REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

FILAJE LA TRAFICANŢII DE ECSTASY din Constanţa. Tranzacţiile aveau loc în taximetre!

FILAJE LA TRAFICANŢII DE ECSTASY din Constanţa. Tranzacţiile aveau loc în taximetre!

Replica API 15 noiembrie 2016 | 00:13 1273

6 luni de urmăriri, până la percheziţii!

6 luni de urmăriri, până la percheziţii!

Mai mulţi indivizi au ajuns în atenţia oamenilor legii pentru trafic de droguri, fiind vorba despre Ştefan Vlad Mariean, Cristian Alexandru Vasile, Vasile Agapie, Ovidiu Fabian Hristu, Dănuţ Marian Matei, Emilian Stan Căplescu, Cristian Adrian Stănică, Adrian Florin Baicu şi Florin Antonescu. La finele lunii iulie anul curent au avut loc percheziiţi, însă ancheta era începută încă din ianuarie. Astfel, mai multe amănute au ieşit la iveală, precum că multe dintre tranzacţii se făceau în taximetre, în zona Trocadero, iar un comprimat de ecstasy era 60 de lei. Inculpaţii se află în arest.

Din actele şi lucrările dosarului judecătorul de drepturi şi libertăţi a reţinut că urmărirea penală a început pe 20.01.2016 pentru infracţiunile de trafic de droguri de mare risc, întrucât un tânăr din municipiul Constanţa, cu vârsta de aproximativ 28-30 ani şi înălţimea de circa 1,90 m., vinde comprimate Ecstasy, folosind, în principal, ca loc de întâlnire cu clienţii în taximetru şi deţinerea, fără drept, de droguri de mare risc. Apoi s-a dispus extinderea urmăririi penale şi s-a descoperit că Ştefan Vlad Mariean, în cursul anului 2016, în mai multe rânduri, dar în realizarea aceleiaşi rezoluţii, a efectuat, fără drept, operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, respectiv a vândut, prin intermediul lui Cristian Alexandru Vasile substanţe etnobotanice lui Vasile Agapie.

Apoi deja era vorba despre constituirea unui grup infracţional organizat, întrucât pe parcursul anului 2016, Vasile Agapie împreună cu Ovidiu Fabian Hristu şi Dănuţ Marian Matei a constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, de risc şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive şi efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Apoi, în peisaj şi-au făcut apariţia şi ceilalţi suspecţi. De precizat este şi faptul că Florin Antonescu, în cursul anului 2016, în mai multe rânduri, dar în realizarea aceleiaşi rezoluţii, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile Legii nr.194/2011, a efectuat, fără drept, operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, respectiv a ambalat şi transportat substanţe etnobotanice.

Grupări şi dealeri în Constanţa: ectasy, vândut la 60 de lei bucata, în zona Trocadero!

Mai exact, ca situaţie de fapt s-a stabilit că, la data de 19.01.2016, organele de poliţie judiciară din BCCO Constanţa s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un tânăr din Constanţa comercializează la preţul de 60 lei bucata, comprimate Ecstasy, de culoare alb-gălbui, fără logo, în zona Trocadero din municipiul Constanţa. Totodată, la data de 20.06.2016 organele de poliţie s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că trei tineri din municipiul Constanţa, cunoscuţi sub apelativele de “V”, “Fan” şi “Vasi”, desfăşoară activităţi de trafic de droguri de risc şi de mare risc, respectiv vând cantităţi mari de astfel de substanţe interzise unor dealeri, care la rândul lor le vând stradal consumatorilor, fiind înregistrat la DIICOT. Din investigaţii s-a stabilit că “V” este Vasile Agapie, “FAN” este Ştefan Vlad Mariean iar “VASI” este Cristian Alexandru Vasile, constatându-se că între cele două cauze există legătură.

Apoi, la data de 18.05.2016, jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Constanţa, fiind în exercitarea atribuţiunilor de serviciu în staţiunea Mamaia, au observat autoturismul marca Volkswagen model Golf, de culoare neagră, în care se aflau patru persoane care fumau dintr-o ţigaretă confecţionată artizanal. Au fost găsite 2 pliculeţe autosigilante, în care se afla o substanţă vegetală uscată, de culoare verde-oliv, cu miros specific substanţelor etnobotanice. Totodată, în autoturism a fost găsit un pliculeţ, în care se afla o substanţă vegetală uscată, de culoare verde-oliv, cu miros specific substanţelor etnobotanice, precum şi o ţigaretă confecţionată artizanal, parţial consumată. De aici s-a ajuns la numele celor de la care au fost procurate, dar şi preţul, respectiv 20 de lei.

Martorul a recunoscut într-un catalog persoana de la care a cumpărat drogurile

Martorul (adică una dintre persoanele depistate în maşină) l-a recunoscut din planşe foto pe Adrian Florin Baicu, ca fiind persoana de la care a cumpărat atât substanţele etnobotanice cu care au fost depistaţi, cât şi alte astfel de substanţe. Pa parcursul cercetărilor, după ce cele trei dosare au fost unite, s-a descoperit că-s două grupări care lucrau împreună. De precizat este şi faptul că exista un apartament închiriat în care erau depozitate substanţele.

De altfel, cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuată la data de 31.07.2016, în acest apartament a fost găsită cantitatea totală de 574,4 grame canabis, precum şi un număr foarte mare de recipiente ce prezentau urme de canabis, ceea ce demonstrează că acesta a deţinut o cantitate extrem de mare pentru a o vinde. Au urmat interceptările, unde s-a descoperit că anumite colete erau pe drum, care veneau prin curierat. Tot din actele de urmărire administrate rezultă că persoanele implicate în activitatea infracţională cercetată au acţionat în cadrul unor grupuri infracţionale organizate, având o structură bine determinată şi roluri prestabilite. Astfel, în timp ce unii se preocupau permanent de procurarea drogurilor şi asigurau spaţii de cazare ale persoanelor care le vindeaupentru ei, „săgeţile” le puneau în vânzare constant.

Pe parcursul unei zile, la diferite intervale de timp, „săgeţile” sunt sunate de Ovidiu Fabian Hristu și Cristian Adrian Stănică pentru a prelua banii obţinuţi din vânzarea drogurilor, mergând personal să-i primească sau trimiţându-i pe Adrian Florin Baicu şi Florin Antonescu. Persoanele implicate în activitatea infracţională cercetată erau deosebit de precaute, îşi schimbau periodic atât numerele de telefon, cât şi telefoanele, se atenţionau permanent dacă în jurul lor erau persoane „suspecte”, pe care imediat le verificau. În cauză s-a stabilit că inculpatul Ovidiu Fabian Hristu a desfăşurat activităţi infracţionale de punere în vânzare de substanţe cu efecte psihoactive încă din anul 2014. Acum ei sunt în arest.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
zamolxe vrei pedeapsa cu moartea unde te crezi in jungla nebunule ce ai te.ai lovit in dos cand erai mic si ai ramas cu sechele? du.te tata la nebuni lasa.ne in pace
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108