REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Bărbatul care susţine că se luptă cu morile de vânt la Castelu, scos cu Poliţia din Primărie!

Bărbatul care susţine că se luptă cu morile de vânt la Castelu, scos cu Poliţia din Primărie!

Replica API 22 aprilie 2017 | 12:18 979

În timpul controlului de la Prefectură

În timpul controlului de la Prefectură

Florin Daniel Băncilă

Cazul lui Florin Daniel Băncilă, bărbatul care susține că se luptă cu morile de vânt de la Castelu, încă este de actualitate, și aici ne referim la faptul că omul este disperat, dar nu se lasă până nu i se face dreptate, după cum spune el. Astfel, în timp ce la Primăria din Castelu sosise Corpul de Control din cadrul Prefecturii, la multiplele solicitări ale lui Băncilă, acesta nu a fost lăsat să asiste. Ba mai mult: a fost dat afară de Poliție. Acum solicită o copie a raportului de control, dar nici un răspuns. Contactat telefonic, prefectul Constanței, Adrian Nicolaescu, a spus că îl așteaptă luni, 24 aprilie anul curent, și îi va înmâna o copie, dacă acesta este gata.

Florin Daniel Băncilă susține că se luptă cu morile de vânt încă din 2005, atunci când a depus o cerere la Primăria Castelu prin care a solicitat restituirea unei suprafeţe de 6,25 hectare, care a aparţinut bunicului său, având documente care atestă acest lucru. În 2006, potrivit hotărârii 51 a Comisiei Judeţene pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra Pământului, a fost validată propunerea Comisiei locale Castelu cu privire la înfiinţarea anexei nr. 23 cu mai mulţi autori, între care se afla şi Băncilă. În 28 februarie 2006, el a primit o înştiinţare de la Comisilia Locală Castelu prin care a fost anunţat că i s-a aprobat înscrierea în anexa 23.

Prin urmare, trebuia să aştepte restituitea pământului, după cum ne-a precizat bărbatul, dar, peste ani, toate documentele erau de negăsit. În acest scop, el a depus mai multe memorii la Prefectură şi a fost şi în audienţă, a sesizat și organele competente, există și dosare pe rol. Însă, Băncilă a ajuns la concluzia că se luptă cu morile de vânt. Potrivit acestuia, pe 2 martie anul curent, a venit Corpul de Control de la Prefectură la Primăria din Castelu, dar Băncilă susține că totul e de fațadă și asta pentru că nici acum nu a primit un raport.

"Prefectul Suleyman Magnificul e mână în mână cu Baiazid de Castelu. Controale cu cafele și ciocolată…"

" Suleyman Magnificul, care este prefectul din Constanța, și Baiazid de la Castelu, care e Anghel Nicolae. O adevărată mafie. Pe 2 martie a venit controlul. Am fost de dimineață acolo pentru că am avut o informație din Primărie. Am mers și l-am întrebat pe secretarul Cornel Mihon daca vine controlul și el m-a mințit, spunându-mi că vine săptămâna viitoare. Dar eu nu am plecat. Am ieșit din Primărie și am așteptat. A venit mașina de la Prefectură și l-am recunoscut pe șeful Corpul de Controlul, Damian Cristian. Am avut răbdarea să-i las să se așeze, să aibă documentația pe masă. Cam 3 sferturi de oră am așteptat, cam așa. Apoi am intrat.

Politicos, m-am adresat domnului Damian să asist pentru că acel control era efectuat la sesizările mele, dar acesta mi-a spus că nu se poate. Că nu este instanță judecătorească să se uite pe documentele mele. Nu au vrut să mă accepte. Au chemat Poliția să mă dea afară. Dar, vă spun, acela nu a fost un control. Nu aveau nici măcar un document pe masă. Acolo erau doar prăjituri, cafele și bomboane. Acestea erau obiectul de studiu…", a declarat, pentru "Replica", Florin Băncilă.

Ulterior, a cerut o copie a raportului de control pe care nu a primit-o nici până în ziua de astăzi. "Cele 30 de zile au trecut, eu tot fac drumuri la Prefectură și degeaba. Nu mi se răspunde. Vreau să precizez că m-am adresat și Avocatului Poporului!", a mai spus Băncilă. Contactat telefonic, prefectul Constanței, Adrian Nicolaescu, a declarat: "Păi să vină la noi, să vedem unde este raportul, dacă este finalizat, și îi punem la dispoziție un raport, dacă îl privește pe dumnealui în mod direct și personal. Îl așteptăm luni la birou să vedem care este situația raportului. Sincer, știu că a fost controlul, da rămâne să vedem care este concluzia, dar nu știu să vă spun acum".

