REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Anchetă a Gărzii de Mediu la Petromidia: poluare cu propan, de la o cisternă

Anchetă a Gărzii de Mediu la Petromidia: poluare cu propan, de la o cisternă

Replica API 23 noiembrie 2016 | 00:11 905

Încă o amendă

Încă o amendă

sursa foto romaniajournal.ro

Rafinăria Petromidia de la Năvodari revine în atenţia opiniei publice. De data aceasta, Garda de Mediu Constanţa face cercetări cu privire la o poluare atmosferică, urmând a se stabili vinovatul, precum şi cuantumul amenzii ce va fi aplicată. Incidentul la care facem referire a avut loc ieri, în jurul orei 12.30, imediat după ce o cisternă aparţinând Marine Midia Terminal a fost încărcată cu propan la rampa din incinta rafinăriei. Pentru evitarea unei tragedii, având în vedere că propanul este inflamabil, la faţa locului au intervenit pompierii de la serviciul privat pentru situaţii de urgenţă din cadrul Rompetrol Rafinare.

„Am fost anunţaţi cu privire la un incident la Petromidia, petrecut la o rampă de încărcare din incinta societăţii. Dintr-o cisternă a început să iasă propan, deci vorbim despre poluare atmosferică. La faţa locului au intervenit pompierii, care au asigurat toate măsurile ce se impun în astfel de situaţii, iar o altă cisternă a preluat încărcătura celei care prezenta defecţiuni.

Momentan nu ştim dacă a fost o defecţiune la o supapă sau o garnitură, se fac verificări, urmează să stabilim şi ce cantitate de propan a fost eliminată în atmosferă”, a declarat, pentru „Replica”, Marian Râşnoveanu, şeful Gărzii de Mediu Constanţa. De precizat că la locul incidentului au intervenit doar pompierii din cadrul companiei, iar situaţia a fost gestionată fără probleme, prin urmare nu a mai fost nevoie de sesizarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea. Chiar şi aşa, Rompetrol va trebui să anunţe evenimentul şi la ISU Dobrogea.

Rafinăria Petromidia, scena unei nenorociri în luna august

Amintim că rafinăria Petromidia a mai fost, anul acesta, scena unui incident teribil, soldat, din păcate, cu decesul mai multor persoane. Mai exact, la data de 22 august 2016, la platforma 1 DAB din cadrul rafinăriei, o echipă de lucrători efectua o reparaţie a unei conducte de transport a distilatului de vid rezultat prin încălzirea ţiţeiului, moment în care a izbucnit un incendiu. În primă instanţă, mai mulţi bărbaţi au fost transportaţi la spital cu arsuri, iar ulterior doi dintre ei au murit.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218