REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

GMS „luptă” împotriva propriilor șoferi: „Cereţi bilet. Dacă banii ajung în conturile noastre, atunci noi contribuim la îmbunătăţirea călătoriei dvs”

GMS „luptă” împotriva propriilor șoferi: „Cereţi bilet. Dacă banii ajung în conturile noastre, atunci noi contribuim la îmbunătăţirea călătoriei dvs”

Replica API 24 februarie 2017 | 00:00 1123

O parte din viaţa celor care nu dețin un autoturism gravitează în jurul transportului în comun. S-ar părea că inamicul comun al acestora rămân maxi-taxi-urile, pe ai căror şoferi se luptă din răsputeri să-i convingă că neeliberarea biletelor tot evaziune fiscală se cheamă şi că trebuie să închidă uşile când maşina se supraaglomerează. Constănțenii sunt nemulţumiţi din două motive: din cauza aglomeraţiei, în special la orele de vârf, când sunt obligaţi să stea încordaţi ca un arc în picioare, să su-porte cu stoicism busculadele în funcţie de manevrele pe care le fac şoferii şi, în al doilea rând, din cauza perpetuării obiceiului multor şoferi de a nu elibera bilete pentru banii primiţi de la călători. Pentru ca lucrurile să intre pe un făgaș normal, GMS a declanșat o campanie de conștientizare.

Este cunoscut faptul că șoferii de pe microbuzee nu se îngrămădesc să dea bilete oamenilor. Mulți merg pe premisa „păi dacă nu ceri”, o chestie absolut idioată, deoarece șoferul este obligat să elibereze bilet. Ce-i drept, sunt și foarte multe persoane care nu cer bilet și nici nu fac gură dacă nu li se dă. Pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple, cei de la GMS au început o luptă contra propriilor șoferi. „Prin faptul că tu, călătorul nostru fidel, cumperi biletul, contribui financiar la îmbunătăţirea calităţii călătoriei, deoarece banii tăi ajung în conturile companiei noastre, nu în buzunarul şoferului. Iar dacă banii ajung în conturile noastre, atunci noi cu banii dvs. contribuim la îmbunătăţirea călătoriei dvs”, susțin reprezentanții GMS. De asemenea, tot cei de la GMS susțin că vor achiziționa mașini noi. „Compania își reînnoiește flota de microbuze de pe liniile din Constanța pentru creșterea confortului oferit clienților. Decizia a fost luată de conducerea companiei pentru sporirea gradului de confort al călătorilor, dar și datorită ideilor și sfaturilor oferite de constănțeni pe pagina de Facebook – Grup Media Sud. Reînnoirea flotei de mașini va fi posibilă în cel mai scurt timp, acest lucru urmând a fi implementat la nivelul tuturor liniilor operate de Grup Media Sud”, mai spun reprezentanții GMS.