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
N-am nimic impotriva sa fii mai bogat ca mine daca aici bati apropoul.Daca ai facut avere cinstit,bravo tie!Oamenii au treaba de regula cu excrocii care-au distrus comunele,au furat pamantul,au facut din fostele C.A.P-uri proprietatea lor.Adica s-a furat ca-n codru.Asa ca nu mai deturna discutia,ca omul asta vad ca are acte si dovezi.Poate sunt bune sau poate nu.Nu te mai face tu fratele primarilor si fostilor nomenclaturisti acum mari democrati.Iti zic ceva:unchii mei au pierdut zeci de hectare,pamantul lor mostenit s-a volatilizat.S-au plimbat ani in sir de la Ana la Caiafa degeaba .
8
1
Pentru Anghel Nicolae: "Orice-ti iarta cineva numai un lucru nu: SA FII MAI MARE DECAT DANSUL!" Florin a incercat sa fie smecher! Aproape a reusit! Dar cum adevarul iese intotdeauna la suprafata... opinia publica Abia asteapta ... urmatorul episod din telenovela! P.S. ... si daca se dovedeste ca Florin detine acte obtinute illegal??!! In sa vedem raportul!!! Sa speram ca nu va fi ca in Caragiale ... O scrisoare pierduta .... Hotul striga hotii!!!
0
2
uitati-va cu atentie:in toate satele din dobrogea exista mici sau mari excroci care-au pacalit oamenii si-au luat pamantul moca.s-a intors epoca iobagiei,e moda ca ,,ai mai fraieri,,sa lucreze pamantul lui don primar,don sef de post,etc.puneti-va cu bataia pe ei fratilor,ca altfel ne intoarcem pe timpul lui 1907,cand oamenii mureau de foame si excrocii faceau vacantele si studiile la Paris.exact la fel se intampla acum.
8
0
pana cand acest analfabet primar nu va ajunge dupa gratii, nimic nu se va schimba in comuna
15
0
CASTELU. Nu va lasati PACALITI, puneti mana pe FURCI - COASE - SECERI si BAROASE si FACETI-VA DREPTATE, lasati "organele" de control care sunt mana-n-mana. Asta daca aveti SANGE in coite.
19
1
Nu stiu ce caractere nepermise sunt acelea prin care spun ca la Castelu se intimpla ceva necurat,ca suntem mintiti de 17ani,ca s-a format o clica a paminturilor de care primarul nu este strain.Rugam DNA sa ne scape de mincinosii care de17 ani promit gaze ,canalizare si strazi.
16
0
niki cel mai hot primar din tara a furat pamintul oamenilor prostindui si pe cars la vindut , a vindut islazul satului lui delicoti alt primar bandit , aluat complexul de porci si la vindut lui mihai caragheorghe .pamintul lui florin dste la caragheorghe. politia il apara , prefectul il apara desi e condamnat si trebuia suspendat.
17
0
Sunteti cei mai mari spagari.Va poate da relatii Lazia Ion cel care ii luati cam in fiecare saptamana permisul de conducere pentru ca umbla manga cu masina si venea frate su Lucian de la Argos si va deadea euroii si ii inapoiati permisul.Acum nu mai aveti sansa ca Ion face naveta de la Medgidia la Constanta pe autostrada.
16
0
sa intre procurorii DNA pe fir sa faca lumina ,pare ca omul este nendreptatit
21
0
Figura lui il incrimineaza: Cel mai ordinar handicapat din judet. il cauta toate asistentele din spital sa-l bata cu facaletul
1
24
Dupa moaca merita bagat la urmatorul canal ca muncitor fruntas.Nici maica sa nu a auzit de el dapa i neamul lui de cucuruzi
0
23
Florine,pamantul tau e de mult vandut,tata!In Dobrogea,tovarasii primari s-au facut mosierii moderni.Exemplu,un primar de origine dobrogeana,care anul trecut avea 600 adica SASE SUTE de hectare de pamant,obtinute ,,prin munca cinstita?!!????,,asa ca pune batista pe tambal si las-o la cotitura.Comuna Independenta va spune ceva?
20
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614