REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

BĂTAIE de JOC! Locatarii blocurilor din zona Campus Ovidius trăiesc în FRIG şi BEZNĂ - VIDEO

BĂTAIE de JOC! Locatarii blocurilor din zona Campus Ovidius trăiesc în FRIG şi BEZNĂ - VIDEO

Replica API 5 decembrie 2016 | 17:04 1338

Construcţii „pe repede înainte”

Construcţii „pe repede înainte”

Construite în anul 2014, blocurile „de lux” din zona Campus Constanţa nu oferă condiţiile necesare unui trai decent celor care şi-au cumpărat apartamente acolo. Promisiunile contractuale ale dezvoltatorilor nu coincid cu realitatea pe care locatarii blocurilor C1, C2 şi C3 de pe strada Perlei nr. 11 din Constanţa o trăiesc zilnic. De-a lungul anilor, aceştia au întâmpinat mai multe probleme, printre care se află şi lipsa de căldură, deşi au contract cu furnizorul de gaze, ENGIE (fostul Congaz, care, odată cu reorganizarea, a semănat haos în tot judeţul!). Până vineri, locuitorii şi-au găsit diverse aparate speciale care se alimentează cu energie electrică pentru a se încălzi, însă de atunci nici curent electric nu mai au.

Situaţie revoltătoare la blocurile „de lux” din zona Campus Ovidius din Constanţa! Locatarii trăiesc în frig şi în beznă! Dacă până acum duceau lipsă de căldură din cauza neracordării la termocentrala cu gaz, locuitorii blocurilor relativ noi, ridicate în anul 2014, duc lipsă mai nou şi de curent electric. De vineri, 2 decembrie a.c., locatarii blocurilor C1, C2 şi C3 de pe strada Perlei beneficiază de electricitate în mod... „alternativ”, din 5 în 5 minute. Răbdarea locatarilor a ajuns la limită! Aceştia doresc să îşi facă dreptate. Potrivit acestora, vina este a celor trei dezvoltatori, Cristian-Nicolae Nicola, Simona Nicola şi Petrică Albu. Mai exact, lipsa de interes şi responsabilitate a determinat ca, de mai bine de un an şi jumătate, locuitorii să îşi creeze condiţii de trai după cum au putut mai bine. Şi-au achiziţionat aparatură specială care se alimentează cu energie electrică, asta pentru a-şi încălzi locuinţele într-un fel. Potrivit unei locatare, s-a trimis o notificare către reprezentanţii ENGIE pentru a remedia situaţia, solicitare care nu a fost luată în seamă. Aceştia susţin că nu li s-a dat nici un termen de racordare la gaz. Însă, de când nici curentul electric nu le mai este furnizat în parametri optimi, aceştia trăiesc de-a dreptul în frig şi beznă. Situaţia este şi mai alarmantă având în vedere că aici locuiesc familii cu copii mici, bebeluşi, care necesită mai multă atenţie, căldură şi apă caldă.

Locatarii s-au dus singuri la ENEL să-şi scoată avize de racordare!

„Potrivit legii, un dezvoltator trebuie să asigure pentru blocurile pe care le construieşte, tot ce înseamnă aparatură de măsurat, însemnând contoare, apometre și nu în ultimul rând, electricitate. Acestea trebuie să fie livrate odată cu autorizarea apartamentului. În momentul în care eu am primit acest apartament, mie mi s-a arătat cutia aceasta şi am văzut că era un contoar. De unde să ştiu eu că acesta este un contuar în regim de şantier? M-am trezit după un an de zile, că trebuie să mă duc până la ENEL şi să îmi scot aviz de racordare care m-a costat 87 de lei. În baza acestui aviz de racordare care mi-a venit acum două săptămâni, m-am dus din nou la ENEL, iar aceştia mi-au zis să achit o altă sumă de 291 de lei, în care este inclus preţul unui contoar şi manopera de montaj”, a declarat, pentru „Replica”, de Constanţa, unul dintre locatarii afectaţi.

DECLARAŢII BOMBĂ! Locatar ameninţat pentru că a descoperit vicii ale construcţiilor?!

În ultimele zile temperaturile au scăzut dramatic, înregistrându-se temperaturi sub 0 grade celsius. Odată cu scăderea temperaturilor, cei care locuiesc în cele trei blocuri au avut şi mai multă nevoie de căldură în apartamente. „Deşi sunt blocuri noi, nu avem condiţii de trai!”, a precizat o locatară. Este vorba doar despre un lux aparent, blocurile fiind ridicate „pe repede înainte”. Vina, spun locuitorii, este a dezvoltatorilor proiectului celor trei blocuri. „În mai multe rânduri, eu împreună cu doamna Agapie, până să facem asociaţie de proprietari, ca să ni se dea ce-i al nostru, respectiv curent, gaze, ce ne-a promis prin contractul de vânzare-cumpărare. Dumnealui nu a avut bunăvoinţa să răspundă la notificările respective, după ce au ieşit actele de la asociaţie. Avem blocul C3 în prezent. Avem un viciu de construcţie foarte grav. Şi anume, blocul are contrapantă. Suntem în două coloane, noi neavând subsol sau subsol tehnic şi atunci remedierile se fac săpând în apartamentele de la parter. Am fost preşedinta asociaţiei, am fost determinată prin anumite ameninţări şi cu martori că de ce scot în evidenţă anumite vicii ale construcţiilor? Că ei rezolvă problema fără să trebuiască să aduc la cunoştinţă celor din jur. Mi-am susţinut cauza şi când am adus argumente, am fost ameninţată că dacă nu mă opresc o să am de pătimit de pe urma lor” , a declarat, pentru „Replica” de Constanţa, Nicoleta Filip.

Majoritatea locuitorilor celor trei blocuri sunt navigatori, lipsesc destul de mult de acasă. Unul dintr ei ne-a precizat că, după întoarcerea din voiaj, a trebuit să plătească aproximativ 400 de lei pentru doar 20 de zile din lună. Lucru inadmisibil, având în vedere că, deocamdată, apartamentul nu este mobilat complet, utilizând în cele 20 de zile, din când în când, doar niște LEDuri de blat.

Totodată, o echipă formată din doi reprezentanță ENEL s-au prezentant duminică, 4 septembrie a.c., în jurul orei 12.30, la blocul C1 pentru a face verificări în vederea soluționării problemei. Petrică Albu, unul dintre asociați ai firmei dezvoltatoare, locuitor la un apartament din blocul C1, a fost contactat de reporterii Replica de Constanța, însă nu a dorit să facă declarații în acest sens. “Dacă doriți să știți despre ce este vorba, vorbiți cu vecinii. Nu confirm spusele lor. Mă abțin de la comentarii. ”, a declarat Petrică Albu.

Locatarii blocurilor C1, C2 și C3, situate pe strada Perlei din Constanța, au demarat acțiunea pentru soluționarea problemei. Astfel, în noapte de 3 spre 4 decembrie a.c., locatarii au depus o plângere la poliție, iar luni, 5 decembrie a.c, doresc să se strângă în fața sediului ENEL situat pe strada Bărăganului din Constanța.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108