REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Blocurile înclinate din Cernavodă, lăsate de izbelişte de autorităţi?!

Blocurile înclinate din Cernavodă, lăsate de izbelişte de autorităţi?!

Replica API 20 decembrie 2016 | 00:03 829

500 de oameni, cu frica în sân

500 de oameni, cu frica în sân

Patru blocuri din Cernavodă rivalizează faimosul turn din Pisa – este o realitate cunoscută de ani de zile. Construite în anii ’80, blocurile s-au înclinat cu 70 de centimetri. Chiar şi aşa, în ele locuiesc circa 500 de oameni, care aşteaptă, de mai multe mandate, ca aleşii locali să întreprindă ceva. Fostul primar al oraşului Cernavodă, Mariana Mircea, în prezent consilier local, a solicitat experţilor, în anii trecuţi, o soluţie pentru remedierea problemei. Iar răspunsul a venit ca un trăsnet: lucrările care ar putea opri înclinarea blocurilor costă 1 milion de euro. Însă, respectivele lucrări doar ar opri înclinarea, nu ar readuce blocurile şi la poziţia verticală normală. Consultaţi pe acest subiect, oamenii nu au fost de acord să se cheltuie atâţia bani şi au cerut să se găsească o altă variantă, legată de ţevile aflate sub blocuri şi scurgerile de apă care se presupune că există. Între timp, s-a schimbat primarul, Consiliul Local Cernavodă are o altă componenţă, însă blocurile de pe strada Panait Cerna au rămas cu aceeaşi problemă. Situaţia a revenit în atenţie odată cu un proiect care vizează refacerea piaţetei din zona cu pricina. În cursul zilei de ieri, la şedinţa Consiliului Local, la votarea rectificării bugetare, câţiva aleşi locali au propus câteva amendamente, votate de altfel. Un amendament se referă la alocarea de bani pentru decopertarea din zona blocurilor şi remedierea problemei ţevilor care trec pe sub construcţii. După votul dat rectificării bugetare şi pentru alte 6 proiecte, mai muilţi consilieri s-au supărat (nu se ştiu exact motivele) şi au început să se ridice, rând pe rând... Aşa se face că nu a mai existat cvorum, iar restul proiectelor nu au mai intrat în dezbatere. În total, erau 33 de puncte pe ordinea de zi. Revenind la problema spinoasă a blocurilor „Pisa”, contactată de „Replica” de Constanţa, Mariana Mircea a precizat că se începuseră lucrări la piaţeta din zonă, însă, în ciuda unor asigurări date anterior de primar, nu s-a decopertat şi pentru a se vedea care este situaţia ţevilor. „A fost tasat pământul, pusă piatră, dar nimeni din zonă nu a văzut să se fi decopertat pentru a verifica situaţia ţevilor. În plus, pentru lucrările de la piaţetă, nici nu existau bani alocaţi în acest sens. La acest lucru s-a referit unul din amendamentele aduse rectificării bugetare”, a precizat Mariana Mircea.

Vom reveni.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614