REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Fiica guvernatorului BNR vinde cu 15 milioane de euro un teren din Mamaia Nord

Fiica guvernatorului BNR vinde cu 15 milioane de euro un teren din Mamaia Nord

Replica API 5 ianuarie 2017 | 00:00 505

Tranzacţie record

Tranzacţie record

Mugur Isărescu

Dezvoltatorul imobiliar norvegian RomReal, care deţine în România peste 120 de hectare de terenuri, cea mai mare parte în Constanţa, a anunţat vânzarea a două terenuri pentru 18 milioane de euro. Unul din membrii Consiliului de Administraţie al RomReal este Ileana Lăcărmioara Isărescu, fiica guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

RomReal este o firmă norvegiano-britanică, listată pe Bursa de la Oslo, care anunţa înainte de criză investiţii de 1,5 miliarde de euro în proiecte imobiliare în România. Pe 3 ianuarie a.c., RomReal a anunţat că a semnat două contracte condiţionate pentru vânzarea a două terenuri, cu o valoare netă de 17,75 milioane de euro (18,15 milioane de euro înainte de taxe). Compania a încercat timp de mai mulţi ani să vândă aceste terenuri, pentru a –şi achita creditele bancare în valoare de 11,6 milioane de euro. Firma administrată de Ileana Isărescu a vândut unul din cele două terenuri pe care le deţinea în Bucureşti (pe Lacul Morii, celălalt fiind amplasat pe Alexandriei), cu o suprafaţă de 25.551 metri pătraţi, cu 2,65 milioane de euro. Data de încheiere a tranzacţiei este de 31.03.2017, iar cumpărătorul, a cărei identitate nu a fost făcută publică, a achitat un avans de 10%, potrivit unui document RomReal. Compania la care este angajată fiica guvernatorului BNR a vândut şi terenul de 56.167 metri pătraţi din Mamaia Nord, contra sumei de 15,1 milioane de euro. Tranzacţia este supusă aprobării din partea RomReal, dar şi din partea partenerului cumpărătorului, Alpha Bank. Conform RomReal, terenul din Mamaia Nord a obţinut un PUZ în noiembrie 2016, iar preţul de vânzare va creşte la 15,5 milioane de euro dacă firma va câştiga o dispută în instanţă cu oraşul Năvodari pentru o bucată de 1.435 de mp din teren. Preţul total al tranzacţiilor, de 18 milioane de euro, este cu 20% mai mare decât cel rezultat din evaluarea din decembrie 2015.

RomReal mai deţine 11 terenuri în Constanţa, cu o suprafaţă totală de circa 310.000 metri pătraţi, în central oraşului Ovidiu, Peninsula Ovidiu, malul Lacului Siutghiol, zona Carrefour Constanţa şi Balada Market. Până în 2015, RomReal era controlată de Kay Tonnes Thorkildsen, care a decedat în luna octombrie a acelui an. Thorkildsen şi afacerile derulate de acesta prin intermediul Westhouse (deţinută de RomReal). Din conducerea RomReal, pe lângă Ileana Isărescu, se mai află românul Adrian Cristea, un avocat originar din Constanţa.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pusi pe furat cu japca!
2
0
asta este un mare hot de care vad ca nu se ia nimeni sa-l verifice si sa vada cat a furat si el si ghetea alt cretin de care vad ca nimeni nu spune nimic poate noua justitie dupa reformare sa faca lumina !
5
0
Vai saraca. Cred ca a muncit in jur de 10000 de ani in Ro. Hoti legali!
8
1
sa vindem si noi ca poate scade pretul
5
0
Deci toti pleaca in mormant fara niciun metru de pamant, asa ati scris voi in comentariu, si eu va cred pe cuvant. Patronul decedat !
6
0
Haide Fox sa incepem noi, detin COLTI puternici care au rolul sa sfasie.
2
1
Aceste bestii ordinare trebuie macelarite pe strada impreuna cu toti criminalii Romaniei ! Milioane de eur furati pe spinarea noastra !!
13
0
Toata zona de la iesirea din Mamaia, pana la Tabara Navodari, a fost manarita de Mazare si ai sai. De unde credeti ca au atatia bani? Din spagile de cateva mii de euro sau din chioscurile de ziare? Din manariile cu terenuri in Constanta si Mamaia. Aude, vede, afla cineva?
16
1
Bai da prosti mai sunteti. Voinu vedeti ca ea este doar un membru in CA si proprietarul. Ca si cum Tiriac vinde o masina si se alege cu banii agentul de vanzari. Si titlul induce in eroare!
7
3
este tatucul ei,fata lu tata,e cel mai pizdos,nu la schimbat nimeni de la revolutie si are semnatura pe toti bani romanesti,stra stra nepoti lui vor lua bani grei pt bani care ia semnat,vezi amanet de pe history channel,alti bani alte podgori de vita de vie si nea isa il trimite pe imbecilul ala de consilier sa ne spele creierele,halal ,de la revolutie acum 27 ani aveam 50 de dolari salariul net iar acum am 250,deci trebuie sa mai astept inca 27 ani sa primesc 500 dolari net,va fi prea tarziu,voi fi oale si ulcele,sanatate
19
2
se descurca ...iar prostimea la muian.
20
0
Isarescu sa spuna de ce patram o parte tin aurul BNR la Londra ? Nu avem spatiu de depozitare? Daca patim ca aurul de la Rusi si nu-l mai primim inapoi!
15
0
SI NE MIRAM CUM SA TINA GUVERNATORUL BNR CU CEI INDATORATI LA BANCI ?? E SIMPLU SE VEDE CU OCHIUL LIBER !! BANUL ESTE OCHIUL.....!!
20
0
AICI SUNT BANI POPORULUI ,,,LA BURGHEZOI,,,,
20
0
Manu...faceai o manuela si nu te puteai concentra? Ce scrii mai omule acolo?......
7
4
Alti tac paidaimos iar chelaru sia umplut buzunarele prosti mai sinteti mai consilierilor vezi penule ca si tu ai votat
5
9

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614