentru faptul că de 20 de zile a mers în planificare. Până luni, nu știam de această deplasare. Astăzi, avem o colegă ce este plecată din țară, Raluca Trandafir, care lipsește și candidează. Ne-a cerut susținerea. Atunci când nu candidezi, poți să delegi unui reprezentat din birou să prezinte acest raport. Este cam greu cu statutul... am observat asta și din situația în care se află acest birou interimar”, a adăugat Dragomir.

În condiţiile descrise mai sus, verdictul nu a întârziat să apară! George Muhscină a fost ales preşedinte, cu 301 voturi. Din 318 voturi, 316 au fost valide. Sorina Tuşa a obţinut 8 voturi, iar Stere Hira – 7.

Mai departe, au fost desemnaţi doi prim-vicepreşedinţi: Stanca Costel şi Enescu Marius. Vicepresedinţi sunt: Druma Claudiu, Pricope Marius, Avatavului Costin, Popa Liviu, Baraţiu Bogdan, Vasii Cristina, Trandafir Raluca şi Tofoleanu Ion.

În afară de acuzele aduse de Sorina Tuşa, Stere Hira, Romeo Rezeanu (absenţi însă de la întrunire), încă un aspect demn de semnalat: la aceste alegeri din data de 31 martie au participat, ca delegaţi, foarte mulţi şoferi de la Pizza Sabroso. Sau, cel puţin aşa susţin câteva persoane prezente în sală.

În ceea ce o priveşte pe Sorina Tuşa, aceasta (absentă de la întrunire) a declarat ieri, pentru „Replica”: „Îmi menţin poziţia pe care am exprimat-o şi în cadrul conferinţei de presă, pentru că nu sunt alegeri statutare acolo. Acolo este doar o întâlnire a aşa-zişilor membri de partid. Nu sunt sigură ca cei care sunt acolo au calitate de membri de partid. Demersurile le vom continua în spiritul statutului”.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asa a "organizat" de fiecare data alegerile atatunicipale cat si judetene maestrul sforar dragomir
0
0
PNL s-a inscris cu toata forta pe traictoria partidelor de sub 10 procente. Trai neneaca pe PSD.
2
0
Domnilor!... Va vede lumea... Ati reusit din nou sa dati tara pe mana PSD-ului.
3
0
Am mari indoieli ca aceste FACATURI de alegeri vor FI VALIDATE de la centru. Asa ca-i recomand lui Muschina s-o lase mai moale in perioada asta pentru ca risca sa intre in categoria MIHAELA DRAGOSTEA MEA!!!
7
1
PNL Constanta seamana cu o stana cipaneasca. Miroase a balegar si parvenitism. Nici pomeneala de liberalism sau romanism.
12
0
Dragomir a supt non stop de la PSD. Rusine ca iesi pe usa din dos
15
0
Constantean:Machidonimea parvenita, descendenti ai "grecilor"
8
3
O porcarie la pnl
10
1
Ce a supt Sorina Tusa, de a ajuns sa se vrea presedine la judet ?
6
5
Moldoveanu de avatavului a tradat la prima curba cum era de asteptat
12
1
DNA trebuie sa vina si la EFORIE
7
0
PNL Constanta va fi in situatia UDTTMR! Cu alegeri anulate de instanta ,cu circ, mult circ ce va urma!Si toate astea pentru ce.....???
13
0
Nu ne primesc comentarii!!!
4
1
HUOOOO......DNA sa vina sa va ia,DNA sa vina sa va ia....
8
0
Cristina Vasii : o panarama care a supt tot de jos ca sa ajunga la varf!
13
1
Atata poate acest domnu Gheorghe. E cel mai slab lider PNL din toata tara.
19
2
O adunatura de ghioarle care doresc sa parvina. Machedonisme ieftine. Nu au nimic comun cu liberalismul.
24
1
Catastrofe!!!
20
0
Au numit bpm provizoriu la municipiu, iar cei de la judet fac ce vrea pula lor. Smen de machedon.
16
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367