REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Becali, spovedanie în poarta puşcăriei: Eu temniţa am primit-o cu bucurie

Becali, spovedanie în poarta puşcăriei: Eu temniţa am primit-o cu bucurie

Replica API 4 aprilie 2015 | 00:00 411

Free Gigi!

Free Gigi!

George Becali (sursa foto: look tv)

Omul de afaceri George Becali a fost eliberat condiţionat din penitenciar, printr-o sentinţă dată vineri de Tribunalul Constanţa. Mai exact, pe 3 aprilie anul curent, după mai multe amânări ale pronunţării, magistraţii Tribunalului Constanţa au respins contestaţiile DNA. Decizia este definitivă. Gigi Becali a ieşit din Penitenciarul Poarta Albă în jurul orei 14.00.

”Prima dată şi prima dată vreau să împlinesc dreptatea Domnului, să mă împac cu toţi oamenii pe care i-am supărat şi să mă ierte toţi, jurnalişti pe care i-am jignit, din viaţa publică politicieni, judecători, procurori, orice om pe care eu l-am supărat cu cel mai mic lucru. Eu nu mai pot să doresc răul la cineva, pentru că eu la rugăciune mă rog şi pentru duşmani. Atunci ar însemna că-l mint pe Dumnezeu. Omul are în adâncul sufletului o mică răutate, încerc să-mi înving şi răutatea aia, pentru că sunt unele persoane care mi-au făcut rău, dar eu le cer iertare şi la ăia care mi-au făcut rău, dacă eu am greşit cu ceva”, a spus Becali.

Odată eliberat, Gigi Becali se leapădă de Satana. A declarat că se face om cuminte, că nu mai vorbeşte de rău pe nimeni şi că vrea mântuire. „Sunt alt om. Ceea ce a fost...sunt multe lucruri pe care mi le-am făcut, de care mi-e ruşine. Nu mai vorbesc de rău pe nimeni, niciodată. Eu vreau mântuire. Dacă mai trăiesc 20 de ani, şi să-mi dea Dumnezeu.... să fiu înconjurat de oameni curaţi, duhovnioceşti. Vreau să învăţ de la oameni duhovniceşti.

La puşcărie, nu lăsam decât muzica religioasă. Cea mai mare bucurie a fost atunci când un băiat mi-a spus că în pu;cărie se conduce cu pumnul sau cu mintea. Şi mie mi-a spus că am condus cu dragostea. M-am dus după colţ şi am plâns de bucurie. Eu şi temniţa şi puşcăria le-am primit cu dragoste“, a spus Becali, imediat după ce a fost eliberat. Becali a mai spus că va pleca din ţară pentru a se opera. „Pe 21 februarie m-a consultat medicul din Germania, mi-a spus că mă va programa pentru operaţie, să vadă când are liber la clinica.

M-a programat în perioada 24 - 27 martie la operaţie, eu credeam că ies până atunci, asta e, fac altă programare”, a precizat Becali. Latifundiarul a vorbit şi despre planurile sale privind ajutorarea puşcăriilor. Îşi doreşte să conducă mai multe fundaţii, care să se ocupe penitenciare. „Ar fi totul calculat frumos, totul organizat. Fundaţiile pentru drepturile omului vreau sa le unesc, să le conduc eu. Se vor ocupa de puşcării. Ce înseamnă puşcării, ştiu eu foarte bine. Pentru mine, cei ce au patronat puşcăriile…le mulţumesc.

Dar vreau să-i transmit capului, care le conduce puşcăriile, Misterul Justiţiei, şi să mă ierte, că suntem în post, că n -ai nevoie de nici un ban ca să fii om. N-ai nevoie de bani ca să aplici legea. Legea este scrisă. Iar voi trebuie s-o citiţi. Nu trebuie bani să înţelegi că MM Stoica are un an şi 2 luni de puşcărie şi n-a ieşit afară deloc. Nu trebuie să dai bani ca să-l laşi pe Gică Popescu 25 de zile să se ducă acasă. S-a dus doar o zi. Victor Becali s-a dus doar o zi. Nu pot să trec cu vederea. Te iert pentru ce mi-ai făcut mie, pentru ce ai făcut semenilor mei, n-am să te iert. Voi lupta ca oamenii să nu devină animale.

Sistemul ăsta trebuie să cadă. Eu voi lupta pentru asta, să-mi ajut semenii, nu numai pe Borcea, Giovani sau Voiculescu“, a transmis Becali, la ieşire din penitenciar. Reamintim că Becali a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a primit trei ani de detenţie în cazul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale, la care s-au adăugat alte şase luni după condamnarea în dosarul “Valiza”.

Decizia a fost luată de către judecătorii ÎCCJ, în mai 2013, latifundiarul fiind acuzat că a prejudiciat statul român cu aproape 900.000 de euro. Ulterior, acesta a fost transferat, la solicitarea sa, de la Penitenciarul Jilava la Penitenciarul Poarta Albă, fiind încarcerat în regim deschis. Menţionăm că acesta a executat aproape doi ani din pedeapsă.

Liliana CHIRU, Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218