REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cele mai PERICULOASE ZONE ale urbei! Iată unde şi-au făcut “CUIBURI” hoţii!

Cele mai PERICULOASE ZONE ale urbei! Iată unde şi-au făcut “CUIBURI” hoţii!

Replica API 27 aprilie 2017 | 00:00 1211

Ce urmează? Avem şefi fi noi de secţii!

Ce urmează? Avem şefi fi noi de secţii!

Infracționalitatea este în scădere la malul mării, mai ales în ceea privește furturile, însă asta nu înseamnă că hoții au dispărut în totalitate. Astfel, în primele două luni ale anului curent, cele mai multe furturi au fost înregistrate pe raza Secției 2 Poliție. Acum, un nou șef a fost pus la cârma Secției, urmând a-și prelua atribuțiile, și rămâne de văzut cum vor continua lucrurile. Cert este că, în ultima perioadă, parcă a dat foamea-n constănțeni și spunem asta pentru că au fost înregistrate mai multe cazuri de furturi de alimente din magazine.

Secția 2 Poliție a municipiului Constanța, care cuprinde cartierul Palazu Mare, toată zona Tomis Plus – Boreal- Tomis Nord – Tomis 3 (inclusiv partea cu bulevardul Alexandru Lăpușneanu spre Satul de Vacanță și strada Soveja de la City Park Mall înspre Anadalchioi, inclusiv, dar și Aurel Vlaicu – de la satul de vacanță și până la Metro) și apoi până la Trocadero, este fruntașă în ceea ce privește furturile.

Oamenii s-au plâns în mai multe rânduri cu privire la faptul că mașinile le sunt sparte în mod frecvent sau se trezesc doar cu furtunul de la rezervorul de combustibil tăiat. La un moment dat, un locuitor al blocului U4 de pe strada Suceava a montat o cameră de supraveghere pe copacul din fața parcării pentru a observa cine îi vandalizează mașina. Dar a avut o surpriză de proporții: hoții au furat până și acea cameră. Nici locuințele nu sunt mai ferite.

Și, tot mai mulți locuitori spun că "fenomenul" este prezent din pricina faptului că a apărut cartierul social Henri Coandă, acolo unde ar locui multe persoane cunoscute cu antecedente penale. Între timp s-a schimbat șeful Poliției municipiului Constanța și a putut fi observată o schimbare în sensul că mai multe grupări infracționale specializate în furturi au ajuns după gratii, iar cercetările continuă. Și, se pare că lucrurile sunt în continuă schimbare și asta pentru că, recent, a venit un nou șef și la cârma Secției 2, dar care încă nu și-a preluat atribuțiile. Până atunci, potrivit oamenilor legii, în primele două luni ale anului 2017 au fost înregistrate 1093 de infracțiuni de furt, din care peste 550 la nivelul Poliției municipiului Constanța, cele mai multe fiind înregistrate la nivelul Secțiilor 2 și 3.

Dintre aceste infracțiuni de furt, peste 200 au fost din locuințe, aproximativ 200 au fost din societăți comerciale, iar peste 150 din autovehicule. Concret, pe raza Secției 2 sunt 172 de fapte înregistrate, din care furturi din locuințe: 21 (prin efracție: 18), societăți comerciale 47, din autovehicule 31, furturi de pe rafturi: 31, prin metoda Împrietenire: 7 etc.

Ce zone cuprind Secțiile de Poliție din Constanța

Pe locul doi în ceea ce privește furturile se situează Secție 3 Poliție, unde sunt înregistrate, în primele 2 luni ale anului 2017, 129 de fapte. Secția cuprinde toată zona centrală, până la Gară și până la liceul Ovidius, inclusiv zona Casa de Cultură și Peninsulă. Apoi, în spate la Casa de Cultură spre Coiciu (cam din zona Șaguna) începe Secția 4, care include toată zona Coiciu dar și partea cu I.C. Brătianu și Dezrobirii și ține până la ieșire din Constanța înspre Valu lui Traian. Secția 1 este situată în Piața Chiliei și cuprinde zona bulevardului Mamaia (toată Faleză Nord) până la sediul IPJ – Delfinariu – intrare Mamaia, dar și toată partea cu Tomis 2, până în spital.

Apoi, Secția 5 Poliție are în colimator porțiunea de la Gară, înspre Far – Cet – Poarta 6, Km 4-5 – Viile Noi. De precizat este faptul că în lunile ianuarie și februarie 2017 a fost înregistrat un singur furt din bancomat, care a fost înregistrat pe raza Secției 4. Dar nu trebuie omis nici faptul că mai există și cifra neagră a criminalității, care cuprinde diferenţa dintre criminalitatea reală şi cea cunoscută (relevată). Această formă de criminalitate se numește așa din cauza faptului că ea nu este cunoscută cert, iar dimensiunile sale rămân practic discutabile. De ce? Pentru că nu toate victimele depun plângeri.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca nu ar fi casate plingerile sectia 2 ar fi ingropata de un morman de hirtii de cind s-a inaugurat carierul henry coanda.
0
0
Gheorghe si maria..ar trebui sa va fie luate ip-urile si sa fiti interogati.daca tot stiti atatea si nu mergeti la organele abilitate sa ia masuri..dp meu dv sunteti complici..
0
1
in municipiul Mangalia , clanu interlop zis "Flori" si Marin tiganu sunt un grup infractional organizat ce se ocupa cu traficul de droguri de mare risc si cu etnobotanice, ce a distrus vietiile multor minori a luat amploare, de asemenea se mai ocupa cu traficul de carne vie, inclusiv minore, cu santaj , amenintari! Pentru ei nu exista lege, probabil sunt tinuti in brate cum de altfel se intampla in Mangalia si Consta nta!
2
0
bine scris in scadere la MALUL MARII si in crestere la MALUL DUNARII ex HARSOVA unde se fura si se circula ca in codru de ne este frica sa mai mergem pe strazi de TIGANI DROGATI SI TOT FELUL DE SOFERI FARA PERMISE ,...... Alooooo POLITTIA
2
1
Pe vremuri militia dadea bataie acum toti hoti au drepturi politisti sunt luati la misto si prieteni cu ciorile
2
2
Infractionalitatea nu este in scadere,ci oamenii care depun plangeri sunt mai putini,pentru ca stiu ca o fac degeaba,sau ca valoarea pagubei ar fi depasita de cheltuielile ce implica anchetele,de obicei mai stresante pentru victime decat pentru vinovati sau chiar de frica sa nu fie si alte urmari din partea infractorilor.O lege privind dreptul la autoaparare si la protectia adevarata a martorilor face ca multe din infractiuni sa nu fie reclamate si doar suportate cu umilinta de victimele ce nu mai au incredere in nimic ce at insemna siguranta trambitata de propagandele statului de nedrept.
6
0
nu va ingrijorati, in primele doua luni a fost mai frig si au stat ca ursu in barlog, dar vine ea vara, sa vezi explozie ...
11
0
Gard si sarma ghimpata pentru cei de Henri Coanda. Sau cel mai simplu cipuri de urmarire. De cand marele ctitor Pastaie a avut ingenioasa idee ne-a transformat viata in calvar. Sa-i dea D-zeu sanatate cat ii uram noi.
15
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367