REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Fostul senator Chiru renunţă la Cazinoul din Eforie! Îl transformă în hotel

Fostul senator Chiru renunţă la Cazinoul din Eforie! Îl transformă în hotel

Replica API 30 martie 2017 | 00:09 2010

Rebranduire: „Palatul Movilă”

Rebranduire: „Palatul Movilă”

Cazinoul din Eforie Sud va fi consolidat, restaurat şi extins, urmând a avea destinaţia de hotel, urmând a purta un nume cu rezonanţă în staţiune: „Palatul Movilă”. Cei care au solicitat avizul pentru aceste modificări sunt patronii SC Univers Marin SRL, adică nimeni alţii decât fostul senator Gigi Chiru şi consoarta acestuia, Luminiţa Munteanu. Conform planurilor celor doi, aripa de sud a restaurantului existent se va reconfigura şi extinde prin supraetajare (D+P+2E), rezultând o suprafaţă desfăşurată totală de 3.177 mp. Regimul maxim de înălţime în documente este: Demisol + Parter + Mezanin + 1Etaj + 2Parţial +3Parţial nu se modifică. Amintim că în sezonul estival Cazinoul din Eforie era cunoscut pentru petrecerile specifice unui club, şi mai puţin pentru „alimentaţie publică”.

Funcţiunea existentă a imobilului, de alimentaţie publică, va fi schimbată în funcţiune de cazare - hotel şi alimentaţie publică. Accesul principal în aceasta se va realiza din faţada principala, orientată înspre Strada Faleză. La nivelul demisolului vor fi amplasate: spaţii tehnice. La nivelul parterului vor fi menţinute: 1 restaurant, 1 bucătărie, grupuri sanitare, holuri, şi se vor propune: 1 vestibul cu recepţie, 1 lobby, 1 sala multifuncţională, grupuri sanitare şi alte spaţii servante. La mezanin vor fi amplasate: camere cu băi proprii, holuri, oficiu. La etajul 1 vor fi amplasate: camere cu băi proprii, holuri, oficiu, bar şi librărie, terasă circulabilă. La etajele 2 parţial şi 3 parţial vor fi amplasate camere cu băi proprii şi apartamente cu băi proprii. Sistemul constructiv al corpului de clădire existent C1 care se menţine va rămâne neschimbat. Sistemul constructiv al aripii de Sud propuse pentru reconfigurare va fi alcătuit din: fundaţii din b.a., structura în cadre b.a., cu placă b.a. între nivele, terasă circulabilă. Faţadele clădirii vor fi finisate cu tencuiala decorativă de exterior culoare albă. Învelitoarea corpului de clădire C1 care se menţine va rămâne neschimbat, în terasă circulabilă la etajul 2 parţial şi în terasă necirculabila peste etajul 3 parţial. Învelitoare aripii de Sud propuse pentru reconfigurare se va face în terasă circulabilă peste etajul 2. Terasele exterioare atât de la nivelul parterului, cât şi de la nivelul etajelor vor fi finisate cu sapă de beton simplu elicopterizata sau cu gresie de exterior antiderapantă. Scară de acces la etaj va avea structura de beton şi trepte din gresie ceramică.

Va avea grupuri sanitare pentru persoanele cu dizabilităţi și hărți pentru nevăzători

Grupurile sanitare de la parter pentru persoanele cu dizabilităţi vor fi prevăzute cu echipamente special destinate accesului facil la instalaţii - mânere, vas wc şi lavoare dispuse potrivit înălţimii standard calculate pentru accesul facil, colace speciale, bare de sprijin, etc. - echipare completă persoane cu dizabilităţi. Pentru nevăzători se vor prevedea următoarele: harta tactilă clădire - amplasată în vestibulul de la intrare, şi marcaj tactil pardoseală pentru orientare nevăzători. Se va prevedea o instalaţie solară pentru încălzirea apei de consum menajer pe parcursul sezonului cald. Instalaţia solară este compusă din: panouri solare, boiler capacitate 800l cu dublă serpentină, vas expansiune, grup pompare, pompă solar. Toate corpurile de iluminat, şi interioare şi exterioare, vor avea becuri cu LED, o soluţie care consumă mult mai puţină energie electrică decât becurile economice sau becurile cu incandescență.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oare aceasta cladire nu este din patrimoniu? La Constanta municipalitatea este cea care reface cladirea. La Eforie hotelul Parc se reconditioneaza doar respectand proiectul initial. Asta cum de schimba el forma si destinatia. Iar a incasat primarul spagile si a fost de acord cu modificarea? Domnule Chiru nu cumva vreti sa si candidati? Ca nici asta nu ne mira la unul ca dvs
0
0
Dar sa puna usa cu deschidere automata, sa nu mai fie nevoit Jiji sa sparga usa cand o prinde pe "d-na" cu barmanul. Nu de alta, dar a imbatranit si el, il mai dor oasele.
5
0
Va oferi servicii cu ora sau cu gura?!
5
0
Pai duduia Munteanu vrea hotel sa nu se mai tavaleasca cu barmanul pe canapele prin club...vrea si ea un pat ca tot omul cat e grataragiul plecat din zona! dupa mintea ei ar pune si cate o bara in fiecare camera ca sa nu uite de ultimul ei job!
9
2
Jigodiile astea de machidoni au pus mana pe tot ce era de furat de la ct pina la mangalia..de unde gura mamii lui a avut banii asta??ca nu a produs un ban la viata lui..si nici o afacere profitabila..
11
3
cine a vazut orbi la plaja,nici macar aia care-s orbi in timpul serviciului sau o fac pe nevazatorii pentru pomana,nu calca pe nisip,dar daca make crede ca va modifica carciuma in hotel,multe succesuri
0
7
Doamne dumnezeule .... Numai idioti frustrati care comenteaza . Bai tampitilor , voi sa puneti mana la munca nu stiti ? ...doar va uitati in curtea vecinului ...de aceea e orasul in halul asta . Va meritati soarta !!!
4
5
tot o oae mkidoneasca e si asta..
3
3
Altii trebuie si trebuiau sa actioneze. Asta se intampla pt ca procurorii nu-si fac meseria pt care sunt platiti. Ei au lasat si au fost spectatori doar la furtul acestor ordinari hoti de 27 ani. Ei, serviciile, sri - ei sunt vinovati de dezastrul tarii si putem chiar sa-i consideram complici. Nu noi trebuie sa acuzam, sa arestam, sa condamnam. Ci EI.
9
3
v-ati prins cu ledurile?...adica omu vrea sa fie prietenos cu mediul inconjurator
1
0
Foarte corect sa respecte legislatia internationala in legatura cu persoanele cu handicap, asa ar trebui sa faca toate institutiile publice din tara si toate hotelurile ca suntem in 2017 nu in 1944, felicitari domnule ca tineti cont si de persoanele cu handicap!
11
2
nevazatorii se vor ghida dupa mirosul de mici emanat de la grataragiul de serviciu
16
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614