REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

După ce au făcut pe CUŢITARII în trafic, au dat-o în TEATRU LACRIMOGEN cu regrete şi schimbări de scenarii!

După ce au făcut pe CUŢITARII în trafic, au dat-o în TEATRU LACRIMOGEN cu regrete şi schimbări de scenarii!

Replica API 12 aprilie 2017 | 00:00 447

„Prietene, până aici ţi-a fost!”

„Prietene, până aici ţi-a fost!”

Răzvan Gabriel Dimancea în vârstă de 23 de ani și Adrian Mihail Bumbu, de 17, au fost condamnați definitiv. În timp ce primul s-a ales cu 3 ani la Poarta Albă, al doilea a primit măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de 2 ani de zile. Însă, până când decizia a fost definitivă, circul a fost la el acasă. Aflându-se în arest, cei doi au încercat toate posibilitățile de a scăpa basma curată: de la lacrimi de crocodil și până la a se jura că nu au comis nici o infracțiune. Despre ce e vorba? Despre amenințări cu un cuțit: "Prietene, până aici ți-a fost!".

Concret, în noaptea de miercuri spre joi, 27 spre 28 ianuarie 2016, Dimancea, care stă în Medgidia și era proaspăt întors din Italia, împreună cu Bumbu, cu domiciliul în Ţepeş Vodă, dar care locuieşte fără forme legale în Valea Dacilor, a decis să ia un taximetru din municipiul Constanţa, cu destinaţia Medgidia. Dar planul lor a fost altul încă de la bun început. Astfel, cei doi au spus că vor să meargă pe la nişte ferme. Zis şi făcut, după care au menţionat că destinaţia este Medgidia.

Numai că, pe DN3, la intrare în oraş, la sensul giratoriu, în jurul orei 4.30, aceştia au scos un obiect contondent - din câte se pare un cuţit - şi l-au ameninţat pe şofer. Speriat, le-a dat încasările, fiind vorba de circa 170 de lei, dar şi telefonul mobil. Infractorii au fugit şi, culmea!, pentru a nu merge prea mult pe jos, au luat un alt taximetru. De data aceasta au cerut să fie duşi în Valea Dacilor şi au achitat cursa. De cealaltă parte, şoferul jefuit a mers la Poliţie şi a relatat prin ce a trecut, oamenii legii demarând cercetările.

În mai puţin de două ore de la sesizare, anchetatorii au reuşit să-i prindă pe făptaşi, care se aflau în locuinţa unei cunoştinţe din Valea Dacilor. Suspecţii au fost reţinuţi şi arestați. Însă lucrurile sunt mult mai "interesante". Potrivit anchetatorilor, în momentul în care au ajuns pe drumul județean dintre Medgidia și Tortoman, în zona fermei nr.3 a S.C. Fruvimed, cei doi inculpați i-au cerut să oprească pe o străduță -un loc neiluminat, după care inculpatul Dimancea l-a apucat pe taximetrist cu o mână de gât iar cu cealaltă mână i-a pus un cuțit spunându-i: “prietene, până aici ți-a fost, scoate cartela din telefon, dă-ne telefonul, banii și tot ce ai la tine”.

Bumbu, care stătea pe scaunul din dreapta față al taxiului i-a cerut și el persoanei vătămate să le dea banii și bunurile spunându-i că îl vor controla ulterior, fapt pentru care ar fi mai bine să se conformeze.

Taximetristul, SPERIAT, a virat brusc într-un Peco și a cerut AJUTOR!

La solicitarea inculpaților, persoana vătămată a scos cartela din telefonul său mobil și le-a dat acestora telefonul său și suma de 176 lei pe care o avea asupra lui. Ulterior, cei doi inculpați i-au solicitat taximetristului să îi trasporte în mun. Constanța, însă acesta a reușit să vireze dreapta la sensul giratoriu și a intrat cu taxiul în stația Peco Petrom unde a ieșit în fugă din autovehicul și s-a refugiat la casierie solicitând sprijinul angajaților unității respective.

Inculpații s-au speriat și au fugit din stația Peco, după care au luat un taxi din zona Balada din Medgidia și s-au deplasat la domiciliul martorului C. A. unde au fost identificați de către polițiști. " Martorii S. I. și C.M., angajați ai Peco Petrom Medgidia, au declarat că se aflau de serviciu la data de 27/28.01.2016, în jurul orei 0430, când în incinta stației Peco a oprit taxiul din care a coborât persoana vătămată care a intrat în casierie fiind agitată și a solicitat un telefon pentru a apela 112 spunând că a fost deposedat de bani și de un telefon mobil, sub amenințarea cu un cuțit, de către doi clienți.

Martorul S. I. a mai precizat faptul că a observat doi clienți (tineri) care au coborât din taxiul persoanei vătămate și care au luat-o la fugă. Din declarațiile martorilor M. V. E. și C. G.A. rezultă că inculpatul D. R. locuiește efectiv, de cca 3 săptămâni, la locuința acestora din localitatea Valea Dacilor. Aceștia confirmă faptul că, la solicitarea polițiștilor, au făcut verificări în dormitorul folosit de inculpatul D. unde au găsit suma de 176 lei precum și telefonul mobil al persoanei vătămate", potrivit celor discutate în una din ședințele de judecată, postate pe rolii.ro.

Inculpații, cu lacrimi de crocodil: "Taximetristul ne-a dat benevol banii și telefonul"

Inculpații au negat săvârșirea faptei, declarând nesincer că taximetristul le-ar fi remis benevol suma de bani și telefonul mobil după ce aceștia i-ar fi reproșat faptul că, în timpul unei curse anterioare, le-ar fi pretins acestora o sumă mult mai mare decât cea cuvenită. "În concret, persoana vătămată i-ar fi transportat pe cei doi inculpați cu câteva zile în urmă pe relația Valea Dacilor – Medgidia și retur, servicii pentru care le-a cerut suma de 60 de lei. Considerând că au fost înșelați, inculpații au decis să-i pretindă acesteia restituirea acestei sume, context în care victima le-ar fi remis voluntar suma de bani și telefonul mobil", potrivit rolii.ro.

De asemenea, în una din ședințele de judecată, când inculpații solicitau să li se înlocuiască măsura arestului preventiv cu controlul judiciar, Dimancea chiar a început să joace teatru într-un mod incredibil, precizând că regretă foarte tare cele petrecute. Asta în condițiile în care el este o mai veche „cunoştinţă” a oamenilor legii, fiind cercetat pentru furturi. Pe 1.10.2015 chiar a fost trimis în judecată. Acum, ambii au ajuns după gratii.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si mie misa intamplat lafel dar mam tinut bine de lama
0
2
Sa li se taie mainile ca in arabia saudita, nenorociti.
9
1
makidoni nenorociti
13
1
Acestor corcituri si scrusuri din societatea romaneasca ,trebuie sa li se retraga cetatenia si sa fie evacuati din tara cu co fiscarea tuturor bunurilor . Ajunge! Idiotenia si boschetarimea a ajuns majoritate!
19
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102