REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Consilierii din Năvodari se pregătesc să liciteze o porţiune din Lacul Siutghiol. Tucan: Preţul e prea mare

Consilierii din Năvodari se pregătesc să liciteze o porţiune din Lacul Siutghiol. Tucan: Preţul e prea mare

Replica API 26 aprilie 2017 | 00:08 435

Parc de agrement şi sportiv pe 3.000 de metri pătraţi luciu de apă

Parc de agrement şi sportiv pe 3.000 de metri pătraţi luciu de apă

În urmă cu un an, afaceristul din Năvodari Jean Paul Tucan a decis să încerce şi partea de agrement în afaceri, după transportul de persoane, construcţia de blocuri etc. Turiştii şi constănţenii au putut face cunoştinţă vara trecută cu cel mai nou proiect al lui Tucan: zborul de agrement cu avionul şi elicopterul de la JT Air prin Mamaia sau alte staţiuni de pe litoralul românesc.

Zborul clasic a scos din buzunarele curioşilor 200 de lei de persoană, traseul fiind JT Air Heliport- Mamaia- Cazino Constanţa - JT Air Heliport. „Nu există serviciul acesta pe litoralul românesc, atunci ne-am gândit să facem un serviciu de zbor, să-l vindem turiştilor, oamenilor de afaceri. Toate lucrurile sunt spre bune, lumea este fericită să zboare, să experimenteze zborul cu elicopterul. Este disponibil tot timpul anului, facem excursii şi în Delta Dunării, şi în ţară. Este un avion care aterizează şi decolează de pe apă, poate ateriza pe orice aeroport“, declara, anul trecut, unul dintre angajaţii JT Air.

Posibil însă ca activitatea lui Tucan să intre în competiţie cu alţi investitori sau, dimpotrivă, chiar afaceristul năvodărean să profite de oportunitatea care se iveşte odată cu şedinţa Consiliului Local Năvodari din data de 28 aprilie, când pe ordinea de zi figurează un proiect privind scoaterea la licitaţie a unei suprafeţe de 3.000 mp luciu de apă din Lacul Siutghiol pentru amplasarea unui parc de agrement şi sportiv. Chestionat cu privire la acest subiect, în condiţiile în care deja numele său este vehiculat „pe piaţă” ca posibil investitor interesat de afacere, Tucan a declarat că nu ştia de existenţa proiectului, dar că… da, sună interesant şi este interesat.

La aflarea condiţiilor însă, Tucan a atras atenţia că administraţiile locale trebuie să conştientizeze că este în interesul lor să sprijine investitorii, mai ales când vorbim despre afaceri la început. Mai precis, lui Tucan nu i s-a părut deloc convenabil preţul din proiectul de hotărâre: 1,94 lei/mp/lună, ca preţ de pornire a licitaţiei, în conformitate cu raportul de evaluare.

„Aş fi interesat să operez un hidroavion de pe Lacul siutghiol. Dar preţul pe care mi-l spuneţi nu este în concordanţă cu realităţile. Eu cred că orice activitate, mai ales în rpimii ani, trebuie susţinută atât de investitor, dar şi de autorităţi. Nu poţi să ceri 180 de milioane pe 3 luni de sezon, pentru că nu ai cum, ca investitor, să scoţi banii aceştia. Sezonul este între 15 iunie şi 15 septembrie, dar nu poţi opera zboruri în fiecare zi. Când plouă sau e furtună nu se poate zbura. Nu e nici o manglă la mijloc.

Câte zboruri ar trebui să fac eu cu 200 de lei de persoană să scot banii conform acelor condiţii (din proiectul de hotărâre amintit – n.r.)? Dacă facem socoteala, 90. Am eu 90 de zboruri garantate? Ca să nu mai spun de combustibil, de plata angajaţilor… Anul trecut, am avut 40 de zboruri”, a explicat Jean Paul tucan. El a adăugat că anul trecut afacerea a mers pe pierdere, dar că speră ca în câţiva anis ă ajungă pe profit: „Aşa este când vrei să faci o astfel de activitate. Nu este deloc uşor”. „La preţul pe care mi l-aţi spus, cred că nu ve va prezenta nimeni la licitaţia primăriei”, a conchis Tucan, referindu-se la proiectul care va intra în dezbatere în şedinţa Consiliului Local Năvodari.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce inseamna "mangla"?
0
1
Toata lume stie ce fel de pacalici este acest individ.
8
1
toata Constanta!Auzi tu la el!Sunt inventivi excrocii astia!Pai sa-ti ceara scuze,ca tu vroiai sa-l iei moca!
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218