REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
14.2° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Geniul politic loveşte din nou: profesoară de biologie, şefă la Neptun Olimp. Soţul ei este militar, angajat la firma unui constănţean

Geniul politic loveşte din nou: profesoară de biologie, şefă la Neptun Olimp. Soţul ei este militar, angajat la firma unui constănţean

Replica API 2 aprilie 2014 | 00:00 2348

Turismul din sudul litoralului rămâne în grija conservatorilor

Turismul din sudul litoralului rămâne în grija conservatorilor

Firmele de stat din Constanţa sunt locurile de joacă preferate ale genialilor politicieni români, care se întrec în a face cele mai trăsnite numiri. Iar Neptun Olimp SA este colţul unde numirile bizare devin adevărate experimente care transcend orice urmă de bun simţ şi raţiune. Astfel, după ce turismul de stat din sudul litoralului a fost trecut de ex- ministresa Maria Grapini în grija unui profesionist ca Georgel Vodă din Lugoj, feciorul de 26 de ani a cărei singură calitate este aceea de membru PC, iată că şi noua conducere a ministerului dă dovadă de imaginaţie şi voie bună, aducând în Consiliul de Administraţie al Neptun Olimp o colegă de partid cu Georgel, ca să aibă băieţelul cu cine să se joace. Este vorba despre Anca Laura Ionescu, care va veni, probabil, pe 1 mai la mare să-şi serbeze cei 37 de ani pe care îi va împlini chiar în acea zi, la noul loc de muncă oferit de partid.

Vasluiancă din Berezeni, dar stabilită în Bucureşti, Anca Laura Ionescu va aduce hoarde de turişti în Neptun, graţie calificării sale de profesoară de biologie. Ionescu a terminat Facultatea de Biologie din cadrul Universităţii Bucureşti în anul 2000, cu lucrarea de licenţă "Originea biodiversităţii umane. Conceptul de rasă", după care a bifat şi un master, în Taxonomie animală, cu lucrarea "Polimorfisme în populaţia umană". Din 2001, până în 2004, a predat biologia la un liceu din Giurgiu şi apoi în Bucureşti, iar din 2004 a intrat direct în Ministerul Economiei, pe funcţia de expert. Abia în 2008 biologul trimis să facă turism la Neptun îşi procură un master la SNSPA, pe tematica IMM-urilor. Deşi lucrează în Ministerul Economiei din 2004, Anca Laura Ionescu devine cunoscută abia în 2013, când a fost numită secretar de stat, din partea PC. În prezent, biologul este unul din membrii CA-ului de la Neptun Olimp SA, alături de Vodă de Lugoj, Marius Horia Ţuţuianu, Dragoş Călin şi Mihail Voicu. Anca Laura Ionescu o înlocuieşte din funcţie pe Simona Rusu, deşi, iniţial, era propus pentru acest post Cezar Dan Iliu, un consilier cu experienţă din Ministerul Economiei. Sforăriile politice care guvernează această ţară i-au făcut însă loc biologului PC, parafând astfel a treia modificare a CA-ului de la Neptun Olimp SA din decembrie 2013 până în prezent. Potrivit ultimei declaraţii de avere, care datează din 2011, Anca Laura Ionescu este săracă lipită, singura sa proprietate fiind o maşină cumpărată în 2008 şi un salariu rizibil, de circa 1.600 lei pe lună. Interesantă este însă povestea soţului ei, despre care arată în declaraţia de avere din 2010 că este angajat al unei unităţi militare (armată, SPP, SRI? Nu se precizează) dar şi, atenţie, operator TV la Adisam Telecom SA, deci cadru militar şi cameraman la o firmă privată în acelaşi timp. Prilej pentru a evidenţia singura legătură existentă între Anca Laura Ionescu şi Constanţa, patronul firmei la care lucrează soţul ei militar fiind constănţeanul Dima Şamata, stabilit în SUA.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218