Poliția locală îi controlează, dar degeaba

Amintim că recent polițiștii locali constănțeni în colaborare cu polițiștii din cadrul Biroului Municipal Rutier Constanța au desfășurat activități de verificare a modului de efectuare a transportului public de persoane în regim maxi taxi și taxi. Astfel, au fost aplicate 14 sancțiuni în valoare de 3.500 de lei pentru neregulile referitoare la HCLM 382/2016, hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale în anul 2016.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Verificam si Constanta - Cumpana?
0
0
Constanta ,dupa era mascarici mistret,este ca Chicago dupa era Al Capone.Un oras dezorganizat ,inca praduit de acolitii celor doi si condus ,prin votul nostalgicilor si nepasarea si prostia majoritatii absente de la vot,de un locotenent al celor doi mafioti.
3
0
Sunt de parere ca fiecare dintre noi , are dreptul sa-si aleaga mijlocul de transport in comun ...nu soferii si nici GMS nu va obliga sa va urcati in microbuzele respective, care nu va sunt pe plac !!! Traim intr-o tara libera, fiecare persoana are dreptul la o parere , opinie, motiv pentru care va indemn sa nu va mai plangeti si sa va orientati oameni dragi catre alt mijloc de transport in comun..poate RATB cu linii cum ar 48 -pline de pers de etnie roma , hotii de buzunare , care va urmaresc fiecare miscare pt a putea sustrage , sau mai rau pentru a va talhari ..
1
1
NU VA MAI URCATI IN PANARAMELE LOR DE MASINI!! SI GATA ! SE DESFIINTEAZA DIN LIPSA DE CLIENTI
3
0
Dar pe constanta harsova e vreo firma care da bilete?
3
0
au dreptate cei de mai jos ca la mijloc este coruptia iat rcistenta acestui tip de transport este o manifestare a acestui fenomen. am umblat mult prin tara si in strainatate dat asa ceva nu am intalnit.
2
0
La un leu biletul nu vreti naveta din Star Trech? En gage!
4
4
Murdare, aglomerate, conditii de transport mizerabile!
4
1
coruptia in constanta e colosala mafie in toate domeniile de activitate
8
1
Hai sa dam vina pe soferi acum! Cata vrajeala pot sa aiba si mafiotii astia; ce vor sa spuna GMS, ca nu pot sa vina cu controale cum era candva? Sau ca soferul se duce seara cu 3 lei dupa tura si va spune ca nu a avut clienti? Evaziunea fiscala o face GMS, nicidecum soferii.
12
1
Unele microbuze au camere de luat vederi, chiar deasupra soferului. De ce ne mintiti? De ce DNA, ANAF, politia economica nu ia inregistrarile ??? E de neinchipuit ce se petrece in acest oras. E cel mai corupt oras, mafie in adevaratul sens, depasind Italia. Aceste microbuze tb casate, nu le mai functioneaza nimic, plus ca sunt incarcate groaznic, soferii folosesc doar frana si acceleratia. Cum or fi luat carnetu? Opresc unde vor cu masina de politie in spatele lor.
16
1
vrajeala! si genul acesta de transport este rezultatul coruptiei. daca nu exista atata coruptie in administratia publica constanteana aceste pericole pe roti nu ar fi existat
12
1
Niste minciuni. Microbuzele sunt epave, nu stiu cum vi se permite sa le folositi ca transport in comun... Adevarate pericole pt calatori si pt ceilalti participanti la trafic.....
16
1
Ce pacaleala....le dati minimu pe economie...ei mai scot inca 2 salarii si microbyzele sunt epave
19
2
Ce m-a facut sa rad . Nu mai are kami bani ? Pai a uitat anii in care tiparea bilete ? Ce vrei sa faca si soferul ? Primarul din Tuzla a fost sofer pe aitocar si uite cata avere are . Pai din belete vrei tu sa facem cascaval ? Mai kami , maiiii. Stai rezemat.
16
1
soferii sunt obligati sa predea o anumita suma in fiecare zi .....si restul e al lor . Deasemenea sunt sfatuiti sa dea cat mai putine bilete , ca sa nu creasca incasarile firmei .
14
1
Vrajeala cu asa zisa campanie de constientizare, e facuta sa fie patronii acoperiti. Din incasarile la negru 80% se duc in buzunzrele patronilor, restul de 20% se impart intre sofer, dispecer, casiera, pers care supravegheaza camerele de luat vederi.
16
1
Sa ne lase astia de la GSM cu mesajele lor populiste ca si cum ei nu sunt de acord cu neeliberarea biletului de catre soferi. Ei stiu destul de exact cati calatori sunt pe fiecare maxi-taxi si fac evaziunea impreuna cu soferii. Daca ar dorii sa fie transparenti, ar putea introduce camere de luat vederi in fiecare maxi-taxi si ar implementa un sistem de taxare automat gen card, dar normal ca nu vor asta pt ca astfel vor avea acces la aceste date si cei de la ANAF.
18
2
Politia sa ii bubuie zilnic... fara incetare
17
1
Este un patron care lua soferii din timpul liber sa-i munceasca obligat acasa...
13
0
CE INSEAMNA REPORTERE CA ,, NU FA GURA,,
10
0
Nu are nici o legatura cu biletu asta este o vrajala proasta tva-ul este platit cand se cumparat tichetul asa k pe paton nu il intereseaza daca da bilet sau nu bani se predau la norma azi ai predat exemplu 675ron la patron i se pare k ai dat cam putin te tine acada 2-3zile si tu data viitoare cand vi osa predai mai mult si asa este o mancatorie intre soferi dispeceri si treaba este tot nesigura in traficul din CTA
22
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614