REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

ESCROCHERII cu terenuri. „Mi-au prezentat un teren în Constanţa şi în acte era în Valu”

ESCROCHERII cu terenuri. „Mi-au prezentat un teren în Constanţa şi în acte era în Valu”

Replica API 19 ianuarie 2017 | 00:00 874

Încă o victimă a ţeparului Goldan!

Încă o victimă a ţeparului Goldan!

Se îngroaşă vraful dosarelor în cazul ţeparului Dănuţ Cătălin Goldan! După ce a fost deja condamnat într-o cauză, iată că oamenii au început să depună reclamaţii. Acesta este şi cazul unei femei care a precizat că i s-a prezentat un teren în municipiu, dar s-a trezit că a cumpărat unul în Valu lui Traian.

„Doamna Ioniţă (Florina Ioniţă – n.r.) a cumpărat un teren în Valu lui Traian, pe care l-a lotizat. Apoi a început să vândă. În 2009, am cumpărat şi noi. Am mers, ni s-a prezentat un teren în municipiul Constanţa, în zona Sere, în spatele fostei unităţi militare şi a viitorului spital regional. Ne-au arătat, au spus că pe acolo trece şi trenul. Şi trecea, dar în Valu lui Traian. Am luat o ţeapă de zile mari. Semnai un act, dar era altceva, cumpărai altceva. Am văzut că deja alţi oameni au făcut demersuri şi am fost şi noi la Parchet şi am depus plângere azi (16 ianuarie – n.r.)”, a declarat, pentru „Replica” Gina B.

Aceasta susţine că nu este singura care a păţit aşa ceva, la mijloc fiind vorba de zeci de persoane înşelate. Dovadă stă şi dosarul de înşelăciune, prin care Dănuţ Cătălin Goldan, cumnatul Florinei Ioniţă, a fost trimis în judecată pe 12.01.2015. Oamenii legii au anchetat 5 cazuri, părţi civile costituindu-se Viorel C., Anişoara P., Constantin P., Angela D. şi Pavel V.. Pe 11 ianuarie anul curent, Goldan a fost condamnat la 3 ani, dar decizia nu este definitivă. Tot la această dată, magistraţii au decis să desfiinţeze mai multe înscrisuri, între care şi mai multe contracte de vânzare - cumpărare autentificate la la două birouri notariale. „Desfiinţează antecontract de vânzare cumpărare autentificat la BNP Andrei Octavian prin care numita Ioniţă Florina (..) în calitate de vânzător se obligă să vândă iar numita D. Angela (..) în calitate de cumpărător se obligă să cumpere un lot de teren în suprafaţă totală de 1.000 mp situat în extravilanul localităţii Valu lui Traian, în cadrul parcelei A557/9.

Desfiinţează în parte contractul de vânzare cumpărare autentificat la BNP Andrei Octavian sub numărul 3044/25.09.2009, numai cu privire la actul juridic al vânzării-cumpărării intervenită între vânzătorul Ioniţă Florina şi cumpărătorul Poroş Anişoara asupra cotei de 1 reprezentând suprafaţa de 500 mp din imobilul teren agricol în suprafaţă de 1000 mp situat în extravilanul localităţii Valu lui Traian, judeţul Constanţa, parcela 557/9/2/1/2, identificat cu numărul cadastral 16115, corelativ cu cota indiviză reprezentând alee de acces identificată cu numărul cadastral 16058, parcela A557/9/2 lot 2. (...)”, potrivit portalului instanţelor.

Mai mult decât atât, judecătorii au decis: „În baza art. 291 alin. 1 C.proc.pen. sesizează Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa cu privire la săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual şi abuz în serviciu în cadrul BNP Octavian Andrei în referire/dauna numiţilor D. Ecaterina, C. Viorel şi D. Angela”, potrivit minutei judecătoreşti din data de 11.01.2017. Cercetată va fi şi Florina Ioniţă, pentru mărturie mincinoasă (la termenul de judecată din data de 18.10.2016). În cauză a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa pentru cercetarea faptei.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tovarase Andrei, iti pot spune ca cel mai panarama esti tu din tot schimbul de replici. Tu nefiind invitat sa iei parte. Explica-mi cum poate intocmi un notat act de vanzare-cumparare cand infractorul Goldan nu a perfectat actele de lotizare. Asta s-a intamplat in cazul meu. In cazul asta, infractorul a castigat recursul, el avand la data aceea relatii la nivel inalt in politia constanteana. Si daca onorabilul notat Andrei e usa de biserica, de ce s-au anulat contracte autentificate de panarama asta de notar. Dar tovarase Andrei, asta inseamna sa mai si gadesti, ceea ce nu cred ca se
16
0
intampla in cazul tau. Dar inteleg de ce un oarecare Andrei il apara cu inversunare pe un notar cu acelasi nume, ca poate sunteti unul si acelasi...
17
1
Domnule Pagubit, daca aveti dovezi incriminatoare atunci adesati-va autoritatilor, daca nu, nu mai manjiti imaginea unui om de valoare. Panarama sunteti dumneavoastra pt ca jigniti oamenii in spatele internetului, sub anonimat. Toti sunteti lei la tastatura in fata unui monitor, dar daca va pune cineva la confruntare fata in fata sunteti ca niste miei dusi la taiere.
0
17
Onorabilul notar Andrei nu e decat o panarama de infractor. Sa putrezeasca in puscarie. Alaturi de Goldan a comis ilegalitati in defavoare cumparatorilor de buna credinta. Panarama asta de notar trebuie inchis pentru fals in acte si abuz de putere.
16
3
numai cu stirea notarului s-au intocmit actele ,sa fie tras la raspundere legea sa-si spuna cuvantul
17
1
Eu cred 99% ca notarii unde s-au facut actele sunt complici. N-aveau cum sa nu stie.
23
1
Bine ca nu ti la prezentat la Miami
2
11

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218