REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Construcţia unui bloc de 6 etaje, reclamată de vecini: „Disperarea a ajuns la maximum!”

Construcţia unui bloc de 6 etaje, reclamată de vecini: „Disperarea a ajuns la maximum!”

Replica API 2 martie 2017 | 23:56 381

Revoltă!

Revoltă!

De când au aflat că pot ataca în instanţă decizia de construcţie a unei clădiri în vecinătatea lor şi chiar să câştige, constănţenii au început să îşi exprime tare şi răspicat nemulţumirile vizavi de diversele clădiri care au început să apară prin oraş, mai ceva ca ciupercile după ploaie. Aşa se face că, recent, un constănţean ne-a adus la cunoştinţă faptul că pe strada Caşin din municipiu se construieşte un imobil şi că şantierul pune trecătorii în pericol. Cetăţeanul susţinea inclusiv că acesta nu este nici măcar împrejmuit de vreun gard de protecţie.

Un constănţean ne-a adus la cunoştinţă, la data de 28 februarie, a.c., faptul că pe strada Caşin din Constanţa se construieşte un imobil şi că zona nu este împrejmuită de nici un fel de gard de protecţie. „Pe strada Caşin din Constanţa se construieşte un imobil. Clădirile au început să apară prin oraş, mai ceva ca ciupercile după ploaie, clădiri construite de firme ai căror patroni au umplut buzunarele celor care ar fi trebuit să respecte legea. Din nou SC Highlife Properties SRL, care a primit avizul de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa, pentru proiectul – CONSTRUIRE IMOBIL S+P+5-6 E – LOCUINŢE COLECTIVE. Potrivit raportului APM se precizează că pe timpul executării construcţiei se va realiza împrejmuirea terenului cu panouri metalice opace pentru a securiza şantierul şi pentru a împiedica accesul persoanelor neautorizate. Nimic din toate acestea nu s-au întâmplat. Locuitorii blocurilor alăturate trebuie să suporte nesimțirea etc. De când a început această construcție nimeni dintre cei abilitați să ia măsuri nu a vizitat șantierul. Sperăm ca în ceasul al 12-lea Primăria, Agenția de mediu, Inspectoratul de stat în Construcții să ia măsurile care se impun împotriva acestora, să demonstreze că mai au un dram de responsabilitate”, susține constănțeanul. Potrivit memoriului de la APM, termenul de execuţie a lucrărilor este de 36 de luni, lucrările începând pe 6 martie 2016, urmând a fi finalizate până la data de 6.03.2019. Beneficiarul construcţiei este SC Highlife Properties SRL. Precizăm că terenul de 606,00 mp aparţine acestei firme. Ca urmare a parcurgerii etapei de încadrare în procedura de evaluare a impactului asupra mediului, după consultarea membrilor Comisiei de Analiză Tehnică în data de 06.11.2015, Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa a decis că proiectul – CONSTRUIRE IMOBIL S+P+5-6 E – LOCUINŢE COLECTIVE, propus a fi amplasat în Constanţa, strada Caşin, colţ cu strada Unirii, nu se supune evaluării impactului asupra mediului. Motivele care au stat la baza luării deciziei etapei de încadrare în procedura de evaluare a impactului asupra mediului sunt faptul că proiectul se încadrează în prevederile Hotărârii de Guvern numărul 445/2009, Anexa II, punctul 10, litera b şi este în conformitate cu criteriile din Anexa nr. 3 a Hotărârii de Guvern numărul 445/2009. Potrivit raportului APM, se pare că la nivelul parterului se va amenaja o parcare cu 24 de locuri. În acelaşi raport se precizează că pe timpul executării construcţiei se va realiza împrejmuirea terenului cu panouri metalice opace pentru a securiza şantierul şi pentru a împiedica accesul persoanelor neautorizate. Accesul utilajelor se va face pe latura de sud, respectiv strada Caşin, iar cel pietonal pe latura de est, adică pe aleea carosabilă. Amintim că în luna martie a anului trecut, un alt constănțean sesiza cotidianul Replica cu privire la acest bloc.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asta se cheama genocid urban...jegurile care schilodesc orasul si animalele care aproba aceste constructii trebuie spanzurati.
1
0
Pentru astia de jos, expulzati , si puii lor care scriu aici si fac in fata calculatorului , PUIE DE LA ARMANI !!!
1
0
Dupa ce ii prosteste pe cativa fraieri sa cumpere apartamente la pret de vila, o sa mai planteze un bloc intre cel existent si cel in constructie. Si apoi o sa se baseasca unii in geamul celorlalti sau vor vinde la preturi mici si vor pleca .... si tot vor veni alti prostalai care sa cumpere acolo.
3
1
Numai ca sa dea tepe la oameni
3
0
Pe,str,bratescu,un,bloc,tip,vila,a,luat,tot,trotuarul,
0
1
Poza este facuta dintr-un bloc facut exact la fel.
2
0
ca, asa a iesit el deputat, unde este acum sa ii apere pe acesti oameni?
6
0
de ce aromani au nume de cai capre oi ca gicu zicu haiciu gamci gusu stere bica etc?
3
3
Iaca,pentru asa ceva nu mai iesiti in strada,este? Sutele de cetateni din vecinatate,pot protesta in fata primariei chiar cu un scop real,pentru propriile interese dar ce sa vezi,aici nu e Dragnea de vina si nici ,,ordonanta''. Bai,afara cu curaj,protestati! Ce este,va e tarseala ? Voi ati ales primarul,cereti-i socoteala,fraieri cocliti!
12
4
Sunt pesedist,deci rezist.Fagadaule,p.m. de pesedist hot,talhar,nesimtit si idiot.
14
0
de ce se mai construieste intre blocuri? sunt prea multe locuri de parcare? SA SE EXTINDA ORASUL !
15
0
cainii latra caravana trece...
15
1
40 de apartamente cu parcare la parter, dupa receptie parcarea devine magazin de iaurt si branza. sistemul makidonesc de speculat prostia si lacomia alesilor functioneaza. orasul a fost mutilat de hoarda asta de cipani.
27
6
makidoni expulzati din grecia apoi bulgaria dece oare
18
7
De ce se dau autorizatii de constructie pentru blocuri? Voi nu vedeti ca ati sufocat orasul? Unde vor parca masinile cei ce vor locuii in noul bloc? In scurt timp veti paraliza Constanta!!!
33
4
Un alt machidon lacom de bani. Numai astia au dreptul de a construi in Constanta. Sa se duca sa construiasca in Ciamurlia, nu la Constanta!
28
5
Doar cu complicitatea functionarilor publici platiti de contribuabili , adica noi , acesti dezvoltatori fac legea in urbea noastra. Vezi cazul blocului construit de cantaretul de muzica greceasca , in zona Tomis Plus. Asadar .. . ....
38
3

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920