REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ce spun autorităţile despre DRUMUL MORŢII, DN 39: trecere, pasarelă sau sens giratoriu?

Ce spun autorităţile despre DRUMUL MORŢII, DN 39: trecere, pasarelă sau sens giratoriu?

Replica API 20 decembrie 2016 | 19:20 771

Reorganizare

Reorganizare

Drumul care leagă municipiul Constanţa de Mangalia, adică DN 39, a tot fost presărat de accidente rutiere, unele tragice, întrucât mai mulți oameni și-au pierdut viețile în același timp. De dată recentă, un pieton a fost accidentat mortal chiar la intersecția cu drumul care duce spre Costinești, iar de aici s-au născut tot felul de discuții, legate de o soluție, care se referă fie la o trecere de pietoni sau pasarelă în zonă. De partea cealaltă, autoritățile susțin că nu este o idee bună și au un alt plan care urmează a fi pus în aplicare.

Curba de la 23 August chiar nu mai are nevoie de prezentare, acolo fiind locul în care au fost înregistrate mai multe accidente rutiere soldate cu persoane decedate. Și, din păcate, cam tot drumul național 39 este presărat de evenimente rutiere nefericite. De dată recentă, adică în seara de joi, 8 decembrie, un bărbat care a traversat neregulamentar a fost lovit de un autoturism și a decedat. Potrivit oamenilor legii, totul s-a petrecut la ora 21.38, când un bărbat de 38 de ani, din 23 August, a condus un autoturism marca Dacia Logan pe DN39, dinspre Mangalia către Constanța. Ajungâd în dreptul intersecție cu DC4, drumul ce duce la Costinești, a surprins și accidentat un bărbat de 49 de ani, din Galați, Costică M., care s-a angajat în traversarea carosabilului prin loc nepermis, din partea dreaptă a conducătorului auto. Acesta a decedat pe loc. Oamenii legii au întocmit un dosar de cercetare penală. Este vorba chiar de intersecția cu drumul ce duce la Costinești, acolo unde pietonii care se angajează în traversări neregulamentare sunt loviți de vehicule. Oamenii susțin că de vină ar fi și șoferii microbuzelor care merg înspre Mangalia și care opresc pentru a lăsa trecătorii. Însă, legal vorbind, dacă pasagerul cere să coboare, conducătorul auto nu are dreptul să-i interzică acest lucru, pe motiv că nu oprește pentru că acolo nu există trecere pentru pietoni. Trecând peste acest aspect, constănțenii cer autorităților să se găsească o soluție pentru ca oamenii să nu mai moară. „Acolo trebuie o trecere pentru pietoni”, spun mulți dintre ei.

„Trecerea pentru pietoni este o invitație la moarte sigură”

În schimb, polițiștii rutieri susțin că nici nu se pune problema de o trecere de pietoni la intersecție cu DC4 și asta pentru că: „Este drum național, este în afara localității și se circulă cu viteză. Mai ales pe timp de noapte... este o invitație la moarte sigură”, au spus aceștia. Atunci, poate o pasarelă? Sunt patru benzi, deja vorbim de un pasaj – spun cei de la DRDP. Însă, cert este că se vor construi sensuri giratorii, începând cu anul 2017. „Se circulă cu viteză acolo și este și pe vârf de pantă, nu prea este indicată amplasarea unei treceri pentru pietoni. Cât despre o pasarelă, nu, nu avem în calcul așa ceva. Acolo sunt patru benzi, vorbim deja despre pasaj sau ceva de genul. Oricum, tot drumul DN39 este luat în calcul de noi pentru mai multe giratorii în cadrul unui proiect, care se numește . Probabil în anul care vine ne vom ocupa de el. Vorbim și de 23 August, Neptun, Tuzla”, a declarat, pentru „Replica”, Marian Dima din cadrul DRDP Constanța.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218